Baterie - jakou značku

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

znám jednoho člověka co dělá samolepky na baterky a to různé značky,

tak je někdy zbytečné lámat si hlavu nad značkou když je to ten samý krám :roll:
dibarbora
Přispěvovatel

Příspěvek od dibarbora »

Znacku by som moc neriesil, treba sa pozret hlavne po cene, zbytocne nepreplacat pretoze ako tu uz X-krat zaznelo znacka automaticky neznaci vydrz. Na co si treba dat obrovsky pozor je datum vyroby/ozivenia baterky, kupit v baumaxe tie y-rocne leziaky je istota vyhodenych penazi. Baterke nic neskodi viac ako skladovanie a na to treba vzdy mysliet.
Pokial clovek chce mat dobry pocit, ze pre tu baterku dokaze nieco urobit, tak treba hladat s lacnejsich a technologicky starsich akumulatorov, ktore maju este moznost odskrutkovat zatky (aj ked su uz zalepne pod nalepkou). Baterku treba po zaruke raz rocne otvorit, doliat, dobit a myslim, ze majitel ostane prekvapeny vydrzou a funkcnostou.
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

slovacek.milos píše:znám jednoho člověka co dělá samolepky na baterky a to různé značky,

tak je někdy zbytečné lámat si hlavu nad značkou když je to ten samý krám :roll:
kámoš byl kupovat baterky do kombajnu a jeho kamarád pradavač se ho ptá: Chceš akumu nebo vartu? Prej vartu. Tak si tamhle vezmi samolepku a pak si jí na to nalep..

Já měl Vartu a po třetí zimě KO,ani jí nedotočila. teď mám dolejvací Proforce za 1800 s dph,nic jinýho k sehnání odpoledne před odjezdem na hory nebylo a pojedu zimu čtvrtou.
Dva lidi co znám dali Bosch za 4000 a po roce KO, záruka neuznána. Kupováno přímo v autobateriích..
V motorce Yuasa bezkonkureční..
Varta byla výborná, dokud byla dolejvací, ted už je jen dobrá..

A na měření startovacího proudu jsou tři způsoby, takže to co na ní je načmáráno, může být ve skutečnosti míň než to co je ty druhý,údajně míň výkonný..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
hooq
Přispěvovatel

dnes

Příspěvek od hooq »

dnes sem kupoval v Kroměříži, nechal sem mu tam starou a jednu starou z fáčka, cca 50% sleva, když dovezeš prej 4 tak máš novou zadara, značka Brit, 2 roky záruka, tak uvidíme.. jo, a 77ah se nevešla, byla vyšší, tak sem bral 72ah..
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

Můj styl jízdy je takový, že milionkrát nestartuju :) jezdím s denním, takže mi žere dá se říct jen rádio.

Trasa to bývá většinou minimálně 20km, povětšinou kolem stovky. Mám upravený soft, takže za tepla to netočí jak zběsilé (předtím tahle baterka musela dostávat záhul), jinak mi to natočí docela v pohodě.

CO jsem měřil teď na té staré, tak při startu padlo napětí na 8V, zezačátku se tomu nechtělo ale do 1-2s motor naskočil.

Takže snad to nebude tak zatěžované, auto mi ale stojí venku - takže abych neměl problém v zimě.

Jsem trošku technický typ, nevadí mi se o baterku starat. JEstli by byla zajímavější cenově i výkonnostně baterka údržbová, taky bych se nebál. Tak první adept je ten exide .-)
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

EXIDE Premium a neuděláš chybu doporučuji ;)
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

Exide Premium 77Ah EA770 .Zatiaľ spokojnosť.Odporúčam po zakúpení hodiť na nabíjačku ak jazdite krátke trasy.
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
Tiger23
Přispěvovatel

Příspěvek od Tiger23 »

Banner už asi nie je to čo býval

Akumulátor
EX......Seat Altea XL 2007 >>> 1.9 77kW PD BLS, DPF-ON...
Škoda Karoq Style+ 2018 >>> 1.5 TSI 110kW DADA >>> 7AT DQ200
Škoda Fabia Elegance 2008 >>> 1.9 TDI 77kW BSW
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

ja som za exide..
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

tak snad ta exide popř. Varta vydrží aspoň 4 roky (hm)
Luke10
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke10 »

Zajimavy jak baterky malo drzi. Ja tam mam stale original a to je tam uz od roku 2005. Jezdim same kratke trasy sem tam 100km+- 1x za 14dni. Jak to tak ctu, tak to mam zatim stesti :)
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

asi jak komu to startuje, jak jí namáhá v zimě atd atd... já mám auto rok a půl - nevím jak dlouho tam je píchlá tahle.

Abych se přiznal, předevčírem jsem jí nabíjel podruhé - poprvé jen tak z hecu .-))

asi to bude i o štěstí, na jaký kousek se narazí...
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Banner Power Bull mám 3roky a kousek, zatím bez problémů. V létě 50% krátký tratě 15km a 50% delší, 50km a víc. V zimě 80% kratší a 20% delší. Na nabíječku ji dám od podzimu do jara 3-4x
Člověk se pořád učí.
Bobanius
Přispěvovatel

Příspěvek od Bobanius »

Varta na Octavii čtvrtá sezóna a zatím drží .Exide Premium na Felicii třetí sezóna a to samé.
OI 1.9 Tdi 66Kw ALH, Sprint 764, Jednohmota od Ladase, stříbrné combi, 4 x Brembo max , desky textar, puky TT , Trippling , Egr-Off.
martinsvitek
Sběrač informací

Příspěvek od martinsvitek »

Kámoš dělá v autokelly a jejich starline je prý přebal od Varty, měl to prej i v systému jako dodavatele těch starline baterií, táta ji má v astře 1,7D už 3 rok a běží
Passat 3B5, AJM, 85 kw, EGR off, chip
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“