už se zde probéralo že na sud se vztahují podmínky pro přepravu, já to nyní jen zažil na vlastní kůži minule to ještě nebylo,
metanol se prodává i v desítkách tam je to jedno zaplatíš akorát víc za nevratný obal

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Ještě jsi zapoměl napsat kolik ti žerou ty tvouje auta toho domácího meřa...slovacek.milos píše:koil asi jsi špatně pochopil řeč je o sudu,
už se zde probéralo že na sud se vztahují podmínky pro přepravu, já to nyní jen zažil na vlastní kůži minule to ještě nebylo,
metanol se prodává i v desítkách tam je to jedno zaplatíš akorát víc za nevratný obal
dávej aditiva, já dávám cernite, castrol, záleží i na výkonech co od toho motoru chceš a jak jezdíš,djpeto píše:u mna je to cca 10% navrchkoil píše: Ještě jsi zapoměl napsat kolik ti žerou ty tvouje auta toho domácího meřa...
u toho levého vzorku došlo ke změně, vypustil jsem do něj starý naftový filtr a meřo se s naftou spojilo a křištálově vyčistilo pokud má te zájem o fotku mohu poslatslovacek.milos píše:k praní homu řít že ani jeden vzorek se do tété doby nevyčistil, je to oddělené ale původní čistota už nenastala jedině asi to sušení,djpeto píše:fotka od Milosa:
zkusím ojřít v kastrolku až bude čas
To se časem změní, zatím ještě není k dispozici pořádná tlaková nádoba. Tam už teploměr a manometr chybět nebude.ovocny píše:Nechci ti do toho kecat ale nechtel by jsi trochu pozmenit technologicky postup?alespon si kup nejaky teplomer a pred litim si zmer teplotu protoze v tvem podani je to vazne adrenalinovy sport
Tak jsem si zkusil udělat bionaftu, ale nepodařilo se mi oddělit glycerin od MEŘAslovacek.milos píše:u toho levého vzorku došlo ke změně, vypustil jsem do něj starý naftový filtr a meřo se s naftou spojilo a křištálově vyčistilo pokud má te zájem o fotku mohu poslatslovacek.milos píše:k praní homu řít že ani jeden vzorek se do tété doby nevyčistil, je to oddělené ale původní čistota už nenastala jedině asi to sušení,djpeto píše:fotka od Milosa:
zkusím ojřít v kastrolku až bude čas
1) míchám objemově voda a louh 1:1, vody nedávat zbytečně moc, jen aby se louh rozpustil ale tady chyba nebude.Stewa píše: Tak jsem si zkusil udělat bionaftu, ale nepodařilo se mi oddělit glycerin od MEŘA![]()
1) Smíchal jsem 4g NaOH 99% s 20ml vody a pořádně protřepal až se všechen rozpustil.
2) Do teplého roztoku jsem přilil 100ml methylalkoholu a pořádně zamíchal.
3) Zahřál jsem litr hrubě přefiltrovaného použitého oleje na 55°C a vlil do něj roztok louhu a methylalkoholu.
4) Několikrát jsem to protřepal a nechal odstát.
No a když jsem k tomu druhý den přišel, tak to vypadalo stejně jako když jsem odcházel. Trochu světlejší kapalina než výfrit, ale žádná glycerinová ani jiná vrstva se neobjevila
Sakra pánové co dělám špatně? Je potřeba přesně určit poměr činidel pro danou dávku titračním procesem s isopropylalkoholem? viz: http://diy.freetekno.cz/manual/biodiesel.htm