Galaxy - sjíždění zadních kol
Moderátoři: šulda, Moderátoři
To je ta kovářova kobyla..... Moje auto do servisu nesmí, nikdo jiný než já sám na něj sahat nebude - to je moje heslo. Na geometrii jsem byl jednou, krátce po koupi, a to jsem si ji dělal sám. No, a to už je skoro 200.000 km.
Náprava vzadu u Galaxy je neseřiditelná - to je dáno její konstrukcí. Tak ji prostě neřeším. A najednou ejhle - sjíždějí se mi gumy zevnitř.
Nejvíc se bojím té demontáže ramen - co všechno budu muset odmašlit, než to dostanu ven.............. Počasí už nic moc, zima na krku, nové gumy čekají a nechci je hned zase zrichtovat.
No, pravda je, že chci měnit zadní brzdy a brzdovou kapalinu - tak by se to dalo spojit a udělat v jeden den.....
Přemýšlím nad tím, čím se to mohlo stát. Nejpravděpodobnější mi přijde opotřebení silentbloků v ramenech. V poslední době je slyším - vržou jako stoleté dveře.
Ale napadá mě, jestli to nemůže mít na svědomí výměna pružin. Od té doby, co jsem vyměnil zadní pružiny (jedna praskla), mám auto jako plážovou buggynu, strašně zvednutou prdel. Ale to je asi blbost.
Náprava vzadu u Galaxy je neseřiditelná - to je dáno její konstrukcí. Tak ji prostě neřeším. A najednou ejhle - sjíždějí se mi gumy zevnitř.
Nejvíc se bojím té demontáže ramen - co všechno budu muset odmašlit, než to dostanu ven.............. Počasí už nic moc, zima na krku, nové gumy čekají a nechci je hned zase zrichtovat.
No, pravda je, že chci měnit zadní brzdy a brzdovou kapalinu - tak by se to dalo spojit a udělat v jeden den.....
Přemýšlím nad tím, čím se to mohlo stát. Nejpravděpodobnější mi přijde opotřebení silentbloků v ramenech. V poslední době je slyším - vržou jako stoleté dveře.
Ale napadá mě, jestli to nemůže mít na svědomí výměna pružin. Od té doby, co jsem vyměnil zadní pružiny (jedna praskla), mám auto jako plážovou buggynu, strašně zvednutou prdel. Ale to je asi blbost.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
ked to je zdvihnute to by malo to acko praveze zmansit nie? ja si myslim ze sa to da aj na aute aby rameno nemuselo von. Ja by som to jednym zdvihakomo zdvihol dal dolu koleso a druhym by som rameno podlozil v mieste za silemtblokmi dal skrutky prec a pomali spustil o tych dvadcat centy aby som mohol dat skrz diery v silentblokoch zavitovu tyc a tieto vybrat a potom nalisovat samozrejm s pouzitim nejakych podloziek pri vylisovani a spatnom nalisovani ten zdvihak na rameno preto lebo bude nato tlacit pruzina...
Tdi
Marek77: Problém bude v těch silentblocích ramen.Nedávno jsme to řešili na Touranu.Taky měl zadek do A a sjíždělo vnitřky pneu..Peklo bylo vytáhnout ty excentrické šrouby na seřizování sbíhavosti,dostalo to pěkných pár ran kladivem..Šrouby se pak dávaly nové..
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Já tam žádné takové šrouby nemám. Touran má víceprvek jako Octavia II, já mám dvě vlečená ramena napevno do kastle.
Ale o víkendu to přebouchám, nic jiného mi nezbývá. Má to skoro 400 tisíc, čili se není co divit, že je to unavené.
Ale o víkendu to přebouchám, nic jiného mi nezbývá. Má to skoro 400 tisíc, čili se není co divit, že je to unavené.
Tak jsem to včera sbouchal.
Problém byl v tom, že po demontáži jsem zjistil, že v ramenech byly všechny silentbloky klasické, nevyosené. Takže to s tou excentricitou asi není tak žhavé. Nicméně já měl koupené dva klasické a dva vyosené, takže nastal problém, jak to namontovat.
Nějak jsem to tam dal, o to asi teď nejde, protože zřejmě se jedná o hlubší problém. Patrně, jak to vypadá podle indicií, jsou v háji velké puky uložení celé zadní nápravnice. Plave to v tom, třeba jen při zahoupání autem vlevo-vpravo. Když dám pod nápravnici panenku, nápravnice mizí směrem nahoru o takové čtyři cm, možná víc. Takže z toho usuzuji, že jsou ty puky asi urvané.
Takže teď vnitřně řeším, zda to řešit a pokud ano, jak to řešit technicky. Zvedák nemám, jen jámu a ta mi nepomůže.
Problém byl v tom, že po demontáži jsem zjistil, že v ramenech byly všechny silentbloky klasické, nevyosené. Takže to s tou excentricitou asi není tak žhavé. Nicméně já měl koupené dva klasické a dva vyosené, takže nastal problém, jak to namontovat.
Nějak jsem to tam dal, o to asi teď nejde, protože zřejmě se jedná o hlubší problém. Patrně, jak to vypadá podle indicií, jsou v háji velké puky uložení celé zadní nápravnice. Plave to v tom, třeba jen při zahoupání autem vlevo-vpravo. Když dám pod nápravnici panenku, nápravnice mizí směrem nahoru o takové čtyři cm, možná víc. Takže z toho usuzuji, že jsou ty puky asi urvané.
Takže teď vnitřně řeším, zda to řešit a pokud ano, jak to řešit technicky. Zvedák nemám, jen jámu a ta mi nepomůže.
Před nedávnem jsem měl komplet celou zadní nápravu ze svého Sharana venku na rovině před barákem protože jsem věděl že to bude na dýl a nemohl jsem si zablokovat jámu v dílně. Z toho plyne jde to i bez jámy. A připrav si tučnou částku na šrouby, všechny se dávaj nový.
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)
Sharan 215/460, Octavia 190/460
Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
Chtěl jsem ji mít hezkou a dával jsem ramena s velkejma brzdama, ty malý byly věčně spálený a pak orezaly kotouče a tím pádem to mizerně brzdilo a B6 tlumiče a chtěl jsem to i pod ní řádně protikorozně ošetřit.
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)
jj jasný... tyto vozy zespod nejsou nic moc. teď jsi tomu prodloužil život 
ty už jsi ty 294 konečně namontoval ?
Moje 294 taky už asi dva roky čekají ....
B6 jsem nakonec nenamontoval a prodal a koupil origo 1BE sport tlumiče + starší sport pera origo.. tak uvidíme.. ale kdy se to dá na auto netuším - není čas

ty už jsi ty 294 konečně namontoval ?

Moje 294 taky už asi dva roky čekají ....
B6 jsem nakonec nenamontoval a prodal a koupil origo 1BE sport tlumiče + starší sport pera origo.. tak uvidíme.. ale kdy se to dá na auto netuším - není čas
Taky rok čekaly, ale dva roky už jsou na autě.