Audi AFN kovaříci v motoru

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
chosepm
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

dvě matky si povol skrz kolo, jednu pod hlavou čerpadla (jak z ní vedou trubky) a ten třetí šroub na přírubě až nakonec. Po nastavení ho zase dotáhneš a zkoukneš to v tdi grafu, když to čapne. Až to naladíš, dotáhneš zas ty zbylý matky...
***VAG,PSA,Renault***
martinkratas
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od martinkratas »

. A předpokládám že se hejbe celým čerpadlem :? Dělám to poprvé tak se nezlobte :( . Dá se s tím hejbat i při nastartovaným motoru??? Mám docela dobrej sluch (crazy) Díky
koco
Aktivista

Příspěvek od koco »

Môžeš hýbať čerpadlom aj pri naštartovanom motore, to je výhoda tohto čerpadla.
AUDI A4 Avant TDI, AFN, 764, 11mm, 1749VA, jednohmota HDS, egrOFF, katOFF, soft, 288/245
martinkratas
Přispěvovatel

Teď jsem zjistil, že u tohoto čerpadla se středová matka povolit může, protože je tam klínek. to jen pro info. ;)
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

Já teda nevím, ale pokud jsem si nepovolil ještě šroub vzadu pod čerpadlem, tak mi s tím taky nešlo hýbat. :roll:
Pokud ti jde z komínu kouř, máš špatný předvstřik, žádnou vědu v tom nehledej.
Passat 4motion AVF
martinkratas
Přispěvovatel

Chlapi vyřešeno :) . Bylo to fakt rozhozený na čerpadle. Nastavil jsem rozvody na Nulu a čerpadlo jsem povolil i vzadu a pak jsem to nastavil směrem k bloku. Když jsem kouknul na ty oválný díry tak tam bylo vidět ohraničení origo nastavení čerpadla a tak jsem to na to nastavil a auto si přede jak kocourek (crazy) Nechápu jak to mohl někdo takhle nastavit a hlavně proč :? :? (wallbash) . Ještě potřebuji vědět jak zkontroluji předvstřik ve Vagu. Nějakej popis co a jak :? Dále řemenice na čerpadle trochu hází tak bych ji chtěl vyměnit. Můžu teda povolit ten středovej šroub?? Já myslím že jo ne??? Protože na hřídeli je klínek tak by se to nemělo rozhodit :? Jinak díky všem zůčastněným. Moc si vás vážím ;) ;)
koco
Aktivista

Příspěvek od koco »

zakladne nastavenie. skupina 00 . start, a dole kliknes TDI graf. nastav to kúsok nad modrou cca 50-55.

Bol si sa už aj previesť? Neklepe? Inak vie mi niekto preložit slovo tarokuje?
AUDI A4 Avant TDI, AFN, 764, 11mm, 1749VA, jednohmota HDS, egrOFF, katOFF, soft, 288/245
koco
Aktivista

Příspěvek od koco »

Ak ti hádže remenica na čerpadle tak výmenou si asi nepomôžeš, skús či nemá vôlu oska v čerpadle, ale to by si musel dat zase rozvody dolu :roll: , máš dobre pritiahnuté čerpadlo, ked si ho posúval? Stredovú maticu môžeš bez problému povolit.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

A co ta moje vačka běží to na ní??
martinkratas
Přispěvovatel

V pohodě ještě to je odstrojený. Čerpadlo je dotáhlý a oska neháže jen ta řemenice. Bylo to bouraný na předek. Musel jsem měnit všechny řemenice a napínák. Strašný auto výbornej kup (wallbash)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

No chtěl jsem se zeptat, jestli to nebyla bouračka ;)
martinkratas
Přispěvovatel

Byla to bouračka přímo na vše co se točí a ti zmr...i to jenom nastrojily na prodej. Tomas vačka běží už jsem se tě ptal na SZ kolik za ni. Ta stará by taky běžela, ale to jsem netušil, že je to čerpadlem (wallbash) . Napiš na SZ a moc dík. Jo a pro Koca tarokuje znamená jakoby se sypali brambory(zemiaky :D ). Tak ten motor nepravidelně chodil.
martinkratas
Přispěvovatel

No tak po všech útrapách to dobře dopadlo. Dneska jsem seřídil dynamickej předvstřik podle rady pana Vacátka KOCA :D (díky) a nastrojil a vyrazil na 80km trasu. To auto před tím tak nejelo jako jede teď :-) Všem mockrát děkuji a beru vás jako profíky ;) . A Tomas se ještě nevyjádřil co za tu vačku(když už jsem ji použil). Tak se prosím vyjádři. Nerad někomu něco dlužím a už vůbec ne takovejm dobrejm lidem jako jseš ty :worthy: :worthy: :worthy: i když mám na některý pražky jinej názor :( , ale ty jseš z oboru. ;)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Hele upřímě nechci za ní nic ;) jsem rád že ti pomohla :)
martinkratas
Přispěvovatel

Ty blázne to nemyslýš vážně :? Tak aspoň poštovný. Hele napiš na SZ telefon. To snad ani není možný, že se najde takovej dobrák. (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“