Problem s automatem AG4

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

lubomt
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od lubomt »

Over_TDI píše:tak je to na 100% kos...kde se da sehnat:)?
Fíha, Ty si opravár, to si ako zistil, ked si prevodovku zvnutra este ani nevidel? Vsetky rady su tu nanic. Rozobrat, vymenit vadne casti a pokial to chces mat vazne poriadne spravene, daj renovovany menic. Inac to budes davat hore-dolu stale. A takisto sa pozera aj opotrebenie
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
Over_TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Over_TDI »

lubomt píše:
Over_TDI píše:tak je to na 100% kos...kde se da sehnat:)?
Fíha, Ty si opravár, to si ako zistil, ked si prevodovku zvnutra este ani nevidel? Vsetky rady su tu nanic. Rozobrat, vymenit vadne casti a pokial to chces mat vazne poriadne spravene, daj renovovany menic. Inac to budes davat hore-dolu stale. A takisto sa pozera aj opotrebenie
dal jsem jiny hydromenic, jiny soupatkovy blok a dela to sta...plus novy olej a filtr...co by to mohlo byt jineho?
Golf mk4 TDi 66@119kw, Golfík mk3 TDI, Passat B5.5 2.5TDi 110kW AKN
peterA4
Přispěvovatel

Příspěvek od peterA4 »

V prvom rade si zrejme namontoval vadnu prevodovku....prevodovku si mal pozriet pred montazou do auta,nemal by si teraz tieto problemy.
Audi A4 Avant 1.8 5V
Over_TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Over_TDI »

jj asi jo..ale podle me do tohodle auta nema cenu cpat nejak extra hodne penez..a 30, ne-li vic davat za to uz nebudu.to auto nema ani takovou hodnotu...mam prostor, nejakou zkusenost(nevelkou), ale chuti do toho uz mi moc nezbyva..tak to chci posevcovat, at se stim da jezdit..
Over_TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Over_TDI »

mam jeste dotaz...toto co je na obrazku je spatne.co se u toho meni?lamely jsou ok, vrsek nevypada opalene..ale proste kvuli tomu nezaradi...tlakoval jsem to a nejako v tom divne ani ne tak cvakne jako spis splouchne:)..Obrázek
peterA4
Přispěvovatel

Příspěvek od peterA4 »

To je turbinovy hriadel s kosom K3 pre 3 a 4 rychlostny stupen....pod lamelami su dva piesty ktore ked netesnia tak je pruser.
Na nom je nalisovany kos K1 ktory pracuje na tom istom principe a tam budes mat zrejme problem kedze auto nezaradi prvy stupen....musi to drzat tlak.
Nedavno som to na AG4 menil mam aj fotky...

Obrázek
toto su piesty kosa K3 a vinuta pruzina ktora ich drzi v rozopnutom stave...

Obrázek
kos bez piestou...

Obrázek
kos z osadenymi novymi piestami...

100%-nu tesnost zistis tak ze ked privedies stlaceny vzduch do tej spodnej diery na tom hriadeli tak po zaliati kosa olejom nesmie unikat vzduch pomedzi tesniace plochy.
Audi A4 Avant 1.8 5V
Over_TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Over_TDI »

diky!jsi nejlepsi :) a kdyz do toho poustim ten vzduch, tak asi ucpat i ty dirky co jsou s boku jestli tomu dobre rozumin...a kdyz propousti ten K3 tak to ma vliv na kos K1?
Over_TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Over_TDI »

popripade jesli se tim zabivas slo by ti poslat kose aby jsi je pretesnit?kolik by to cca stalo?nechci to nejako pokujvit:) nebo jak je pracne abych si to udelal sam?a kde to sehnat?
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

A treba aj zmerat hrubku lamiel, ak maju drazky, neznamena to, ze su ok. Medzikruzky nesmu byt spalene, kos takisto, i ked ten vyzera, ze je ok
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
Over_TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Over_TDI »

lamely jsou nove.je na nich jeste potisk...ale tak jsem sehnal jine kose, dal jsem to tam, ale...radi poze R a dopredu jen jednicku...a nejsem si jisty jestli jsem tam dal tu plastovou podlozku..je mozne ze to bez ni takhle nejede?
peterA4
Přispěvovatel

Příspěvek od peterA4 »

Oblozene lamely-1.60mm,ocelove-2mm a ta posledna ocelova by mala mat 3mm.Ta plast. podlozka nie je jeden kus ale styri ak myslis toto:

Obrázek

Vymedzuju polohu medzi K1 a K3...niekedy sa tam poutrhaju tie zaistenia...vidiet to na tom pravom v obrazku.
Audi A4 Avant 1.8 5V
peterA4
Přispěvovatel

Příspěvek od peterA4 »

Over_TDI píše:popripade jesli se tim zabivas slo by ti poslat kose aby jsi je pretesnit?kolik by to cca stalo?nechci to nejako pokujvit:) nebo jak je pracne abych si to udelal sam?a kde to sehnat?

Treba na to pripravky lebo tie pruziny v kosoch nestlacis aby si mohol zalozit poistky...robi sa to pod lisom.
Audi A4 Avant 1.8 5V
Over_TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Over_TDI »

ne ne, myslim tu mekkou tusim ze je zelena, kulata na hrideli mezi kosi...
peterA4
Přispěvovatel

Příspěvek od peterA4 »

Aha...myslis vymedzovaciu podlozku medzi kosmi...tuto...
http://www.prag-info.cz/_shop/01N_AG4.T ... 13120.html

Na toto by ti vedel odpovedat asi len clovek ktory nieco take urobil....

A teraz mas prevodovku poskladanu alebo rozobratu...co vsetko si robil lebo som z toho :?
Audi A4 Avant 1.8 5V
Over_TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Over_TDI »

ted momentalne je poskladana...dal jsem jine kose do prevodovky co nechtela radit D.ted uz sice zaradi ale jen jednicku.snad jsem to spravne poskladal.a urcite jsem tam nedal ten plastovy krouzek.je tam soupatkovy blok s te puvodni co klouzala tak ten je urcite dobry.a na tamte puvodni byly uplne odvarene lamely, tak proto.ale mela na spodku strhane zavity na vanu tk jsem ji tam nechtel davat.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“