Stahování zadního okna opačně, než je požadavek od spínače

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Zajímavé dilema, osobně bych si to nedovolil, mám strach u těchle elektráren i zakašlat, aby něco neseplo. A pustit zpátky proud do soustavy, která je" prázdná" ../odborníci vysvětlí/, ale mám zato, že to není dobrý nápad. :)
Asi použiji Miloši tvoji oblíbenou kouli, třeba mi pomůže osvětlit zákonitosti dnešní doby..
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="jericho-3"]Zajímavé dilema, osobně bych si to nedovolil, mám strach u těchle elektráren i zakašlat, aby něco neseplo. A pustit zpátky proud do soustavy, která je" prázdná" ../odborníci vysvětlí/, ale mám zato, že to není dobrý nápad. :)
Asi použiji Miloši tvoji oblíbenou kouli, třeba mi pomůže osvětlit zákonitosti dnešní doby..[/quot

kouli nepoužívám, leta to tak dělám strach nemám, když tam není žádný odběr proudu tak tam nic nepouštíš jen udržuješ pod napětím třeba blbé rádio kvůli zakodování, + další jednotky kterí záložní futro nemají v nejlepší kondici, pytel se taky umí splašit, nebo u volva imo, tou obyč nabíječkou přeci jen simuluješ akumulátor nic víc,
znám jednoho vyučeného autoelektrikáře kdy výměna aku skončila odtahovkou, naštěstí dělá kuchaře to mu de ;)
alni
Přispěvovatel

Příspěvek od alni »

čo sa akože má stať keď udržuješ napätie cez tú zásuvku?????? (samozrejme ak nič nezapneš)

len som zvedavý na tie teórie ;)
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
slovacek.milos
Aktivista

alni píše:čo sa akože má stať keď udržuješ napätie cez tú zásuvku?????? (samozrejme ak nič nezapneš)

len som zvedavý na tie teórie ;)
když měníš baterku tak nic nezapínáš a zvědavost bude asi jestli se řadíš mezi magory to se nestane nic, a jestli mezi odborníky tak (LOL)

taky jsem zvědavý co dělám špatně ;)
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

No,čekám,co nám napíše. Je jedno,po kterém drátu to jde nebo přichází.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
slovacek.milos
Aktivista

martinsidlo píše:No,čekám,co nám napíše. Je jedno,po kterém drátu to jde nebo přichází.
že, pokec je o pár miliampérách (LOL) do toho namotat patnáctku s třicítkou a canem (crazy) :roll: a živit se jako autoelektrikář ;) ale nedělám si z toho prdel elektrika je věda zjistit problém je problém ;)
XENON
Sběrač informací

Příspěvek od XENON »

Tak fajn chlapi, tak jste si poplkali o možnostech připojování, odpojování a udržení systému pod napětím, dejte si ještě po štamprli a pomalu by jsme se mohli zase vrátit k té stahovačce, co má opačnou funkci... co ?? :D :D :D :D
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

slovacek.milos píše:
zx6ninja píše:absolutně nemáš ponětí o elektronice v nových vozech... zkus to udělat u nového Superba např.. víš co je to can? víš co je to 30? víš co je to 15? když dáš do 15ky plus a ve 30-ce nebude? dětská pojistka je u staré octavky v roce 1998, ted je rok 2016 kdybys nevěděl..
absolutně zajímavé co to píšeš

dnes 1.12.2016 v 11.30 hodin přijela kokta stará necelé čtyři roky, zapalovač je aktivní na třicítku, není potřeba zapínat klíček, u zadních dveří nad zámkem jsou dětské pojistky, dají se ovládat klíčkem, při zapnutí dětské pojistky není v zapalovači napětí zapalovač je deaktivován, aktivuje se po vypnutí dětské pojistky,

CAN BUS datová sběrnice využívaná
Mildo klid...je to opravdu velký magor ja to taky tak dělam
pro
vzájemnou komunikaci funkčních jednotek v automobilu

až nebudeš něco z elektriky zas vědět klidně napiš
. ;)
Bora 1.9 TDI 85KW 6q,čip, AJM--minulost
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
slovacek.milos
Aktivista

[quote="tiguan2"] já jsem v pohodě jen se zajímám co z koho vypadne, co vylepšit a tak, ;) do dílny hezky svítí a mám krásnou práci pincek ;) hezky jede jen složit a zdar :havaj:
XENON
Sběrač informací

Příspěvek od XENON »

Tak že vyzkoušel jsem na hodinu odpojit baterii od auta, poté jsem opět připojil, ale bohužel okno se pořád otevírá opačným způsobem, než je povel od spínače.
Jinak jsem k tomuto tématu taky našel :

Popis závady: Při stahování zadních oken, okno reaguje opačně než je požadavek od spínačů stahování oken.
Řešení servisu: Odstranění závady se provede aktualizací dat dané zadní dveřní řídící jednotky. Pomocí diagnostického přístroje VAS 505X s verzí od Marken CD 11.27 zadat funkci J-388 podpětí (levé zadní dveře) případně J-389 podpětí pravé zadní dveře (viz Obr.1). Data řídící jednotky levých případně pravých zadních dveří budou tímto automaticky aktualizována.

Chtěl jsem se prosím zeptat, jestli je možné toto provést ???
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

isto ano ;)
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
XENON
Sběrač informací

Příspěvek od XENON »

Vyřešeno.
Překódováno na diagnostice, okno se opět stahuje na správný povel spínače.
derobo
Přispěvovatel

Příspěvek od derobo »

Ako sa Vám tento problém so sťahovaním okna podaril presne odstrániť. Bolo treba ísť na originál diagnostiku KTS do salónu škoda? Mám ten istý problém na otcovej RS, tiež ide sťahovačka okna zadného za vodičom opačne.
Octavia 4x4, turbo KKK, 96Kw rok výroby 2001,
strieborná.
XENON
Sběrač informací

Příspěvek od XENON »

Zdravím.
Ano, šel jsem do autorizovaného autoservisu Škoda. Ptal jsem se jak se s tím poprali a bylo mi řečeno, že to stačilo překódovat.
Tak že údajně žádný problém.
Stalo se mi to pravděpodobně tak, že jsem měl baterii před koncem životnosti a když jsem startoval auto, tak šla baterie až na doraz, kdy začaly cvakat relátka. A v tu chvíli se to pravděpodobně stalo, kdy se to asi překódovalo samo... . Nic jiného jsem s autem nedělal, tak že tohle beru za příčinu, proč se to stalo a potvrdili mi to i v servise, že tohle může být jedna z příčin.
derobo
Přispěvovatel

Příspěvek od derobo »

Ďakujem za informáciu.
Chcel by som sa opýtať ešte niekoho na fóre, či s tým nemá bližšiu skúsenosť, lebo keď som volal do GALIMEXU v Martine, tak mi povedali,
že s tým nemajú žiadnu skúsenosť a musel by sa na to elektrikár pozrieť.
Nechcel by som aby mi v značkovom servise vymenili pol zadných dverí
a radšej by som išiel rovno do predajne kde s tým majú skúsenosť.
Vopred ďakujem za každé info.
Octavia 4x4, turbo KKK, 96Kw rok výroby 2001,
strieborná.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“