Stránka 2 z 7
Napsal: 24 kvě 2014, 21:24
od jurosdi
U nás sa polepšila výčapná 10st od TOPVARU. Aspon to má trošku horkú chut.... ale 20 rokov dozadu to bolo lepšie.

Napsal: 24 kvě 2014, 21:29
od HNLW453
mě nejde o téma na sto stran, ale prostě příjde mi k breku když si vlastně uvědomíš že v naší zemi není normální už ani to pivo.
Nefunguje tady vůbec nic! Vychodní kvalita, západní ceny. Máš prázdnou tašku, v ní 4 piva, jedny bramburky a v druhé ruce zmrzlinu, a to všechno za 100Kč. Jenže všechno je to ničemu, protože ty čtyři flašky piva nejsou pivo ale patok, bramburky nejsou bramburky ale odpad kterej ani prasata v JZD nechtěli žrat a ta zmrzlina je stejně jen výsledek chemické laboratoře aby to mělo bílou a červenou barvu protože to po jahodách ani nevonělo ani nechutnalo... a to ještě cca dva roky zpět byla ta zmrzlina super kup.
Chci radegasta s vodou z frenštátu pod radhoštěm a né z plzně kde se v tom koupou hnědočeši. Chci Heinekena z německa odkud přišel.
Jo a sorry za ty Svijany, ale jak píše jericho, chytneš chuť a piješ, ale ráno je ti na blití.
Navrhuji udělat si takovej malej možná nejmenší veletrh (minitrh) piv.
Doporučili jste:
Staropramen .... 3x
Gambrinus excellent 3x
Budwaiser ... 3x
Pilsner ... 2x
Svijany ... 2x
Braník ... 2x
Svijany ... 2x
Bažant ... 1x
Uherský brod ... 1x
Bernard ... 1x
Litovel-moravan ... 1x
Strakonický dudák 1x
Kozel 1x
Ježek 1x
Eggenberg ... 1x
Záviš dvanáctka ... 1x
TOPVAR ... 1x
Black list:
Krušovice jsou diskvalifikovány - to není pivo a basta.
Holba
Napsal: 24 kvě 2014, 21:52
od vilozx6
Na Budwar nedám dopustiť a nepasterilizované Goliáš - ale to u Vás nekúpiš.
Napsal: 24 kvě 2014, 22:04
od JENDA T4
jurosdi píše:U nás sa polepšila výčapná 10st od TOPVARU. Aspon to má trošku horkú chut.... ale 20 rokov dozadu to bolo lepšie.

To mi povídej
Těch 20 let jsi trefil
Tehdy jako fakan jsem kousek od pieštan na kole vozil bratranci na pilu topvar a tam jsem se naučil pít pivo

Napsal: 24 kvě 2014, 22:18
od TK
Za mě Kozel 11 !
Do nedávna jsem provozoval restaurace (1996 - 2013) a mohu říct, že se hodně dnešních hospodských o pivo ani nestará ani neumí pivo načepovat. A co se týče toho, že po jednom pivu krkáme a prdíme ? Polovina hospodských neví jak a kdy nastavit tlak vzduchu nebo plynu ! Pokud se něco chce člověk dozvědět o hospodským neni nic jednoduššího než se zajít podívat do sklepa.
Napsal: 24 kvě 2014, 22:29
od kamuflage
TK píše: Polovina hospodských neví jak a kdy nastavit tlak vzduchu nebo plynu !
V hodně hospodách mají na jednom redučáku pivo i nealko
Pro takovou kofolu dostatečný tlak pro bublinky udělá z piva grgací sračku..
Napsal: 25 kvě 2014, 08:10
od Slavkov
No, ono to s tím tlakem není tak kritické...
Obecně ležáky, tmavá a nealko piva tlačíš cca 2,2 baru, na 2,2 bar s klidem i limo a spol... Problém je u desítek, kde 2,2 je už docela dost, tam to chce tak 1,7 baru.
Pak je to hlavně o penězích, BIOGON dělá na každém pulčáku cca 0,2Kč... vše ostatní je levnější...
Realita je občas tristní, se vezme levnější CO2 na kofolu na 2,3 baru, na to se šoupne i ta desítka... a to je pak opravdu katastrofa... ale na přehradě to přece projde, ne?
Napsal: 25 kvě 2014, 11:21
od jericho-3
S tou kvalitou piv a oblíbeností je to hodně individuální. Někdo do sebe může lít 30 let Platana v jakémkoliv stavu a kvalitě, druhému nechutná nic. Nedávno jsem si koupil Heineken a byl jsem zaražen, co to je. Těšil jsem se, až to dopiji. Opíjel jsem se po něm na Mallorce a Maltě a to mi chutnal. Jde o to, zda mám stejnou chuť..Např. jsem zkusil Eggenberg a bylo to to samé- hnus..Můj kámoš nesnese Plzeň a to mu trvá od narození...Je to jako s cigaretami, někdo může kouřit vše, hlavně že jde z toho kouř.. Já musel mít tehdejší Sparty/tvrdé/ nebo ameriku, jinak jsem končil a utrhával jsem filtry..Někdo kouřil 60 cigaret Clea, Mars a jiných sraček tehdejší doby a dle nich si pochutnal..Můj osobní názor byl, že když už chlastat nebo kouřit, tak kvalitu./.Samozřejmě jsem to mnohokrát porušil/. Každý, kdo se ožral po Whisce nebo po Zelené, ví o čem mluvím..A s těmi číšníky to tak je, chodili jsme do 4 cenové skupiny rovnou z práce a už od dveří jsme vědeli, jak to asi dopadne. Pokud tam byl malý prdola, bylo pivo jako křen, vyčištěné trubky, půllitry, no kultura. Ale když jsem tam uviděl seladona, bylo jasné že když už se posadíme, tak 1-max. 2 kusy a člověk má chuť na uzla..A přesně bylo vidět, jak ještě den-dva bylo po prdolovi dobré pivo než to seladon dojebal...Je to prostě v lidech, jako skoro všechno..

Napsal: 25 kvě 2014, 11:28
od turbo kamna power
HNLW453 píše:
Chci radegasta s vodou z frenštátu pod radhoštěm a né z plzně kde se v tom koupou hnědočeši. Chci Heinekena z německa odkud přišel.
btw. Heineken je z Nizozemska

a za mě teda nic moc za ty prachy... když to srovnáš s Budvarem, pfffff
Napsal: 25 kvě 2014, 12:41
od tuner
Heineken se vari i v irsku v Corku, v Dublinu v Guinnessu vari i Budweiser z nemeckyho a ceskyho chmele
Napsal: 25 kvě 2014, 12:56
od burton.b22
Piju jedině Ostravar 12°
Napsal: 25 kvě 2014, 15:36
od joe
1.) Urpiner 10 i 12
2.) Steiger 12
majú špecifickú a horkú chuť, každopádne žiadne europivo.
Napsal: 25 kvě 2014, 16:02
od Thomy
Kozel 11° je pro mě ideál
Mám rád taky Braník "Draze jen chutná" .. Nedávno jsem měl na zahrádce točenej a v tom horku fakt šmakoval!

Napsal: 25 kvě 2014, 16:54
od Jarda S.
Slavkov píše:oblém je u desítek, kde 2,2 je už docela dost, tam to chce tak 1,7 baru.
Pak je to hlavně o penězích, BIOGON dělá na každém pulčáku cca 0,2Kč... vše ostatní je levnější...
započti ještě pronájem lahve a jsi na jiných penězích
Napsal: 25 kvě 2014, 18:14
od Tomas-Oaza
me nejak zachutnalo z lidlu ten cernej ARGOS strong. ma to 7,2% a neni ani drahy.