zmatnělá čirá opta.. sos..

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

pasat
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od pasat »

mysacek píše:bohužel, očuzené zevnitř to mám také, někdo říkal, že světlo rozdělal násilím a potom slepil silikonem, ale to mi příjde dost násilná metoda...
Dělal jsem to na Passatu B5 a není to tak hrozný. Hlavně to dost pomohlo. POZNATEK: Nebrat líh na chrom díly!!! Umeje se ze hran!!!
Passat CC TDI, Octavia II TDI
mr.bora
Přispěvovatel

Příspěvek od mr.bora »

no a to by znamenalo,že nárazník dolů a pak i světla,že.. jelikož u g4 musí nárazník dolů.. ale ďakujem vela,neboť do teho půjdu,ale přesně nevím kedy..ahoj páni ropíci.. ;)
Passat B6 variant CBBB..mini soft,dsg,dpf,navi,atd.. 😊
jipi
Přispěvovatel

Příspěvek od jipi »

svetla von, niekde na nete je návod, ja som to robil fénom, treba nahriať to plexi kolom dokola - tam kde je tesniace lepidlo a potom postupne odtiahnuť, zložiť opačným postupom
VW Passat B5 TDI xxxPS , EGR off, Kat off, Turbo by BH, FMIC custom,exhaust custom ,330x30 4 piest predné brzdy, 312x22mm zadok
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

ja som to kedysi davno vymyl vodou zmiesanou s okenou,naliat dovnutra a miesat. Ak je pristup,tak aj pocistit
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
mr.bora
Přispěvovatel

Příspěvek od mr.bora »

Tak mini rada.. dám vám echo co a jak dlouho to bude ok..ale k věci,měl sem světla dosti popraskané a zatmavlé,nakonec byla rada xerapol,ale to tak na 3 dny,pak to samé.. nemám co stratit,tak byl nákup smirku 180 a pod vodu 1200 a 2000,světlo se leštilo tak na 1-2hoďky,pak leštěnka turtle vax na škrábance a světla sou nyní jako nová,ale nevim jak dlouho to vydrží,zatim to mám 2den.. tak hodně zdaru.. :)
Passat B6 variant CBBB..mini soft,dsg,dpf,navi,atd.. 😊
Thopr
Aktivista

Příspěvek od Thopr »

Vůbec mu nevěřte... (rofl) Kopil jsem mu nové a dal mu je tam přes noc a on si myslí, že si je vyleštil... Viď brácha... NENE, SRANDA!!! Fakt to má už konečně goog... naftě zdar :punk:
Octavia 3 SCOUT 2.0 TDi 4x4, 135KW, DSG, FULL palba a vyroba 9/2020... :tyc:
Jaroušek
Aktivista

Příspěvek od Jaroušek »

Blááááááááááááááááááááááááááááázni (LOL)
SEAT ALHAMBRA 1.9 tdi BVK,r.v. 2009, EU 4, ------------MAXIDOT ☺, GT1756, AL FBPP 1043 tryskáče, SW TDIFUN, 185Ps - 420 Nm
YAMAHA YZ 450 F
michuj
Nováček

Příspěvek od michuj »

Tak jsem to vyzkousel na Bore a rozdil je markantni! Svetla jsem vymontoval podle navodu na Golfa http://www.crossic.com/index.php?id=zarovky (stejny postup az na demontaz masky). Plexi slo ze svetla lip nez jsem cekal, a to jsem to delal na studenym aute. Na rozehratym to musi jit samo. Na paraboly bych uz ale nesahal a rozhodne ne lihem ani technickym benzinem, jak uz tady nekdo psal. Na rovnych plochach to nevadi, ale jakmile jsou nekde hrany, nebo zdrsneny povrch, tak to leze dolu. Nevim jestli stoji za to na to vubec sahat, az tak spinave ty paraboly nebyly (po 270tis).
Kazdpopadne vycisteni zevnitr nestaci a je treba to vylestit zvenku. Xerapol jsem zatim nahradil zubni pastou (pasta jako pasta:) a roztiral ji suchym hadrem. Po kazdym setreni se to lepsilo. Jen bacha na pripadne necistoty na hadru!
Neni to nic tezkeho, vrele doporucuji!
pepa.b
Sběrač informací

Příspěvek od pepa.b »

mr.bora píše:...měl sem světla dosti popraskané a zatmavlé,nakonec byla rada xerapol,ale to tak na 3 dny,pak to samé.. nemám co stratit,tak byl nákup smirku 180 a pod vodu 1200 a 2000,světlo se leštilo tak na 1-2hoďky,pak leštěnka turtle vax na škrábance a světla sou nyní jako nová,ale nevim jak dlouho to vydrží,zatim to mám 2den
Někdo na vw clubu psal(bohužel to nemůžu najít),že to to dělal podobně na B5ce a,že špatný,že to pak úplně zmatovělo.... :o
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Já to kdysi řešil na A6, nakonec se taky koupily jiný, rovnou xenony a bylo.
Jaroušek
Aktivista

Příspěvek od Jaroušek »

čest, jasně, že to zmatní.ale opravdu musíte ten nejjemnější smirek pod vodou, nejlépe neustále ostřikovat a prakticky jen hladit.hladit a hladit.pak leštěnku a vysledek se musi dostavit.neztracet nadeji a řádně se do toho opřít.byl jsem u toho,fakt nekecám
SEAT ALHAMBRA 1.9 tdi BVK,r.v. 2009, EU 4, ------------MAXIDOT ☺, GT1756, AL FBPP 1043 tryskáče, SW TDIFUN, 185Ps - 420 Nm
YAMAHA YZ 450 F
michuj
Nováček

Příspěvek od michuj »

No tak to jsem teda zvedavy, ale po 3 dnech (cca 500km) zatim porad v pohode. Moc ale nechapu proc by to melo zmatnet. To jako, ze se to znovu poskrabe?
Jirass
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirass »

michuj píše:No tak to jsem teda zvedavy, ale po 3 dnech (cca 500km) zatim porad v pohode. Moc ale nechapu proc by to melo zmatnet. To jako, ze se to znovu poskrabe?
Podle mě to dlouho nevydrží. Vlastně jsi obrousil tu venkovní slupku plastu a jakoby to obnažil. Navíc plast stárne, tvrdne a matovatí. Každopádně dej za čas vědět, jak to pořád vypadá ;) Taky se mi nechce kupovat nový světla, ale stejně mě to čeká. :)
Passat 1,9TDi 81KW AFN B5 Kombi
mtapaj
Přispěvovatel

Příspěvek od mtapaj »

z vlastnej skusenosti::::: :)
ak su plastove svetla poskriabaneslabo,staci to poriadne prelestit napr G-3 pastou na lak...
ak su tam vsak vacsie skrabance,treba to prebrusit vodnym br.papierom 800-1600 a prelakovat bezfarebnym lakom napr.na metalizu.
Mal som raz neaky peugeot,a boli tam fakt poriadne doskriabane svetla,po nalakovani boli ako nove... (noteeth)
ake su teraz neviem,,auto som predal.... :D :D :D
KTS 530 k dispozicii
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...:)
renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
coltik
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od coltik »

z mojí zkušenosti musim říst,že jsem měl světla poškrábaný docela dost ,tak jsem začal na férovku 160 papírem +vibračka,pak 400 paírem pod vodou,následoval papír 600,800,1200,2000,vše pod vodou a nakonec leštěnkou MIPA+leštička a byl to lesk jako blesk...
VW Caddy 1,6tdi
Saab 9-3 combi 110kW
Opravy vstřikovačů Siemens, Bosch, Denso, Delphi, CAT
http://www.rsdiesel.cz
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“