výměna oříšku spínací skřínky
Moderátoři: šulda, Moderátoři
I to je dobré, a je to starý způsob, bohužel člověk vždy zapomene, kam má vrtat. Je to sice na nové skříňce mnohdy vidět, ale jistota to moc není..Ale je fakt, že oříšek to neřeší, musí to dolů, nebo jak tady někdo psal, vyndat celý sloupek..Bohužel to už každý nesvede, hlavou dolů musíš být střízlivý, ani ne po opici, ale hlavně v mladé kondici.. 

nepropadat panice...
-
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
Jo, tohle je klasika a je to ještě naštěstí starší model vozu, kde jde vše snáz..Jo, Miloši, mít you.tube po revoluci, kdy se sem tahalo tisíce a tisíce vozů různého původu a druhu a my na to koukali jak husa do flašky a nejdřív jsme museli zjistit, kde se otevírá kapota..to by byly vejvary bez EET...Dnes stačí čurda bezdomovec s chytrým telefonem a může skládat zkoušky z operace apendixu..Kolikrát si říkám, proč různí zákazníci vůbec chtějí auto opravovat, když předem vědí co mu je a jak to opravit , samozřejmě včetně toho kde sehnat díly...Ale už jsem na to přišel, oni by to opravili, ale prostě se jen nechtějí špinit.... 

nepropadat panice...
No právě, v hospodě se vždy opravilo úplně všechno a dnes vše jde jako po másle, proto je také tolik for na netu. Jen si pořád říkám, proč mě furt otravují, když třeba u pumpy, někomu něco lehne a dají jim můj telefon..to se po všech chytrácích slehne zem. Ale jinak jsem spokojen, kolik stovek nových automechaniků vstupuje na trh se vzdělaností pro naší generaci nevídanou, nové dílny rostou jako houby po dešti...
P.S. bohužel když mi volá známý, jestli neznám nějakého mladého mechanika , když řeknu, že tohle už teda ne, tak si nemohu nikoho vybavit, a ty co znám, tak o nich nechce slyšet..

P.S. bohužel když mi volá známý, jestli neznám nějakého mladého mechanika , když řeknu, že tohle už teda ne, tak si nemohu nikoho vybavit, a ty co znám, tak o nich nechce slyšet..
nepropadat panice...
-
- Aktivista
[quote="jericho-3"]Jo, tohle je klasika a je to ještě naštěstí starší model vozu, kde jde vše snáz..Jo, Miloši, mít you.tube po revoluci, kdy se sem tahalo tisíce a tisíce vozů různého původu a druhu a my na to koukali jak husa do flašky a nejdřív jsme museli zjistit, kde se otevírá kapota..to by byly vejvary bez EET..
jardo když se tak podívám, než jsem vlezl na toto forum tak jsem byl blbý jak pumpa na saně a to jsem spravil takřka všechno co mi přišlo pod ruku, vejvary už neřeším je toho skladem že si toho do smrti neužiju
mé srdce je řešit problém 
jardo když se tak podívám, než jsem vlezl na toto forum tak jsem byl blbý jak pumpa na saně a to jsem spravil takřka všechno co mi přišlo pod ruku, vejvary už neřeším je toho skladem že si toho do smrti neužiju

Samozřejmě to byla nadsázka, slova jako vejvary jsou slangem čehůnú, a je to jak píšeš, ale byly to zlaté časy, těšil jsem do dílny, co tam bude zase za problém a jak na něj. A když to člověk vyřešil pouze s pomocí svého fištronu nebo způsobem pokus-omyl, měl nespoutanou radost, že je o zkušenost bohatší...Dnes jsou také zákoutí, která je zajímavé objevovat, ale čumět do obrazovky a pátrat, kdo páchá tu neplechu a pak stejně skončit tím, že se vše musí prověřit, protože informace z ŘJ je fejk, mne moc nebaví..Paradoxně Vag mi pomohl jen vyjímečně, ale možná je to tím, že mám většinou jiný druh oprav , kdy je na vině základní mechanika motoru..A aniž bych urážel nebo pomlouval profiservisy jednotlivých aut.firem, mimo jasných věcí a informací od výrobce tápají v mnoha věcech víc, než praktik Miloš se svým švajcem...To je samé hohenlohe, vypraný modrý plášť a logo na prsou a když se zeptáš, tak nechápou, o čem mluvíš..
P.S. pokud se to někoho dotklo omlouvám se..

P.S. pokud se to někoho dotklo omlouvám se..
nepropadat panice...