Klepot kovový zvuk +video 1.9tdi ASV
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- Rado-diesel
- Přispěvovatel
mas pravdu ze to ide od 4 valca aj stym rachotenim mas pravdu ale neviem mne sa to nezda urcite tam bude niekde zradaTDI tech píše:Ono vsetky ASV tak rachotia, je to ich carakteristicky zvuk. Nic sa neboj je to normalne. Ide taky kovovy klepot akoby od stvrteho valca ze? Niekedy to rachoti viac niekedy skoro vobec. Ako vravim je to normalne. Nechci pocut moju Octu ASV s Race 520, Uno 1.7D je oproti tomu sepot kvetinMoja si tak naklepala uz 260.000kmaspon co ja viem
Naposledy upravil(a) Rado-diesel dne 19 bře 2013, 22:39, celkem upraveno 1 x.
Audi A3 8l 12/1999 1.9TDI 81kw/110ps ASV
- Rado-diesel
- Přispěvovatel
- Rado-diesel
- Přispěvovatel
ziadna zradaRado-diesel píše:mas pravdu ze to ide od 4 valca aj stym rachotenim mas pravdu ale neviem mne sa to nezda urcite tam bude niekde zradaTDI tech píše:Ono vsetky ASV tak rachotia, je to ich carakteristicky zvuk. Nic sa neboj je to normalne. Ide taky kovovy klepot akoby od stvrteho valca ze? Niekedy to rachoti viac niekedy skoro vobec. Ako vravim je to normalne. Nechci pocut moju Octu ASV s Race 520, Uno 1.7D je oproti tomu sepot kvetinMoja si tak naklepala uz 260.000kmaspon co ja viem
Nemuze to byt tim, ze mu to spatne maze takle za studena? Kdyz nastartuji v zime, tak slysim cvakani par sekund a pak to ustane. Nekdy to ale neustane. Jedu jedu a stale neprestava i kdyz uz je motor teplejsi (stale ale neni provozni teplota ale rucicka se hla ... Zkousel jsem to pres otacky. Kdyz to bylo studene, tak jsem jezdil cca 1700-1800ot rovinka, nez se trosku zahreje. Presto jde slyset takove jemne cvakani. (taky me to sere) Tedko jsem zkusil parkrat drzet na rovince cca 2000-2150ot (proste nad 2 000ot), aby byl vyssi tlak mazani a ono to prejde hnedka. Jakekoliv cvakani prestane cvakat i kdyz se treba rucicka jeste ani nehla. Neni to nic hrozneho to cvakani, ale kdyz se clovek zaposloucha jde to slyset trosku 
Je pravdou, ze nekdy to presne hned po nastartovani prestane a nekdy musim pomoct pri jizde mi prijde. Pri normalne zahratem aute po nejake jizde nic neklape ani nejak nerve.
Je pravdou, ze nekdy to presne hned po nastartovani prestane a nekdy musim pomoct pri jizde mi prijde. Pri normalne zahratem aute po nejake jizde nic neklape ani nejak nerve.
klepačka
...tak chlape, mám tento problem s klepáním také. Motor ASV, měnil jsem hydra, trisky, i jsem to nechal čipnout ale stále klepe. Čerpadlo nechal seřídit a stále stále
Auto jede v pořádku, všechno fachá, ale tohle mě ničí
Zajímavé je, ráno nastartuju a je ticho,ale postupem času jak motor běží to začíná klepat.Dále je to, že pak když ujedu kolem 20km tak se to celkem sklidní, ale zastavim nechám běžet na volnoběh a pomalu začne zas klepat. Nastává doba kdy se zase hroutim
měl jsem dole i vanu jestli neni síto na olej přicpané. Vše bylo čisté. Zkusil jsem přejít z 5w40 na 10w40 a žádná změna.
Jedině ještě mě napadá olejové čerpadlo, když jedu rychleji že to stíhá natlačit ty hydra ale na volnoběh ztratí tlak. najeto mám 267tis.
Auto jede v pořádku, všechno fachá, ale tohle mě ničí - Rado-diesel
- Přispěvovatel
Re: klepačka
Podla mna bude pripchaty mazaci kanalyk ku nejakemu s osmich hydroštelov preto ten zvuk lebo nedostane sa tam poriadne olej a mne to robi niekde na 3 alebo 4 valci niekde zo zadu...jamaj píše:...tak chlape, mám tento problem s klepáním také. Motor ASV, měnil jsem hydra, trisky, i jsem to nechal čipnout ale stále klepe. Čerpadlo nechal seřídit a stále stáleAuto jede v pořádku, všechno fachá, ale tohle mě ničí
Zajímavé je, ráno nastartuju a je ticho,ale postupem času jak motor běží to začíná klepat.Dále je to, že pak když ujedu kolem 20km tak se to celkem sklidní, ale zastavim nechám běžet na volnoběh a pomalu začne zas klepat. Nastává doba kdy se zase hroutim
měl jsem dole i vanu jestli neni síto na olej přicpané. Vše bylo čisté. Zkusil jsem přejít z 5w40 na 10w40 a žádná změna.
Jedině ještě mě napadá olejové čerpadlo, když jedu rychleji že to stíhá natlačit ty hydra ale na volnoběh ztratí tlak. najeto mám 267tis.
Audi A3 8l 12/1999 1.9TDI 81kw/110ps ASV
Chlapi vy ste vazne odbornici. Nechcete sa zivit scifi. Aj keby ciste teoreticky bol prichpaty kanalalik k niektoremu hydrostelu, tak hydrostel by cvakal nie klepal. Vadny hydrostel vydava taky cvakaci zvuk cak, cak, cak, cak, cak... Ale tak charakteristicky ASV klepu akoby od stvrteho valca niekto mlatil malym kladivkom po motore. Zaujimave je ze neklepu furt, niekedy klepe a niekedy nie.
- Rado-diesel
- Přispěvovatel
- Rado-diesel
- Přispěvovatel