Reguluje to otevření EGRu podle polohy plynového pedálu (a tudíš cca podle otáček) Na volnoběh by měl být zavřený, pak by se měl pomalu otvírat a cca kolem 2800 - 3000 už by měl být zase zavřený až do konce. Jestli to tam necháš nebo ne by nemělo mít na nic vliv. Motor je mechanika, a ta malinká ŘJ EGRu to snad přežijejakoob píše:Aha a co reguluje, dávku nafty? Já mám EGR zaslepenej, tak jestli to není lepší odpojit, jo a nevíš jak se správně ovládá přesuvník? jestli při napětí 12V je přesuvník "zapnutej" nebo při žádným napětí, protože sem to proměřoval a de mi tam ať je motor studenej nebo teplej pořád 12VMajkl.fiat píše:Potenciometr pro regulaci EGR ventilu.jakoob píše:Zdravím, mohl by mě někdo poradit, na co je ta věc na čerpadle, vedou z ní 3 dráty- Viz foto
http://img714.imageshack.us/i/p2260837.jpg/
dík

No a přesuvník je ovládaný napětím od spínačky, stejně jako stop ventil. Po zapnutí klíčku tam dojde 12V a začne se nahřívat cívečka v tom tělese co je vespod čerpadla vlevo, její chod než se plně prohřeje trvá cca 1,5 - 2 minuty, pak pustí regulační tlak na pístek přesuvníku vstřiku. Jde to poznat i poslechem, kdy otevře, pokud posloucháš motor na volnoběh, po nějaké době změní chod, jakkdyby ztichne a trochu se zvednou otáčky.