Obrana proti radarům, když už osoba blízká skončila.

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Míšánek
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Míšánek »

A nejsmutnější na tom celém je to, že nad nějakou takovouto místní úpravou se nikde nani nepřemýšlí... kdežto jak lidi ještě víc oškubat na tom málu, které mají jo, to se vždycky něco vymyslí. A to už buďto v zájmu pseudobezpečnosti, nebo rádoby vyšší ekologičnosti provozu - to je dnes taky hodně používaný "argument"
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

amg124 píše:Ano rozumým tomu, že jsem se svým prvním příspěvkem zachoval podivně.

Chtít po někom, nebo upozornit, aby dodržoval zákon, což je běžné i v tolik obdivované "emerice". Proč to dělat, že?! Já přece můžu jezdit rychle, protože já sem pan řidič a na pracáku je plno cikánů.

Policajt není bůh ani polobůh, je to člověk placený za dozhlížení na dodržování zákonů. Takže, když mne přistihne, je potřeba mu s úsměvem vysvělit, že já ač porušuji povnnosti mám svá práva. To zní taky logicky.

Tímto se omlouvám, že jsem zde nechtěně nechal rozhořet emoce.

No jen doufám, že takových řidičů "chytráků" a závodníků jako jsou někteří zde, nebudu potkávat na svých cestách mnoho a bude jich na silnicích stále míň a sami se vybodují.
nech té ironie. Evidentně jsi dostatečně inteligentní na to, aby se s tebou dala vést rozumná debata, což je fajn a takových lidí na forech moc není ;)

Nicméně podle toho, co ty píšeš by sis klidně i zbytek těch práv nechal v klidu odejmout a naprosté diktatuře státu a potažmo jeho zákonů, ač by byly do budoucna jakkoliv nesmyslné, by jsi se vlastně vůbec nebránil, jelikož zákon je prostě všechno a je jedno jak moc je nesmyslný nebo dávno přežitý ;)

Body ještě mám (bohužel asi pro tebe :-D ) všechny. To víš, znám svá práva :twisted: :-D
amg124
Přispěvovatel

Příspěvek od amg124 »

Míšánek píše:A nejsmutnější na tom celém je to, že nad nějakou takovouto místní úpravou se nikde nani nepřemýšlí... kdežto jak lidi ještě víc oškubat na tom málu, které mají jo, to se vždycky něco vymyslí. A to už buďto v zájmu pseudobezpečnosti, nebo rádoby vyšší ekologičnosti provozu - to je dnes taky hodně používaný "argument"
V tom s tebou souhlasím, že někteří dopravní inženýři nepřemýšlejí a sekají značky jak je napadne, ale ..

1) pokud tam je, tak buď tak laskav a dodržuj ji.
2) jsou legální cesty jak úřad donutit je sundat nebo změnit, ale musíš mít pádné argumenty a navrhnout jiné rozumné řešení. A věř mi jde to a funguje to, ale ... (po druhé)

... je to na delší dobu, nevyřešíš to ze dne na den. V každém případě je to legální, nebudeš nasír.t orgány a oni tebe, nebude to stát pokuty, jen čas, který tak jako tak strávíš u správního řízení.
Pak mají takové protesty smysl, má smysl i jednání, ale je nesmysl se domnívat, že já vím, že tahle značka je tu špatně a proto ji nebudu dodžovat.
amg124
Přispěvovatel

Příspěvek od amg124 »

Míšánek píše:.............jsi se vlastně vůbec nebránil, jelikož zákon je prostě všechno a je jedno jak moc je nesmyslný nebo dávno přežitý ;)

Body ještě mám (bohužel asi pro tebe :-D ) všechny. To víš, znám svá práva :twisted: :-D
Tak jinak, vím co píšu protože mne tato nebo obdobná prolematika živí a za druhé protože jsem svého času jezdil také velmi, velmi rychle, ale na uzavřených úsecích s měřeným časem. Tam jsem se vyřádil a dnes již nemám potřebu závodit v silničním provozu.
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

amg124 píše: 2) jsou legální cesty jak úřad donutit je sundat nebo změnit, ale musíš mít pádné argumenty a navrhnout jiné rozumné řešení. A věř mi jde to a funguje to, ale ... (po druhé)

... je to na delší dobu, nevyřešíš to ze dne na den. V každém případě je to legální, nebudeš nasír.t orgány a oni tebe, nebude to stát pokuty, jen čas, který tak jako tak strávíš u správního řízení.
Pak mají takové protesty smysl, má smysl i jednání, ale je nesmysl se domnívat, že já vím, že tahle značka je tu špatně a proto ji nebudu dodžovat.
Dobře, argument je to fajn, to nepopírám, nicméně mi ukaž obyčejného, řadového pracujího člověka (účastníka silničního provozu aby jsme byli přesní :) ), který:
1) má čas a prostředky se tímto zabývat, řešit tuhle problematiku
2) má znalost v prácvech, posudcích o pravním zhodnocení dané situace eventuelně špatného nebo příliš striktního značení daných úseků.

bohužel tak, že tam na té a té silnici je omezení na 30 km/h zbytečné se můžem bavit jenom tak my tady mezi sebou, nicméně právně to předpokládám nedokážeme podložit a zfromulovat ani jeden (teda pokud to samozřejmě neni tvou profesí).

Co se správního řízení týče, tak k tomu v konečném důsledku dojít může, ale také nemusí (nemám teď na mysli vyhýbání se právnímu řízení, nýbrž už pouze samotný podmět k němu podaný hlídkou pčr). No a v případě pokud k němu dojde, tak svůj čas na něm trávit nemusím, jelikož můžu zplnomoctni člověka, který je právně mnohem více nadaný než-li já, aby mou osobu v tomhle řízení zastupoval, což bych samozřejmě já osobně i udělal pokud by na to přišlo. Jednak si ušetřím svůj vlastní čas, ve kterém přinejmenším můžu aspoň vydělat finanční prostředky, kterýma tohoto člověka zaplatím (takže v tomhle ohledu nula od nuly pojde), nicméně díky němu se mé šance na úspěch rapidně zvýší a hlavně, nebude na mě jako na neználka právních předpisů od úřadu vyvíjen nátlak, který daný správní orgán vyvíjí už jenom z toho důvodu, že je si vědom mé neznalosti a využívá jí - což samozřejmě v pořádku taktéž moc neni
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

amg124 píše: Tak jinak, vím co píšu protože mne tato nebo obdobná prolematika živí
Tak v tom případě už chápu tvůj argument No. 2 o pár příspěvků výše ;)
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

amg124 píše:
Bugs.Bunny píše:To amg: Co má společného stopka umístěná několikrát za sebou na skoroparkovišti s tím že by jsem mohl někoho sestřelit? Ona se ta značka rozhlíží za tebe?
Je tam stopka? Je! Máš řidičák? Tak víš co máš dělat! Víc není co řešit.

Neznám výraz skoroparkoviště, co to je? Jestli je to někde na sídlišti, kde ti může třeba vběhnout dítě, tak tam samozřejmě nazastavuj. Přece nebudeš zbytečně používat destičky a uměle zbyšovat spotřebu, to je logický!

Navíc do Mostu jezdím, že by tam bylo přestopkováno bych neřekl.
Taky mám mozek který umí vyhodnocovat určité situace a umí identifikovat dítě které se může objevit kdekoliv. Možná neumím být tupá ovce, která musí mít na vše ceduli. Asi začnu uvažovat o lobotomii.

.......a baví mě platit pokuty za to že jsem na stopce nezastavil. ;)
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

Koukám, pěknej flame se tu rozhořel (noteeth)
Asi to budu muset vyzkoušet s infralampou ze zabezpečovačky, zkusím to nafotit a uvidíme, co to udělá s čitelností, kdyžtak půjdu do tohohle a naflákám to do držáků SPZek vepředu i vzadu, páč nesnáším zmetky, co vozej za předním oknem kameru. (noteeth)
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

Flame? Tak bych to nenazýval ;) Zatim jde o pouhou výměnu názorů, která díkybohu probíhá bez urážek a je to inteligentní debata o dvou různých pohledech na danou věc
Naposledy upravil(a) Míšánek dne 02 úno 2013, 01:38, celkem upraveno 1 x.
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

amg124 píše:
Míšánek píše:.............jsi se vlastně vůbec nebránil, jelikož zákon je prostě všechno a je jedno jak moc je nesmyslný nebo dávno přežitý ;)

Tak jinak, vím co píšu protože mne tato nebo obdobná prolematika živí a za druhé protože jsem svého času jezdil také velmi, velmi rychle, ale na uzavřených úsecích s měřeným časem. Tam jsem se vyřádil a dnes již nemám potřebu závodit v silničním provozu.
tvl už po prvním příspěvku jsem chtěl napsat : Dej se taky k chlupatým, je třeba rozšířit jejich řady o dalšího člověka co si jde za svým, protože i když je jich tam spousta, tak bys přesně zapadl..

Taky nejezdím podle předpisů, na stopce stavím když uznám za vhodný, že je to třeba, traktor i cyklisty předjíždím na plný i když bych neměl. Ale jezdím hlavou a v místě kde je 70, jedu někdy 30-40,protože mi to tak přijde. Ale v obci kde jsou od sebe baráky vzdálený na hon, je vidět,není kolem chodníků živej plot, místo 50 jedu 70. Na silnici první třídy třeba nad Pískem je 90, mi neříkej že tam 90 jedeš? To snad ani nejde a když tam jedu 110 tak jsem o kolik nebezpečnější?
Nebo na přejezdu bez světel, to tam taky jezdíš 30 km/h už 50 metrů metrů před ním? Protože je to v zákoně?

Proč může být třeba v Rakousku ve spoustě obcí 70, u nás pro jistotu 30, aby se nikomu nic nestalo..
Protože každý blb co nějaký omezení vymyslí je vynášen do oblak, jakou bezpečnou věc nevymyslel ,ale taky morálka většiny řidičů je tu na nule a jak psal Mišánek, státu to prostě vyhovuje, protože pak prostřednictvím příslušníků typu" Já jsem zákon" můžou vybírat od všech a hlavně na dost nesmyslných místech..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Biimbo píše:

předjíždím na plný i když bych neměl. .
Minulý týden jsem předjel přes plnou dopravku v policejní T5. :) To jsem taky asi neměl. Přišlo mi,že jedou nějak pomalu. :D
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
amg124
Přispěvovatel

Příspěvek od amg124 »

Biimbo píše:.......uje, protože pak prostřednictvím příslušníků typu" Já jsem zákon" můžou vybírat od všech a hlavně na dost nesmyslných místech..
No je vidět, že psát umíš, ale zvládáš i číst delší statě? Já přece psal, že taky poruším, poruší každej, vo tom ani potom, ale když už mne načapou, tak se nebudu vymlouvat na osobu blízkou. A to bylo to prvotní v tomto vlákně, o to šlo.
Je dobře, že tento institut v dopravě skončil a je, alespoň na nějakou dobu ošetřen jinak. Ani netvrdím, že je vždy vše košér, ale ruku na srdce, děláme si to my sami, my řidiči.

Jen tak mimochodem (už to berte jako off):

Silnice ve městě, 4proudová, délka cca 4 km, nikde témeř žádná zástavba a když tak sklady, garáže, benzínka a povolená rychlost 50.

Kamarád jel Superbem cca 100vkou (myslím, že to není moc) v noci v létě, střízlivej. Nikdo neví co se stalo, ale už není.

Paní tam vyjížděla z benzínky a odbočila do zákazu, zabila člověka co tam jel taky hodně přes 50. (chyba obou)

Na konci této silnice, kde je naprostá rovinka a už začíná sídliště, šla babička s vnučkou přes přechod. Někdo tam jel 70-80 km. Babička mrtvá, dítě težce zraněný.

Jedna silnice, rovná přehledná, skoro kus dálnice. Ta 50tka tam není zbytečná. Nebo snad jo?
vynecht
Přispěvovatel

Obrana proti radarům, když už osoba blízká skončila.

Příspěvek od vynecht »

Tak to je přesně důsledek toho, že naflákaj třicítky a padesátky všude a pak tam kde mají opodstatnění je už nikdo nedodržuje.
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)

Sharan 215/460, Octavia 190/460

Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
Slavkov
Aktivista

Re: Obrana proti radarům, když už osoba blízká skončila.

Příspěvek od Slavkov »

vynecht píše:Tak to je přesně důsledek toho, že naflákaj třicítky a padesátky všude a pak tam kde mají opodstatnění je už nikdo nedodržuje.
+1 8)

Ono i obecně máme na můj vkus zbytečně "přeznačkováno"... větší koncentraci zbytečných dopravních značek nemají snad ani v Bangladéši... a to nemám na mysli zákazové, ale i příkazové a informační...
Si vzpomínám, když taťka učil v autoškole a mě vozil jako prcka ssebou, tak se občas žáčka zeptal, co tam bylo za značky, které před chvílí minul ... kdyd nevěděl, tak musel někde bezpečně zastavit a jít se podívat :D

... si to zkuste dneska sami na sobě... to všechno chvíli vnímat...
GIV Variant TDi ???kW
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

amg124 píše:
Biimbo píše:.......uje, protože pak prostřednictvím příslušníků typu" Já jsem zákon" můžou vybírat od všech a hlavně na dost nesmyslných místech..

Silnice ve městě, 4proudová, délka cca 4 km, nikde témeř žádná zástavba a když tak sklady, garáže, benzínka a povolená rychlost 50.

Kamarád jel Superbem cca 100vkou (myslím, že to není moc) v noci v létě, střízlivej. Nikdo neví co se stalo, ale už není
Pokud se nesrazíš čelně s dalším autem co jede 100 tak se při 100km/h v Superbu neumírá (pokud nemáš hodně velkou smůlu), takže tento příklad nebude moc příkladný.
Tel:776005385 Nový Bor
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“