dlouhý 5ti kvalt do Octávie
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- subz3ro_tdi
- Aktivista
Ja by som mal jednu otazocku na tema upravy toho drziaku. Akym sposobom je vhodne ho upravit? Od vymeny prevodvky za dlhy 5q z Fabie TDI pocitujem zvysenu "hadzavost" motora.... tzn. ze napr. pri zapnuti klimakompresoru alebo so studenym motorom na volnobeh je citit ako motor zakolise celym autom.
Rozmyslam nad vymenou toho laveho silentbloku co je pod prevodovkou......

Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
- subz3ro_tdi
- Aktivista
Podla mna to nebude mat priamy suvis s prevodovkou... len ma napadlo ci ta uprava drziaku nemohla nejako negativne ovplyvnit ulozenie... ale uz mi bolo priamo od zdroja povedane ze nie
Skusim vymenit ten silentblok, mozno je uz rozvyklany....

Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Audi A2 1.4TDI
Chlape moc to auto seldujessubz3ro_tdi píše:Podla mna to nebude mat priamy suvis s prevodovkou... len ma napadlo ci ta uprava drziaku nemohla nejako negativne ovplyvnit ulozenie... ale uz mi bolo priamo od zdroja povedane ze nie![]()

..:: Octavia vRS TDI - 210HP @ 476Nm NA PRODEJ !!!
..:: Leon Cupra4 TDI - 270HP @ 580Nm

- subz3ro_tdi
- Aktivista
Jirko, ani nie.... len z toho nechcem mat traktor
Preto ani vykonovo nejdem na doraz ale tak akurat. Zrovna ty by si mi mohol rozumiet 

Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Audi A2 1.4TDI
Čoveče já mám teď doma oboje, 5q v Superbu a 6q (DRW) v Octě a musím říct že když jedu pomalu, tak s tím 5q se mi nejezdí moc dobře, když jedu svižnějc, tak je to OK.Jim píše:tak pravda, že 2,3ka u 6Q jsou malinko kratší, ale žádný zásadní rozdíl...
mě šlo o to, že vlastníci TDI 66/81 s 5Q jsou na tom defacto stejně jako majitelé PD 96 s 6Q ve městě....protože prvních 5stupňu je hodně podobných....mimo město je to jiná, pokud se užívá šestka, tak obecně řadíš víc...
já osobně 6ku neřadím pod 110km/h, pak mi to přijde dost podtočený čili tu mám fakt na dálnice..a díky síle motoru tam na 5ku podřazuji výjimečně...
jinak to, co máš ty je uživatelsky nejpohodlnější, zvlášt když máš dost koní, to souhlasím...
Jinak ten 6q zatím OK, 5st o něco delší než původní 5ka v pětikvaltu a 6ka 3000ot při 180km/h je paráda.
Podle mě, když se jezdí svižnějc, tak je to asi jedno, u mě byla volba jasná jelikož 6q je pro mě dostupnější něž dlouhej 5q.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW

Je pravda jak uz tu bylo receno, ze kvalty jsou delsi ..treba ve meste pri predpisovych 50ti je na 4ku skoro malo ot. a na 3ku skoro moc, ale na druhou stranu zase pri predjizdeni je to super, ze je treba 3,4ka je delsi nemusi clovek porad radit a zdrzovat se tim... kazdopadne pro pricne motory je to vzhledem k pomeru vykon/cena jasny volba... ja uz sem si zvykl takze me to ani neprijde..Kornout píše:Čoveče já mám teď doma oboje, 5q v Superbu a 6q (DRW) v Octě a musím říct že když jedu pomalu, tak s tím 5q se mi nejezdí moc dobře, když jedu svižnějc, tak je to OK.Jim píše:tak pravda, že 2,3ka u 6Q jsou malinko kratší, ale žádný zásadní rozdíl...
mě šlo o to, že vlastníci TDI 66/81 s 5Q jsou na tom defacto stejně jako majitelé PD 96 s 6Q ve městě....protože prvních 5stupňu je hodně podobných....mimo město je to jiná, pokud se užívá šestka, tak obecně řadíš víc...
já osobně 6ku neřadím pod 110km/h, pak mi to přijde dost podtočený čili tu mám fakt na dálnice..a díky síle motoru tam na 5ku podřazuji výjimečně...
jinak to, co máš ty je uživatelsky nejpohodlnější, zvlášt když máš dost koní, to souhlasím...
Jinak ten 6q zatím OK, 5st o něco delší než původní 5ka v pětikvaltu a 6ka 3000ot při 180km/h je paráda.
Podle mě, když se jezdí svižnějc, tak je to asi jedno, u mě byla volba jasná jelikož 6q je pro mě dostupnější něž dlouhej 5q.
PS: Jestli jedes v Octavce 6g na 3tis ot. 180kmh tak ti dost promeruje tachometr... ja mam vyzkouseno jak s timhle 5g, tak z Octy 6g Tdi (ne 4x4) vychazi nastejno 170kmh tacho...
..:: Octavia vRS TDI - 210HP @ 476Nm NA PRODEJ !!!
..:: Leon Cupra4 TDI - 270HP @ 580Nm

koukám, že máš 6Q s kódem DRW, já mám FMH, snad jsem ten kód napsal správně...Kornout píše:Čoveče já mám teď doma oboje, 5q v Superbu a 6q (DRW) v Octě a musím říct že když jedu pomalu, tak s tím 5q se mi nejezdí moc dobře, když jedu svižnějc, tak je to OK.Jim píše:tak pravda, že 2,3ka u 6Q jsou malinko kratší, ale žádný zásadní rozdíl...
je tam nějaký rozdíl? v odstupňování?
jinak na 6ku při 3000rpm mám 175 tacho...
Fabia RS - 274PS, 578N.m. - DIESELPOWER - EX
BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300

BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300

To Jaster a Jim:
Ten 6q co mám já, je nejdelší co se vůbec na platformu A4 dával je to z PD 85kW a 6st má převod 2,09 což nemá ani ten dlouhej 5q, pak už jedině z FRS, tu jsem mohl mít taky, ale zvolil jsem tuto variantu, byla nejlevnější.
Jsem zvědav kolik z toho vymáčknu na těch 18kách, počítám že 250km/h určitě.
Jinak Superb tu 5ku má pomalejší tuším že tam mám při 3000ot 165km/h, musím se na to mrknout.
Kdyžtak tady něco je http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=301
Ten 6q co mám já, je nejdelší co se vůbec na platformu A4 dával je to z PD 85kW a 6st má převod 2,09 což nemá ani ten dlouhej 5q, pak už jedině z FRS, tu jsem mohl mít taky, ale zvolil jsem tuto variantu, byla nejlevnější.
Jinak Superb tu 5ku má pomalejší tuším že tam mám při 3000ot 165km/h, musím se na to mrknout.
KTM 250 SX-F

- subz3ro_tdi
- Aktivista
Kornout: Nechcem byt pesimista, ale na tych sirokych gumach z toho asi 250 nevymacknes.... ked tak niekde dole z kopca..... 

Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Audi A2 1.4TDI
No nevím, před tím jsem 5ku vytočil na max. uplně v pohodě, necháme se překvapit, až bude vhodná chvíle tak to zkusím.subz3ro_tdi píše:Kornout: Nechcem byt pesimista, ale na tych sirokych gumach z toho asi 250 nevymacknes.... ked tak niekde dole z kopca.....
KTM 250 SX-F

- subz3ro_tdi
- Aktivista
Siroka guma je super vec, ale na Vmax absolutne nevhodna.... Mam oskusane ze rozdiel medzi 195/65 a 225/45 pri Vmax cini zhruba 8-10% (v neprospech sirsej gumy samozrejme), pri sirsom rozmere to bude predpokladam este viac...
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Audi A2 1.4TDI
- subz3ro_tdi
- Aktivista
Jj, ale musis mat poriadne dlhu rovinku... Ja mam cca. tolko isto PS ale od 225 sa tomu uz hore tak nechce.... to uz nie je akceleracia ale cakanie 
S uzsimi gumami ta rucicka nad 220 lietala uplne inak...

S uzsimi gumami ta rucicka nad 220 lietala uplne inak...
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Audi A2 1.4TDI
No já mám taky 6ti kvalt 85kW PD a při 3000tis/ot mám 170km/h na tacho. A určitě neni nejlepší myslim. Z fabie RS musí bejt delší určitě. Já u toho svýho řadim jako divej na sprintech třeba a vlastně i všude jinde. Občas ten otáčkoměr nestíhámKornout píše:To Jaster a Jim: