Lak,po 2letech všude krupička

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Lupino
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Lupino »

golf boost:

kompresor za 3tis?tentak leda utavíš (LOL) pistol za 1500?dobra na 120ku a plot atd atd.spadni na zem. (wallbash)
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

nejni to ovybavení ;) kamarád má malej 24l kompresor bezolejovej, pistoli za 300 a naleje ti lak jak z boxu (hm)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

Jarda S. píše:nejni to ovybavení ;) kamarád má malej 24l kompresor bezolejovej, pistoli za 300 a naleje ti lak jak z boxu (hm)
(LOL) :D to je stav
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
Wena
Přispěvovatel

Příspěvek od Wena »

Lupino píše:golf boost:

kompresor za 3tis?tentak leda utavíš (LOL) pistol za 1500?dobra na 120ku a plot atd atd.spadni na zem. (wallbash)
Kompresor utavíš (LOL) to jo,ale s tou pistolou nemáš pravdu....mám za 600 dělanej kompresor 40L dvou píst.Valím to za barákem v posezení :D a lak jak z Boxu,chce to vychytat a umět ;) A nebát se toho !! (noteeth)
GIV...1.9 AHF 12 mm Race 520,GTB1756VK,FMIC 230,Sání50/60,downpipe72/63,5 KAT OFF EGR OFF SOft....::MORAVIA-TUNING::...230 PS 520 NM

Golf MkI 1,6D-renovace
mecano
Přispěvovatel

Příspěvek od mecano »

Jarda S. píše:nejni to ovybavení ;) kamarád má malej 24l kompresor bezolejovej, pistoli za 300 a naleje ti lak jak z boxu (hm)

doslova....naleje
mimochodem,tady se baví o celolaku auta...rád bych viděl tu "práci" s tímto vybavením.
po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

live69 píše:
(LOL) :D to je stav
To joo a dopadne to tak že se tam udělaji bublinky zas.Budte nohama nazemi.
subz3ro_tdi
Aktivista

Re: Lak,po 2letech všude krupička

Příspěvek od subz3ro_tdi »

Roy Jones jr. píše:Dnes jsem zjistil,že mi po 2letech co mám supa vyskákala po celým autě krupička..malý bublinky jedna vedle druhý..
Podakuj sa predchadzajucemu majitelovi, teda v pripade ze sa ti nepochvalil ze auto ma celolak :) Inak je to u celolaku auta, zial, bezna vec... tak ako vo fabrike to neurobi asi nikto, su rozne kategorie... ja mam to iste co opisujes tiez na par miestach, chvalabohu fakt iba na par a nie je to prakticky viditelne, takze som sa zatial ani neuchylil k bruseniu atd.... ale ide aj to, dokonca aj "pomaranc" dokaze dat sikovny clovek co sa venuje detailingu laku a ma patricnu "kozmetiku" doprec... skus oslovit nejaku detailingovu firmu u vas, napr. tychto, je dost mozne ze ak to nevyriesia, aspon to zkoriguju na pre teba prijatelnu uroven ;)
Osobne som fakt nevidel auto po celolaku ktore by bolo bez kozmetickych vad, je to len otazka par "horucich" mesiacov v lete, kym sa to prehreje a zacne to pracovat.
K tym reciam ako sa robi celolak na ceste za domom sa asi ani nema cenu vyjadrovat - ako ktosi spominal, to je tak z kategorie Daj si dokopy S120.... 8)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
mecano
Přispěvovatel

Příspěvek od mecano »

subz3ro_tdi píše:
Roy Jones jr. píše:Dnes jsem zjistil,že mi po 2letech co mám supa vyskákala po celým autě krupička..malý bublinky jedna vedle druhý..
Podakuj sa predchadzajucemu majitelovi, teda v pripade ze sa ti nepochvalil ze auto ma celolak :) Inak je to u celolaku auta, zial, bezna vec... tak ako vo fabrike to neurobi asi nikto, su rozne kategorie... ja mam to iste co opisujes tiez na par miestach, chvalabohu fakt iba na par a nie je to prakticky viditelne, takze som sa zatial ani neuchylil k bruseniu atd.... ale ide aj to, dokonca aj "pomaranc" dokaze dat sikovny clovek co sa venuje detailingu laku a ma patricnu "kozmetiku" doprec... skus oslovit nejaku detailingovu firmu u vas, napr. tychto, je dost mozne ze ak to nevyriesia, aspon to zkoriguju na pre teba prijatelnu uroven ;)
Osobne som fakt nevidel auto po celolaku ktore by bolo bez kozmetickych vad, je to len otazka par "horucich" mesiacov v lete, kym sa to prehreje a zacne to pracovat.
K tym reciam ako sa robi celolak na ceste za domom sa asi ani nema cenu vyjadrovat - ako ktosi spominal, to je tak z kategorie Daj si dokopy S120.... 8)
nejspíš nemá problém s tzv. pomerančem,kdy nedojde k slití laku při aplikaci. To co tady popsal "bublinky" je vada laku...špatná technologie,voda,popř.olej z kompresoru nanesený "do laku" při stříkání. Bývá to rovnoměrně po celé lakované ploše,takže to žádné spot opravy nevyřeší,leštění taky ne...strhneš to dolů i s lakem.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Roy Jones jr. píše:Zdar. Dnes jsem zjistil,že mi po 2letech co mám supa vyskákala po celým autě krupička..malý bublinky jedna vedle druhý..je to jak na plech.dílech,tak i na plastových dílech..narazníky. Co s tím..zřejmě komplet auto zbrousit a prelakovat..jenže to je balík. Tak si říkám jestli neni lepší koupit pistoli a kompresor a udelat si to sám..je tu nejaký autolakýrník co by poradil jak na to? Díky
zkus si hodit mašli vyděláš ;)
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

@mecano: Ano, pochopil som ze sa jedna o krupicu - pomaranc bol uvedeny len ako priklad toho co dokaze sikovny clovek s patricnym "vybavenim" rozlestit a zakryt. Ci to pojde opravit, zkorigovat, alebo ho poslu prec sa neda takto na dialku - a bez fotiek uz vobec nie - posudit.

@slovacek.milos: Milosi, su ludia (ak napr. aj ja) ktorym na takej (pre auto funkcne nepodstatnej) veci ako je stav laku zalezi.... takze fakt si myslim ze podobny humor nie je, povedzme, na mieste ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

taky mám pistol za 1500 a metla se tím dá stříknout krásně. Jde spíš o prach, takže stříkat hned po ránu venku..
Když už to budeš dělat, tak si to zkus na jednom díle a pak případně pokračuj, ale taky záleží na barvě, stříbrnou ti nikdy nenamíchají ve stejným odstínu a abys to pak neměl více barevný. A kupovat barvu na celý auto je nesmysl, když nevíš jak ti to půjde.
Ale jestli si myslíš že něco víc ušetříš, když chceš kupovat i vybavení který nemáš,tak nevím nevím
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
mecano
Přispěvovatel

Příspěvek od mecano »

Biimbo píše:taky mám pistol za 1500 a metla se tím dá stříknout krásně. Jde spíš o prach, takže stříkat hned po ránu venku..
Když už to budeš dělat, tak si to zkus na jednom díle a pak případně pokračuj, ale taky záleží na barvě, stříbrnou ti nikdy nenamíchají ve stejným odstínu a abys to pak neměl více barevný. A kupovat barvu na celý auto je nesmysl, když nevíš jak ti to půjde.
Ale jestli si myslíš že něco víc ušetříš, když chceš kupovat i vybavení který nemáš,tak nevím nevím
Dokážeš si představit lakování celého Superba "po ránu venku..." Já teda ne.
To může vzít zrovna válečkem...výsledek by byl tak nějak nastejno.
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

Biimbo píše:taky mám pistol za 1500 a metla se tím dá stříknout krásně. Jde spíš o prach, takže stříkat hned po ránu venku..
videl jsem strikany blatnik na passatu ve stribrne metle. ja bych nepoznal rozdil.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="subz3ro_tdi.

@slovacek.milos: Milosi, su ludia (ak napr. aj ja) ktorym na takej (pre auto funkcne nepodstatnej) veci ako je stav laku zalezi.... takze fakt si myslim ze podobny humor nie je, povedzme, na mieste ;)[/quote]

humor nehumor stím neuděláš nic, je tam neodvětraná, špatně vysučená, nebo technologicky nespracovaná vrstva která pracuje,

žádný plnič který bude vypadat suprově to do pořádku nedá, problém se bude opakovat i v novém laku

nejlíp nechat to tak ;)
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

mecano píše:
Dokážeš si představit lakování celého Superba "po ránu venku..." Já teda ne.
To může vzít zrovna válečkem...výsledek by byl tak nějak nastejno.
pokud bych si dopředu všechno připravil a olepil, tak už samotný stříkání je otázka 2 hodin a to si po ránu přestavit umím. Nárazníky máš stejně dole, takže je můžeš vzít až nakonec..
Akorát je třeba vzít rychlý tužidlo,aby ti lak nestejkal, kdyby bylo chladněji..
Jenže všichni si myslí že je to o lakování,kdežto ono je to hlavně o přípravě, podle ní se odvíjí konečný výsledek.
Já bych určitě 30 za celolak nedal,kdyby to mělo přijít na auto který má hodnotu 100 tis, na něco dvouletýho nebo auto v hodnotě 200-300 tis samozřejmě jo..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“