rozvody O1 1,9 tdi 66kw
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ja nechapem.....to cerpadlo das na znacku bez remena a az potom osadzas remen ako das na pravitko vacku a zotrvak na nulu...neber do uvahy tie tvoje cmaranice ked myslis nato ze das remen na nejake pseudo znacky a nasledne Ti nesedi cerpadlo...sustera píše:o tohle my slo , ze to cerpadlo nesedi na znacku tak to asi vypada ze nekdo sundal cely kolo na cerpadle , a je tam klinek nebo kolo jde nasadit jak koliv?
Tdi
Ja jsem nic nemaloval meni. Rozvody stavim na znacky pred rozebranim a nesedi cerpadlo na kolik o ctvrt otacky tot vse ptoto tento problem
Naposledy upravil(a) sustera dne 30 lis 2015, 02:41, celkem upraveno 3 x.
Tak to se ale musíš vyjadřovat přesně a stát si za tím. Tady píšeš, že Ti nesedí čerpadlo o půl otáčky a na první straně tvrdíš, že nesedí o čtvrt otáčky.sustera píše:Ja jsem nic nemaloval meni. Rozvody stavim na znacky pred rozebranim a nesedi cerpadlo na kolik o pul otacky tot vse ptoto tento problem
Pokud čerpadlo nesedí o půl otáčky, tak je možné, že setrvák máš na značce, ale vačkovou hřídel máš přípravkem zaaretovánu v poloze pro vstřik do 4. válce /vrchol vačky pro sací a výfukový ventil by u nejvzdálenějšího válce od rozvodů směřoval nahoru namísto toho aby byly vrcholy ve střihu/.
Pokud by tomu tak bylo, tak stačí vytáhnout aretaci vačky a pootočit setrvákem o 360°. Nasadit aretaci do čerpadla a značka na setrváku a vačková hřídel by měly +- nějaký ten stupínek sedět. Sundáš starý řemen, nastavíš setrvák a vačku přesně a dáš nové rozvody. Při nasazování řemenu budeš mít uvolněnu řemenici na vačce a čerpadle. Uděláš to tak jak popisuji na 1. straně.
Pokud to nejsi schopen zvládnout, tak to dej někomu, kdo tomu rozumí.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Hlavně to nechce, když motor jede a někdo se pustí do rozvodů chvátat a hned se pustit do sundavání řemenu. Dnes je všude všeho dost, popisy, rady atd. Řešit něco podle návodu až poté, co to člověk rozebere. je blbost. I když je to ve své podstatě triviální, může to člověka vytrestat i když to dělá po sté..Já jen povrchně kouknul do díry na setrváku a měl jsem dojem, že je tam červená značka, a pak jsem to honil a zbytečně se zdržoval..Takže hlavně nastavit dobře Hů /bílým fixem si dám značku na rysku nebo značku Hů, abych poté jen okem viděl/a nejsem líný a udělám si tam místo/,zkusím vrták do čerpadla, a kouknu, zda jsou vačky tam kde mají být..Až pak kolo vačky povolím /samozřejmě nejdřív tam zkusím aretaci , zda tam jde/ dám vrták do čerpadla,pak kolo srazím , povolím napínací kladku atd. Chce to klid a rozvahu. Jakmile je stres, je člověk schopen "zkurvit " i to, co by normálně zvládnul levou zadní..Takže spěchej pomalu, bohužel v servisu to takhle nejde a podle toho to kolikrát i vypadá... 
nepropadat panice...
Pokud jsi si naprosto jist, že při setrváku na značce, zaaretované vačce v poloze pro vstřik do 1. válce je "čerpadlo mimo" asi o čtvrť otáčky, tak sundej řemenici čerpadla, stáhni přírubu z hřídele /jde to těžko-je třeba dobrý stahovák/ a nasaď ji dle obrázku č. 2 /vybrání v hřídeli pro pero bude naproti rysce na čele tělesa čerpadla jako na obrázku č.1/.sustera píše:Oprava ctvrt otacky spletl jsem se je to jak jsem psal na prvni strane ...
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
-
slovacek.milos
- Aktivista
- miroteplicky
- Přispěvovatel
-
slovacek.milos
- Aktivista
- miroteplicky