Životnost brzdové kapaliny

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Marek77
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Marek77 »

Podle dílenské literatury Škoda se tento postup provádí naprosto vždy. Není totiž jinak technicky možné dostat starou kapalinu ze systému ABS ven. ABS je systém paralelně řazen k brzdovému systému a pohyb kapaliny v něm zabezpečuje pouze čerpadlo ABS. Pokud se to netočí, není možné kapalinu v ABS vyměnit. Zda vůz má EDS či ne není pro tento postup nijak rozhodující (pouze ve VAGu je jeden krok navíc).

Škoda uvádí, že při úplné výměně brzdové kapaliny v okruzích provozních brzd, spojky a ABS je množství kapaliny 1,5 - 1,8 litru (rozdíl je v objemu válečků zadních brzd - kotouče/bubny), takže můj odhad je správný.

P.S. Tento postup je předepsán dokonce i pro Felicii s ABS !!!
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

tak to jsem asi četl teď jinou DP
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

tady je postup z DP, podle množství, který se má vyšlápnout je asi patrný kolik tý kapaliny v systému je + něco navíc, o žádným použití VAGu nikde ani zmínka
Obrázek
v ABSku je nanejvíš tak 1dcl(s obouma zavřenýma očima), ta hydraulická část ABS nemá 1/2l objem snad ani zvenku, jinak kapalina se mění vždy po 2 letech, aspoň u většiny vozů, ale např. Ford má předepsanou výměnu po 3 letech
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

No, já si to přece jen raději vyměním s pomocí VAGu podle originální dílenské literatury od Škodovky.....
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

ale ten postup je podle originální dílenské literatury od Škodovky nebo myslíš, že ji mám odněkud z Číny nebo co? (LOL)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Já si dovolím na svém vozidle vyměnit brzdovou kapalinu v ABS dle originální dílenské příručky ŠkodaAuto, kterou mám k dispozici (tedy podle VAGu a dle postupu, který jsem nastínil výše). Doufám, že proti tomu nic nemáš...
Co je psáno v Tvé dílenské příručce, mě moc nezajímá..... Domnívám se totiž, že postup uvedený ve Tvém literárním prameni není správný (už jen ten uvedený pravopis mě od toho odrazuje - "všechny kola") - autor asi neumí česky (možná opravdu Čína) - zřejmě skutečně důvěryhodný zdroj informací.

Pracoval jsem v servisu ŠkodaAuto skoro čtyři léta. Brzdovou kapalinu jsem měnil na mnoha desítkách vozů řady Felicia - Superb. U všech vozidel vybavených ABS (nebo kombinací ABS/EDS) je předepsán postup výměny brzdové kapaliny prostřednictvím základního nastavení VAG, jak popisuji výše.
Ale klidně si vyměňuj na svém vozidle kapalinu jak sám uznáš za správné. Já přece nikomu nenařizuji, jak má postupovat. Jen se snažím pomoci kvalitními a ověřenými informacemi. Pokud něco nevím, mlčím.

Ostatní mají možnost výběru. Pokud nabydou dojmu, že Tvůj postup je správný, mají možnost svobodného rozhodnutí.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

to je jasný, každej ať si to mění jak chce, jen jsem přispěl, když vidím, že se tu píšou nesprávný informace
radimes
Přispěvovatel

Příspěvek od radimes »

Marek77 píše:Já si dovolím na svém vozidle vyměnit brzdovou kapalinu v ABS dle originální dílenské příručky ŠkodaAuto, kterou mám k dispozici (tedy podle VAGu a dle postupu, který jsem nastínil výše). Doufám, že proti tomu nic nemáš...
Co je psáno v Tvé dílenské příručce, mě moc nezajímá..... Domnívám se totiž, že postup uvedený ve Tvém literárním prameni není správný (už jen ten uvedený pravopis mě od toho odrazuje - "všechny kola") - autor asi neumí česky (možná opravdu Čína) - zřejmě skutečně důvěryhodný zdroj informací.

Pracoval jsem v servisu ŠkodaAuto skoro čtyři léta. Brzdovou kapalinu jsem měnil na mnoha desítkách vozů řady Felicia - Superb. U všech vozidel vybavených ABS (nebo kombinací ABS/EDS) je předepsán postup výměny brzdové kapaliny prostřednictvím základního nastavení VAG, jak popisuji výše.
Ale klidně si vyměňuj na svém vozidle kapalinu jak sám uznáš za správné. Já přece nikomu nenařizuji, jak má postupovat. Jen se snažím pomoci kvalitními a ověřenými informacemi. Pokud něco nevím, mlčím.

Ostatní mají možnost výběru. Pokud nabydou dojmu, že Tvůj postup je správný, mají možnost svobodného rozhodnutí.

A co se asi píše ve slově "všechny kola" za I nebo Y. Podle mě teda Y ty číňane (LOL)
VW Vento 1,9TDI 66kw 90ps,AHU, klima,r.v.7/97 prodej ČR 5/98....I love TDI.....
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

možná se tam má psát "a"
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Huml píše:možná se tam má psát "a"

Přesně tak, správný český tvar je "všechna kola". Jak vidím, je tu víc cizinců.............
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

myslim ze by jste se hodily do nejakeho diskuzniho poradu co byva o vikendu kolem poledne ty taky hodne mluvi a hlavne porad o necem jinem (rofl)

u kazdeho auta to neni stejne,tady jsou dva priklady ;)

Odvzdušnění hydraulického okruhu - Škoda Fabia

Provádí se u vozidel s ABS/EDS/ASR příp. ABS/EDS/ASR/ESP.

1.
Navažte komunikaci s řídicí jednotkou Elektronika brzd - ABS.

2.
V menu Příkazy komunikace zvolte funkci Základní nastavení a zadejte číslo bloku 10.

Poznámky:

- Hydraulický okruh nejde správně odvzdušnit, pokud je plnicí tlak nižší než 0,2 MPA (2 bar) – nutno natlakovat plnicím a odvzdušňovacím přístrojem.

Odvzdušnění hydraulického okruhu - Škoda Octavia

Provádí se u vozidel s EDS.

1.
Navažte komunikaci s řídicí jednotkou Elektronika brzd - ABS.

2.
V menu Příkazy komunikace zvolte funkci Základní nastavení a zadejte číslo bloku 1.

Poznámky:
-
Uvedení do základního nastavení je nutné provést jen tehdy, pokud úplně vytekla alespoň jedna komora nádržky pro doplňování brzdové kapaliny.
-
Hydraulický okruh nejde správně odvzdušnit, pokud je plnicí tlak vyšší než 0,1 MPA (1 bar).
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

řeším to, že při běžné výměně brzdové kapaliny není zapotřebí VAG, pokud se nestane, že aspoň jeden okruh se podaří zavzdušnit :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“