VW 507 00 - mot. olej

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

pstejski píše:
Dakujem za info. Aky máš typ motora a ako často meníš?[/quote]

mám CFHF a budu měnit každých 15 000[/quote]

a proč ne třeba při 1OOOO km :?
mauditt
Přispěvovatel

Re: VW 507 00 - mot. olej

Příspěvek od mauditt »

nemo píše:
mauditt píše:Castrol Edge 5W-30 alebo Shell Helix Ultra AV-L 5W-30 pre Octaviu ? Ktorý je podľa Vás lepší a prečo ?
Označení AV je určeno přímo pro motory VW group.
Ďakujem za info, nevedel som. Všetkym vďaka za prispevky.
Octavia 1.9 TDi, 77kW, BXE, 11/2008.
pstejski
Přispěvovatel

Příspěvek od pstejski »

slovacek.milos píše:
pstejski píše:
Dakujem za info. Aky máš typ motora a ako často meníš?

mám CFHF a budu měnit každých 15 000[/quote]

a proč ne třeba při 1OOOO km :?[/quote]

a proč tě to tak zajímá, tobě jsem to nepsal, pane všeználku.
slovacek.milos
Aktivista

pstejski píše:
slovacek.milos píše:
pstejski píše:
Dakujem za info. Aky máš typ motora a ako často meníš?

mám CFHF a budu měnit každých 15 000
a proč ne třeba při 1OOOO km :?[/quote]

a proč tě to tak zajímá, tobě jsem to nepsal, pane všeználku.[/quote]

proč bych měl být všeználek male dítě ze základní školy si přečte že ten olej je vyroben na servisní interval 3O.OOO km a ty jsi ho vymyslel na 15 tak se jen ptám proč o třeba neměnit jednou za pět tisíc ;)
pstejski
Přispěvovatel

Příspěvek od pstejski »

ne Milošu já jsem doopravdy nic nevymyslel, ale o prodloužených servisních intervalech se toho napsalo už mnoho, že ten olej je na 30 000 ještě neznamená, že ho nemůžu měnit po 15 000. Kolega se zeptal, tak jsem mu slušně (narozdíl od tebe) odpověděl. Pokud ti to nějak vadí tak to je mi doopravdy líto. Dál to už nehodlám komentovat, každý kdo chápe psaný text to jistě pochopí aniž bych se snažil přirovnávat jeho inteligenci k dětem v základní škole jako jsi předvedl ty.
p.s. všeználek doopravdy nejsi, stačí se podívat na tvé podmětné rady v tématu o zaseknutém pásu. :D
slovacek.milos
Aktivista

pstejski píše:ne Milošu já jsem doopravdy nic nevymyslel, ale o prodloužených servisních intervalech se toho napsalo už mnoho, že ten olej je na 30 000 ještě neznamená, že ho nemůžu měnit po 15 000. Kolega se zeptal, tak jsem mu slušně (narozdíl od tebe) odpověděl. Pokud ti to nějak vadí tak to je mi doopravdy líto. Dál to už nehodlám komentovat, každý kdo chápe psaný text to jistě pochopí aniž bych se snažil přirovnávat jeho inteligenci k dětem v základní škole jako jsi předvedl ty.
p.s. všeználek doopravdy nejsi, stačí se podívat na tvé podmětné rady v tématu o zaseknutém pásu. :D
jako v poho pokud někdo vyrobí olej na 3O,OOO a neumětel ho mění po 15.OOO tak je to blbost, taková tatra má olej na sibiři na 1OO.OOO km a jsou v trezoru motory na 3OO.OOO km a bez výfuku že ani nezamořují životní prostředí, tím tě nechci dráždit prostě o tom co go se mění 3O.OOO km

a abys měl co napsat tak si pitvej mí příspěvky, zkus třeba hloupého naučit hrát na housle pak to všechno pochopíš já umím hrát i na ty housle ;)
pstejski
Přispěvovatel

Příspěvek od pstejski »

jj moje řeč,
někdo umí hrát na housle, někdo zase psát česky a někdo má zase potřebu kibicovat do všeho i když nemá žádnej nápad.
Tak zdar.
slovacek.milos
Aktivista

pstejski píše:jj moje řeč,
někdo umí hrát na housle, někdo zase psát česky a někdo má zase potřebu kibicovat do všeho i když nemá žádnej nápad.
Tak zdar.
ty seš fakt hloupej o olejéch nevíš naprosto nic promin já nevěděl že si učitel češtiny, ;)
dav55
Aktivista

Příspěvek od dav55 »

slovacek.milos píše:
pstejski píše:jj moje řeč,
Tak zdar.
ty seš fakt hloupej o olejéch nevíš naprosto nic promin já nevěděl že si učitel češtiny, ;)
milousi kdo nechce tak si nenecha poradit. koupim si olej za 600 litr v autorizaku a po 15 ho vymenim. obzvlat ti co maji olejovou napln 10L. takove zakazniky mit tak si piskam.
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

I kdyby ten olej chtěl měnit po 1000 km, je to jeho věc. Třeba k tomu má nějaké důvody. Třeba má extra rád svoje auto. A nikdo by ho neměl nazývat hlupákem, ani takový "expert" na oleje jako je slovacek.milos. ;)
VW Sharan
1.9 TDI PD
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

mauditt - ten olej 507.00 je určený pro dpf a je většinou dražší,než 505.01 já pokud jak jsem pochopil neuznáváš LL,tak bych koupil nějaký rozumný (cenově i kvalitou) olej 505.01 a měnil po 15 tis - ZA PŘEDPOKLADU,ŽE NEMÁŠ DPF - což nevím co třeba říkáš na tenhle: http://www.pvcentrum.cz/oleje-valvoline ... -5l-detail
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
mauditt
Přispěvovatel

Příspěvek od mauditt »

OťasTDi píše:mauditt - ten olej 507.00 je určený pro dpf a je většinou dražší,než 505.01 já pokud jak jsem pochopil neuznáváš LL,tak bych koupil nějaký rozumný (cenově i kvalitou) olej 505.01 a měnil po 15 tis - ZA PŘEDPOKLADU,ŽE NEMÁŠ DPF - což nevím co třeba říkáš na tenhle: http://www.pvcentrum.cz/oleje-valvoline ... -5l-detail
dpf nemam, dik za valvoline, moja serv.knizka aj navod hovori, že iba 507.00...castrol edge 5w-30 507.00 som zatial nemal,, iba shell preto to cele vlakno.
mauditt
Přispěvovatel

Příspěvek od mauditt »

OťasTDi píše:mauditt - ten olej 507.00 je určený pro dpf a je většinou dražší,než 505.01 já pokud jak jsem pochopil neuznáváš LL,tak bych koupil nějaký rozumný (cenově i kvalitou) olej 505.01 a měnil po 15 tis - ZA PŘEDPOKLADU,ŽE NEMÁŠ DPF - což nevím co třeba říkáš na tenhle: http://www.pvcentrum.cz/oleje-valvoline ... -5l-detail
dpf nemam, dik za valvoline, moja serv.knizka aj navod hovori, že iba 507.00...castrol edge 5w-30 507.00 som zatial nemal,, iba shell preto to cele vlakno.
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

no já nevím jak druzí,ale ke mně jezdí octávie 2 77kw bez dpf a dávám ho tam.a nepozoruji problémy...mám pocit že 507.00 je hlavně kvůli dpf....ale můžu se mílit...každopádně jestli castrol,nebo shell je podle mě jedno...obě to jsou světoznámé značky a obě budou pro tvůj motor dobré....důležitá je ale jiná věc...aby v tom obalu bylo opravdu to,co je na etiketě...totiž a klidně bych kvůli tomu rozjel diskuzi jsem slyšel názor,že např ten castrol stojí v autorizáku snad 1500kč a že když je to za takových těch sedm,osm,devět stovek tak to taky může být nějaký přebal z polska...
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

ještě pokud bys chtěl nějak hlouběji bádat,tak zkus diskuzní fórum na www.oleje.cz pár lidí je dost fundovaných,tak možná jestli je nějaký rapidní rozdíl mezi těma dvouma značkama,což pochybuji tak by ti to tam mohli napsat
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“