povinné zimní pneu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
bobG3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od bobG3 »

Podobné není stejné. Je to samozřejmě každého věc. Já jsem byl upozorněn, že pokud má auto ESP, je garantována jeho správná funkce pouze při použití stejných pneumatik. Nešel bych do toho, koupil jsem na zimu Continental Cros contact winter, zjistil jsem, že ač jeden název, různé vzorky pro různé velikosti a vlastnosti nejsou totožné. No, jak to komu stojí za to.
G3 Variant synchro
GeneHawkins
Přispěvovatel

Příspěvek od GeneHawkins »

bobG3 píše:Podobné není stejné. Je to samozřejmě každého věc. Já jsem byl upozorněn, že pokud má auto ESP, je garantována jeho správná funkce pouze při použití stejných pneumatik. Nešel bych do toho, koupil jsem na zimu Continental Cros contact winter, zjistil jsem, že ač jeden název, různé vzorky pro různé velikosti a vlastnosti nejsou totožné. No, jak to komu stojí za to.
No tak kdyby to kolo bylo každé náhodou na jiném povrchu, tak si to ESP rovnou může hodit mašli. To jsou teda plky, to se hned tak nevidí...
GeneHawkins
Přispěvovatel

chose0007 píše:Takze jsem mel smulu a pneu neni.....utvrdil jsem se i v tom, ze jsem s nima uz jednal, ale v mnozstvi obchodu kde jsem hledal to splynulo. Porad me zajima ten zakon, protoze porad ziju v tom, ze na stejne naprave musi byt stejny dezen a tudiz naprosto stejne gumy.....vyklad zakona jsem hledal, ale nic 100% jsem nenasel......muze me nekdo upresnit a nebo vyvratit psane vyse od :
GeneHawkins "Nikdy stejné vzorky povinné nebyly"
a pokud mozno jak to je i v okolnich statech. Chtel bych si k te UG7+ koupit tu novou UG8, takze celkem podobny.......jinak budu mit asi tu drahou rezervu.... :roll:
Vyhláška č. 341/2002 Sb. o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích
Na vozidle se nesmí, s výjimkou nouzového dojetí, současně použít pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí, pokud při schválení technické způsobilosti není stanoveno jinak. Na téže nápravě musí být používány pouze shodné pneumatiky. Konstrukcí pneumatiky se rozumí konstrukce diagonální, radiální, smíšená (BIAS BELTED). Shodnou pneumatikou se rozumí pneumatika stejného rozměru, konstrukce, druhu dezénu a značky. Druhem dezénu pneumatiky se rozumí dezén letní a dezén zimní, u něhož je na bočnici pneumatiky vyznačeno označení M+S, M.S, M/S nebo MS; za zimní dezén se považuje též speciální dezén, u něhož je na bočnici pneumatiky vyznačeno označení ET, ML nebo MPT.
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

GeneHawkins píše:
bobG3 píše:Podobné není stejné. Je to samozřejmě každého věc. Já jsem byl upozorněn, že pokud má auto ESP, je garantována jeho správná funkce pouze při použití stejných pneumatik. Nešel bych do toho, koupil jsem na zimu Continental Cros contact winter, zjistil jsem, že ač jeden název, různé vzorky pro různé velikosti a vlastnosti nejsou totožné. No, jak to komu stojí za to.
No tak kdyby to kolo bylo každé náhodou na jiném povrchu, tak si to ESP rovnou může hodit mašli. To jsou teda plky, to se hned tak nevidí...
Jak jsem koupil tak prodávám, možná plky, podle mě je jsou větší plky radit lidem ať obují auto na každé kolo jiný vzorek. Tyhle rady jsou bezva do chvíle, než se něco stane, přijde pojišťovna a řeší se to, potom tihle radílci kterým je všechno jasné čumí jak když volovi nadloube a rady jim dojdou. Kolegovi snížili plnění z 52000 na 39000, taky mu takovej chytrák radil. Mimochodem nemluvil jsem o technické stránce věci, ale o prohlášení výrobce v návodu typu řidič při řízení obytného vozu nesmí za jízdy obsluhovat kávovar vestavěný v zadní části vozu atd Jistě, můžeš se soudit, když myslíš že máš pravdu (noteeth) Není jednodušší nešpekulovat a postupovat normálně? Podle Tebe by bylo normální na nápravě dát dvě letní gumy jednu velmi kvalitní a jednu z těch horších a čekat, že auto bude mít při všech jízdních režimech i při mezních situacích stejné vlastnosti jako s pořádným obutím? Nevím, radši bych to nezkoušel.
G3 Variant synchro
GeneHawkins
Přispěvovatel

A já znal jinýho a tomu nedali vůbec nic! Normální je podle tebe vyhodit novou gumu, jo? Podle mě je normální připosranej nebejt!
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

No, hrdinů jsou plný hroby a nebudu blbej jen proto, abych někomu nepřipadal připosranej. Kdo má na opici, musí mít i na banány. Když na to nemáš dej si na auto co chceš, ale neraď to jiným. Zvlášť v dneštním provozu a stavu soudnictví je myslím opatrnost docela na místě.
Nic ve zlém, ale teď si trochu šťouchnu - neradils tomu známýmu trochu?
G3 Variant synchro
chose0007
Přispěvovatel

Příspěvek od chose0007 »

Hele ono obe gumy jsou kvalitni co bych tam daval a hodne podobny.....neni to zadna cina.....takze se podivej na UG7+ a UG8.....ja to beru tak, ze pokud me to zakon umozni, tak to tam dam.....a co proti tomu zmuze pojistovna, kdyz dodrzim zakon??? Je jasny ze problemy nechci mit, proto to resim....tuhle radu me daval i jeden prodejce kdyz jsem zhanel UG7+....ze mam koupit UG8...no v tu chvili kdy jsem mel za to ze zakon zni jinak, takze jsem na to samozrejme nepomyslel.....a nejaky opice sem netahej....protoze ja mel snahu koupit UG7+ a jestli mas na to aby jsi mohl vyhazovat gumu za 3000+ tak ti ji prodam :D navic ta UG8 co resim stoji ty samy penize....takze ja tady neresim nejakou sjetou cinu a pod. ale 2 fungl novy znackovy gumy....
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

No, nechci už do toho vrtat, je to každého věc. Nepopírám, že to zákon povoluje. Kolegyně byla na parkovišti nabourána. přijela policie, dala příkaz k odklizení střepů kvůli bezpečnosti , vina jasná, nejbližší servis opravil, pojišťovna plnila. Nicméně viníkova pojišťovna po přezkoumání fotografií rok po nehodě došla k názoru, že nehoda byla fingovaná - na místě nebyly střepy. Takže si kolegyně najala advokáta, hledala policistu, který u nehody byl, aby potvrdil úklid střepů. Táhlo se to 2 roky, soudní znalci, vyjádření policie, nakonec soud vyhrála, nicméně vícenáklady s problémem byly takové, že jí to přišlo poněkud draho - dovolené, telefony, advokáta - to jí nikdo neplatil. Jo, je dost pravděpodobné, že se nic nestane, riziko musí zvážit každý sám, jen k tomu jsem nabádal. Jestli nehodláš bourat je to fuk.
G3 Variant synchro
GeneHawkins
Přispěvovatel

Urban legend.
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Tupanlegend
Neschopnost poučit se z cizích průserů je znakem čeho? (LOL)
Tak se snaž hrdino.
G3 Variant synchro
GeneHawkins
Přispěvovatel

Dokázal jsem ti, že plácáš nesmysly, držíš se jich dál. Tak drž, no...
Motáš pátý přes devátý (jak souvisí střepy s pneumatikami?), dělej si co chceš, já ti nebráním...
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Dokázals prd, je to Tvůj problém, že o tom nevíš. tak hodně štěstí.
G3 Variant synchro
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“