Bezaromatik

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
radluk
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od radluk »

A ten kdo jezdi na cisty olej a nemicha to vubec s mineralnimi palivy, tak je zobliga :D :o
Dani34el
Přispěvovatel

Příspěvek od Dani34el »

radluk píše:A ten kdo jezdi na cisty olej a nemicha to vubec s mineralnimi palivy, tak je zobliga :D :o
Přesně tak, je to divný ale tak to je.Protože biosložka (rostlinný olej, MĚŘO, biolíh) je podle zákona o spotřební dani úplně osvobozená od daně, ale podíl biosložky ve směsi (např směsi nafta+rostlinný olej ) je osvobozen jenom, když se to míchá v celnim skladě kde mají cejchovaná měřidla a Ministerstvo financí to může kontrolovat kvůli daňovým únikům a nebo je biosložka osvobozená, když se lije přímo do nádrže v autě.

A ted jsem zvědav co mi zas vytkne paranoidní přispěvovatel OLDAF, který mě nejen neustále nadává, ale dokonce přesvědčuje že jsem přispěvovatel v BMW fóru a ted nově že jsem i přispěvovatel KUBA :? :? Z reakcí na moje pochybnosti ohledně legality míchání jsem byl napadán, každý všechno věděl, znal, a nakonec při podrobnym studiu problému je vidět že všechno je jinak. :x
VW Passat 2,0 TDI PD DPF vše originál jak má být
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Dani34el píše:
radluk píše:A ten kdo jezdi na cisty olej a nemicha to vubec s mineralnimi palivy, tak je zobliga :D :o
Přesně tak, je to divný ale tak to je.Protože biosložka (rostlinný olej, MĚŘO, biolíh) je podle zákona o spotřební dani úplně osvobozená od daně, ale podíl biosložky ve směsi (např směsi nafta+rostlinný olej ) je osvobozen jenom, když se to míchá v celnim skladě kde mají cejchovaná měřidla a Ministerstvo financí to může kontrolovat kvůli daňovým únikům a nebo je biosložka osvobozená, když se lije přímo do nádrže v autě.

A ted jsem zvědav co mi zas vytkne paranoidní přispěvovatel OLDAF, který mě nejen neustále nadává, ale dokonce přesvědčuje že jsem přispěvovatel v BMW fóru a ted nově že jsem i přispěvovatel KUBA :? :? Z reakcí na moje pochybnosti ohledně legality míchání jsem byl napadán, každý všechno věděl, znal, a nakonec při podrobnym studiu problému je vidět že všechno je jinak. :x

Tak poslouchej ty inteligente, už se prober, začni psát jako normální člověk a ne jako pubertální 16-ti letej smrad, vynech ty barvičky a zvýrazněný písmo. Stejným stylem co píšeš tady tak jsi psal i na BMW klubu, protože je to tvůj styl, stejný debaty, nejdokonalejší němčina kterou nikdo jinej nemluví teda kromě tebe, a přezdívka která je tak tajná že ti ji snad i FBI zakázala. Přečti si po sobě někdy něco, a vzpamatuj se. A kdyžtak mi ještě najdi jak navádím někoho k pojišťovacím podvodům. Blbe.
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Dani34el píše:

Dále bych doporučil si přečíst tuhle diskuzi http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... &start=105 kde M3maniak reaguje na kubu ale neozve se pak kuba ale dani34el, takže bych se nedivil že že jde o jednoho člověka. A to není jen jeden případ. Takže nevím jestli jsem paranoidní (wallbash)
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

pane doktore, na te schizofrenii neco bude...
dolar100
Aktivista

Příspěvek od dolar100 »

pekná detektívna práca (noteeth)
Mercdes C cdi
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

bmw clubforever ? ! ? ! ? ! ? :? :? :? :? -jj- ?
Koval(CZ)
Přispěvovatel

Příspěvek od Koval(CZ) »

Tak to je fajn, naleju požadované množství oleje a nafty do palivové nádrže v autě, oddělám dekl od nádrže, zamíchám a je hotovo. Navíc si můžu odebrat 20l směsi do kanystru jako rezervu. Bohužel pro mě je pohodlnější to smíchat v tom kanystru a pak nalít do nádrže.
Octavia 1.9TDI ALH, 2002, S764.
Vinnetou
Přispěvovatel

Příspěvek od Vinnetou »

já to leju rovnou do nádrže. stavim se na pumpě naberu naftu od pumpy zajedu do garáže tam naleju do nádrže olej+vif a hotovo. Maximálně párkrát zacloumam s celym autem :D
felicia combi 1.9D
Kuba
Přispěvovatel

Příspěvek od Kuba »

oldaf píše:Dále bych doporučil si přečíst tuhle diskuzi http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... &start=105 kde M3maniak reaguje na kubu ale neozve se pak kuba ale dani34el, takže bych se nedivil že že jde o jednoho člověka. A to není jen jeden případ. Takže nevím jestli jsem paranoidní (wallbash)
Jéé, Oldaf, si mě tedy pobavil. Schválně sem si na tvoje odkazy kliknul. No a ? Jako že jsem skutečně na příspěvky Dani34ela reagoval kladně nejen tady ale i na BMW klubu tak z toho usuzovat že jsem tatáž osoba to mi přijde úplně mimo mísu. A jakože umim perfektně německy (píšeš že to ovládá i Dani34el) tak to jsme určitě siamský dvojčata (noteeth) (noteeth) jaksi Ti uniklo že on nepropaguje provoz na rostlináč a zato já jo. (noteeth) (noteeth) Dej si panáka ! (noteeth) (noteeth)

A taky propaguju kvuli Tobe ted ježděni na dřevoplyn (německy: Holzgas) (noteeth) (noteeth) (noteeth) :
Obrázek
VW BORA 1,9 TDI PD, 96 kW
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Dani34el píše:
Jéé, Oldaf, si mě tedy pobavil. Schválně sem si na tvoje odkazy kliknul. No a ? Jako že jsem skutečně na příspěvky Dani34ela reagoval kladně nejen tady ale i na BMW klubu tak z toho usuzovat že jsem tatáž osoba to mi přijde úplně mimo mísu. A jakože umim perfektně německy (píšeš že to ovládá i Dani34el) tak to jsme určitě siamský dvojčata (noteeth) (noteeth) jaksi Ti uniklo že on nepropaguje provoz na rostlináč a zato já jo. (noteeth) (noteeth) Dej si panáka ! (noteeth) (noteeth)

A taky propaguju kvuli Tobe ted ježděni na dřevoplyn (německy: Holzgas) (noteeth) (noteeth) (noteeth) :
[img]http://dieselpower.cz/forum/userpix
.
.
.
...
Kuba píše: Přidávat nějáká ředidla, benzín nebo BEZAROMATIK (zřejmě nějáký druh ředidla bez aromatických uhlovodíků) je hloupost. Všechny tyhle prostředky mohou naleptat plastové díly v nádrži nebo v palivovym systému. Zázračné zvýšení výkonu se nekoná a člověk si ho jen namlouvá. Jedině že by se tak zvýšila výhřevnost nafty, což je vyloučeno - výhřevnost ředidla je dokonce o něco nižší a benzinu taky. Pokud by zázračný zvýšení výkonu a snížení spotřeby fungovalo, dávno by si toho výrobci vozů i výrobci pohonných hmot všimli.

Naftovej motor je na naftu tak jezděte na naftu a nešpekulujte. Nic nevymyslíte !!! Výrobce optimalizoval motor na normovaný palivo a tečka. :o (wallbash) :o

.
.
.
ten kdo vi, uz to bere s humorem :-)...
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

(noteeth) (rofl) (noteeth)
GIV Variant TDi ???kW
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Však už to víme kubodani34el ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
Než něco napíšeš tak se nejdřív podívej pod jakým nickem jsi přihlášenej.
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Dani34el píše:Pro vyjasnění zde odpoveď odboru Metodika správy daní Ministerstva financí :
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vážený pane,

s ohledem na Váš dotaz ze dne 23.8.2010 týkající se zdanění směsi ropných produktů a tzv. methylesterů a jejich následné použití pro spalovací motory Vám sdělujeme následující :

Podle § 18 zák. č. 353/2003 Sb., zákon o spotřební dani, jsou od daně jsou osvobozeny metylestery nebo etylestery mastných kyselin uvedené pod kódem nomenklatury 3824 90 99, které jsou určeny k použití, nabízeny k prodeji nebo používány pro pohon motorů, podle § 19 téže právní normy pak osvobozeny rostlinné oleje uvedené pod kódy nomenklatury 1507 až 1518, které jsou určeny k použití, nabízeny k prodeji nebo používány pro pohon motorů.

Pokud jde tedy o směs motorové nafty a methylesteru a nebo rostlinného oleje dle kódu nomenklatury tak, jak je uvedeno výše, pak je sice biosložka zcela osvobozena od SPD, ale nelze oba produkty míchat v jedné nádrži mimo motorové vozidlo.

Tak, jak popisujete postup při míchání nafty s bionaftou, se jedná o zcela nezákonný postup, který je v rozporu se zákonem č. 353/2003 Sb., zákon o spotřební dani. Pokud tedy jakkoliv mícháte výrobky, které jsou předmětem spotřební daně a mají odlišnou daňovou sazbu, tak se okamžitě při této činnosti stáváte plátcem daně z minerálních olejů dle § 44 zákona 353/2003 Sb. a současně Vám vzniká povinnost zaplatit daň z minerálních olejů, pokud účel použití dané směsi je pro pohon motorů. Navíc toto míchání – výroba, je možná pouze v daňovém skladu, který k dané výrobě má povolení vydané příslušným celním ředitelstvím. Stručně řečeno, jakékoliv míchání, přimíchávání různých látek do vybraných výrobků mimo daňový sklad je v rozporu se zákonem Jediná zákonná možnost, jak kombinovat směs paliva pro pohon Vašeho automobilu, je v palivové nádrži Vašeho osobního automobilu, neboť zákon o spotřební dani číslo 353/2003 Sb. v platném znění vymezuje, že předmětem daně nemohou být a jsou osvobozeny vybrané výrobky dle § 63 odst. 2a) zákona č. 353/2003 Sb. v platném znění, o spotřební dani, které se nachází v trvale vestavěné nádrži ve Vašem automobilu, zvýšené dle § 3 písm. a) o rezervní kanystr v objemu 20 litrů. Jednoduše řečeno, do své nádrže automobilu + záložního kanystru můžete tankovat směsi jakýchkoliv paliv, které se nachází na čerpacích stanicích, které byly řádně zdaněny.
Podáváme Vám tyto informace
S pozdravem

Odbor Metodika správy daní (xxxxxxxxx)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jednoznačný závěr je, že míchat rostlinný olej nebo doma vyrobenou bionaftu mimo automobilovou nádrž je daňový únik a nic na tom nezmění hrubě urážející příspěvky některých přispěvovatelů. Ostatním doufám tato informace pomůže se v legislativní problematice trochu lépe orientovat. Ostatně: stejná úprava platí i v Německu a na mnohých fórech se tam na nebezpečí daňového úniku seriózně upororňuje.
Po tomhle co napsal Dani34el jsem myslel,že v tom je jasno,ale dnes 2.9.2010 co dávali v Udalostech v 19:00 ,tak v tom mám zase zmatek.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097 ... 902/video/
Míchání benzinu a E85: stále populárnější metoda, jak ušetřit

Vždyť to míchaj v nádrži,tak kde je problém?!
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

me to pripada spise jako kampan statu, protoze maji mene vybranych dani :-D
Navic tam nepadlo ani slovo o tom ze je to bezne palivo a navic ekologicke..to v potaz nikdo nebere,ze to nema temer zadne splodiny!!!
A co se tyka michani konkretne tohoto? Do auta si to muze nacepovat uplne kazdy, to zakazane neni a navci pokud sem mel pred tim v nadrzi benzin, tak prece se nebude kvuli tomu vypoustet z nadrze..opravdu je to jen kampan statu odradit od teto praktiky..

to stejne delaji i s jizdou na rostlinny olej...kecy ze to znici auto...to ale muze znicit i obycejna nafta...

chjo, proc me toto dokaze dycky spolehlive vytocit?
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“