OII - lupnutí z předku při couvání a otáčení kol

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Lukky
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Lukky »

salko píše:Ešte pre upresnenie, vytočíš volant do ľava a lupne to kedy? Pri vytočení? Alebo až keď sa pohneš?
Když začínám couvat a při tomto couvání otáčím volantem doleva, pak to lupne. Kineťák praská podle mě jinak, jde to z pružiny. Vypadá to nejpravděpodobněji na to uložení tlumiče, resp. pružiny. Spíš mi jde o to, zda to řešit hned nebo ne...
salko
Přispěvovatel

Příspěvek od salko »

Este inak, stojis na mieste, vytocis volant, kedy lupne? Az ked zacnes cuvat? Pravdepodobne to bude to horne ulozenie.
Mne osobne pomohli az tie podlozky pod napravnicu, po vymene horneho ulozenia mi to este sem-tam luplo.
A ci s tym mozes jazdit, to nech sa vyjadria skusenejsi, ja som iba programator ;)
Sadzomet Golf 6, 2011, 77kW [CAYC]
rehak6co
Přispěvovatel
Odpovědi: 1

Příspěvek od rehak6co »

Lukky píše:
salko píše:Ešte pre upresnenie, vytočíš volant do ľava a lupne to kedy? Pri vytočení? Alebo až keď sa pohneš?
Když začínám couvat a při tomto couvání otáčím volantem doleva, pak to lupne. Kineťák praská podle mě jinak, jde to z pružiny. Vypadá to nejpravděpodobněji na to uložení tlumiče, resp. pružiny. Spíš mi jde o to, zda to řešit hned nebo ne...
Trochu tě demotivuju, mam naprosto stejnej projev co popisuješ mám vyměněn kloub, spodní čep, ložisko tlumiče i kola, dával sem jiný pružiny a dělá to stále...táhla řízení ok...zbývá hřeben řízení nebo ta nápravnice, ale už to dál řešit nebudu a vyměnim auto.
....320cd
Ruda 1
Přispěvovatel

Příspěvek od Ruda 1 »

Někde tady jsem dal příspěvek - Jedno lupnutí.Taky hledám příčinu.Dlouho.Prohlédnuto a vyměněno kde co a stále nic.Kontaktoval jsem i výrobce - a dostal odkaz který je uveřejněn na konkurenčním foru Škody.Prý to může dělat nepatrný pohyb ložiska předního kola, při větším natočení kol, což vypadá jako můj případ.Ložiska jsem neměnil,dělá to jen při couvnutí nebo popojetí, jen jednou a jinak ne.Mrkněte na Škodaforum. Já si na to už zvykl.Ruda
Lukky
Přispěvovatel

Příspěvek od Lukky »

Tak zdá se, že diagnóza závady vůbec není jednoznačná, proto to nebudu řešit... :) Jen v případě, že by se to zhoršovalo...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“