Klepot kovový zvuk +video 1.9tdi ASV

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
TDI tech
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od TDI tech »

Nepomoze, ten motor robi takym hlucnym spodok. Je to tym ze ASV ma uz novy spodok rovnaky ako PDcka ATD, AUY a pod. V tom motore to proste trieska a mlati jak v kamenolome.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Podle mě má nejlepší zvuk ALHáčko, když je v originále a vše v pořádku.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Podla mna AGR to je sepot kvetin.
Rado-diesel
Přispěvovatel

Příspěvek od Rado-diesel »

TDI tech píše:Ono vsetky ASV tak rachotia, je to ich carakteristicky zvuk. Nic sa neboj je to normalne. Ide taky kovovy klepot akoby od stvrteho valca ze? Niekedy to rachoti viac niekedy skoro vobec. Ako vravim je to normalne. Nechci pocut moju Octu ASV s Race 520, Uno 1.7D je oproti tomu sepot kvetin (wallbash) Moja si tak naklepala uz 260.000kmaspon co ja viem ;)
mas pravdu ze to ide od 4 valca aj stym rachotenim mas pravdu ale neviem mne sa to nezda urcite tam bude niekde zrada (wallbash)
Naposledy upravil(a) Rado-diesel dne 19 bře 2013, 22:39, celkem upraveno 1 x.
Audi A3 8l 12/1999 1.9TDI 81kw/110ps ASV
Rado-diesel
Přispěvovatel

UchoTD píše:no tak ale musí to aj papať olej ked dymí do zmodrala,pozri ten TDIgraf,prípadne to došteluj a napíš.
olej to nebere urcite
Rado-diesel
Přispěvovatel

Leon/kissiakos píše:aj moj tak klepe.. skus hydra pomenit, ja sa na to chysta teraz ked budem rozvody davat.. objednam rovno z PD ..aby tak vydrzali viac.. :D
hydraky som menil predvcerom 70€ ma visli komplet
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Rado-diesel píše:
TDI tech píše:Ono vsetky ASV tak rachotia, je to ich carakteristicky zvuk. Nic sa neboj je to normalne. Ide taky kovovy klepot akoby od stvrteho valca ze? Niekedy to rachoti viac niekedy skoro vobec. Ako vravim je to normalne. Nechci pocut moju Octu ASV s Race 520, Uno 1.7D je oproti tomu sepot kvetin (wallbash) Moja si tak naklepala uz 260.000kmaspon co ja viem ;)
mas pravdu ze to ide od 4 valca aj stym rachotenim mas pravdu ale neviem mne sa to nezda urcite tam bude niekde zrada (wallbash)
ziadna zrada
Luke10
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke10 »

Nemuze to byt tim, ze mu to spatne maze takle za studena? Kdyz nastartuji v zime, tak slysim cvakani par sekund a pak to ustane. Nekdy to ale neustane. Jedu jedu a stale neprestava i kdyz uz je motor teplejsi (stale ale neni provozni teplota ale rucicka se hla ... Zkousel jsem to pres otacky. Kdyz to bylo studene, tak jsem jezdil cca 1700-1800ot rovinka, nez se trosku zahreje. Presto jde slyset takove jemne cvakani. (taky me to sere) Tedko jsem zkusil parkrat drzet na rovince cca 2000-2150ot (proste nad 2 000ot), aby byl vyssi tlak mazani a ono to prejde hnedka. Jakekoliv cvakani prestane cvakat i kdyz se treba rucicka jeste ani nehla. Neni to nic hrozneho to cvakani, ale kdyz se clovek zaposloucha jde to slyset trosku :)

Je pravdou, ze nekdy to presne hned po nastartovani prestane a nekdy musim pomoct pri jizde mi prijde. Pri normalne zahratem aute po nejake jizde nic neklape ani nejak nerve.
jamaj
Nováček

klepačka

Příspěvek od jamaj »

...tak chlape, mám tento problem s klepáním také. Motor ASV, měnil jsem hydra, trisky, i jsem to nechal čipnout ale stále klepe. Čerpadlo nechal seřídit a stále stále (LOL) Auto jede v pořádku, všechno fachá, ale tohle mě ničí (wallbash) Zajímavé je, ráno nastartuju a je ticho,ale postupem času jak motor běží to začíná klepat.Dále je to, že pak když ujedu kolem 20km tak se to celkem sklidní, ale zastavim nechám běžet na volnoběh a pomalu začne zas klepat. Nastává doba kdy se zase hroutim :-) měl jsem dole i vanu jestli neni síto na olej přicpané. Vše bylo čisté. Zkusil jsem přejít z 5w40 na 10w40 a žádná změna. :roll: Jedině ještě mě napadá olejové čerpadlo, když jedu rychleji že to stíhá natlačit ty hydra ale na volnoběh ztratí tlak. najeto mám 267tis.
Rado-diesel
Přispěvovatel

Re: klepačka

jamaj píše:...tak chlape, mám tento problem s klepáním také. Motor ASV, měnil jsem hydra, trisky, i jsem to nechal čipnout ale stále klepe. Čerpadlo nechal seřídit a stále stále (LOL) Auto jede v pořádku, všechno fachá, ale tohle mě ničí (wallbash) Zajímavé je, ráno nastartuju a je ticho,ale postupem času jak motor běží to začíná klepat.Dále je to, že pak když ujedu kolem 20km tak se to celkem sklidní, ale zastavim nechám běžet na volnoběh a pomalu začne zas klepat. Nastává doba kdy se zase hroutim :-) měl jsem dole i vanu jestli neni síto na olej přicpané. Vše bylo čisté. Zkusil jsem přejít z 5w40 na 10w40 a žádná změna. :roll: Jedině ještě mě napadá olejové čerpadlo, když jedu rychleji že to stíhá natlačit ty hydra ale na volnoběh ztratí tlak. najeto mám 267tis.
Podla mna bude pripchaty mazaci kanalyk ku nejakemu s osmich hydroštelov preto ten zvuk lebo nedostane sa tam poriadne olej a mne to robi niekde na 3 alebo 4 valci niekde zo zadu...
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Chlapi vy ste vazne odbornici. Nechcete sa zivit scifi. Aj keby ciste teoreticky bol prichpaty kanalalik k niektoremu hydrostelu, tak hydrostel by cvakal nie klepal. Vadny hydrostel vydava taky cvakaci zvuk cak, cak, cak, cak, cak... Ale tak charakteristicky ASV klepu akoby od stvrteho valca niekto mlatil malym kladivkom po motore. Zaujimave je ze neklepu furt, niekedy klepe a niekedy nie.
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

mám to samé jak tu už psaly občas to klepe někdy ne neřeším to a jezdím ty ASV jsou hlučnejší co pozoruju u známých maj to samé ;)
Rado-diesel
Přispěvovatel

fest sa mi to nepaci ked to tak klepe idem po ulici ta ludia kukaju co to za traktor ide (LOL)
Kamil-TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Kamil-TDI »

Rado-diesel píše:fest sa mi to nepaci ked to tak klepe idem po ulici ta ludia kukaju co to za traktor ide (LOL)
Dej volume na rádiu a na lidi ser! :D
Škoda Octavia Scout 2,0tdi 110kw CRMB manuál :-)
Rado-diesel
Přispěvovatel

Kamil-TDI píše:
Rado-diesel píše:fest sa mi to nepaci ked to tak klepe idem po ulici ta ludia kukaju co to za traktor ide (LOL)
Dej volume na rádiu a na lidi ser! :D
Dobrá rada na nezaplatenie 8)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“