Delší převodovku na 1.9 TDI 66kw

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Pavel85252
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od Pavel85252 »

Biimbo píše:V porovnání s EWT je origo šestikvalt z ASZ nebe a dudy. Sám jsem kdysi před pomalu deseti lety předělával. Dnes než předělávat tak bych radši rovnou vzal ASZ. Nebo v případě OII BKD. Výhoda OII je že ještě před pár lety se vyráběla a když budeš chtít sehnat kloudnou skříň, tak z nějakýho posledního comonraila je velká šance se trefit do solidního dílu. Takže prestavba z 5kvaltu bude aspoň při výběru dílů snazší.
A ta ASZ a BKD jaké mají zprevodovani? Popřípadě 6ty kvalt jak točí, respektive jak je dlouhý? A co osazení za originál, jsou potřeba úpravy?
Pája
Pavel85252
Nováček

Pročítal jsem ostatní témata na které jste mi dali odkazy, super 👌 díky moc, pomohli, ale o 6ti kvaltech se tam moc nepíše a ten bych spíš preferoval
Pája
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Pavel85252 píše:
Biimbo píše:V porovnání s EWT je origo šestikvalt z ASZ nebe a dudy. Sám jsem kdysi před pomalu deseti lety předělával. Dnes než předělávat tak bych radši rovnou vzal ASZ. Nebo v případě OII BKD. Výhoda OII je že ještě před pár lety se vyráběla a když budeš chtít sehnat kloudnou skříň, tak z nějakýho posledního comonraila je velká šance se trefit do solidního dílu. Takže prestavba z 5kvaltu bude aspoň při výběru dílů snazší.
A ta ASZ a BKD jaké mají zprevodovani? Popřípadě 6ty kvalt jak točí, respektive jak je dlouhý? A co osazení za originál, jsou potřeba úpravy?
cca stejný,už si nepamatuji. S BKD jsem dlouho nejel takhle svižně. Ale u OI při 180 tam bylo 3000ot, předělával jsem tehdy během 3 let celkem tři auta a u každýho to přemeřovalo víc než normálně. Takže reálna podle GPS byla asi 167kmh při 3000ot.
Auto má furt segra, tuhle jsem s tím jel z vídně z letište a i když to výkon má, tak EWT bych tam nikdy nedal už jen kvůli komfortu jednohmoty a tomu že ty kvalty jsou fakt daleko od sebe. Jel jsem s tím jednou a nesedělo mi to ani trochu.
Akorát koupit celý set v takovým stavu abys nemusel řešit ložisko v přípdadě FMH(ERF je lepší, ta drží víc), dvouhmotu stejně musíš dát novou,stejně jako spojku s ložiskem, rozkrájet servohadici z 6q a 5q a udělat z toho hybrida, silentblok motoru,starter, poloosy, spojkový vedení s násobičem tlaku,když to budeš hodně řešit tak lanovody (mužou se nechat i 5q) a plech mezi motor a převodovku, ale funguje to i s 5Q.
Je toho hodně. A pokud to nekoupíš v setu ,tak to bude palba.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Pavel85252
Nováček

No když to tak čtu, tak nejlepší asi bude sehnat delší 5ty kvalt a vyměnit ho za stávající :? Předělat na 6ti kvalt by bylo dle popisu nejspíš moc složitý a hodně nákladný...
Co se týče změny pátého kvaltu, tak nastane velký propad mezi 4° a 5°.. Dá se to nějak pořešit? Nebo by bylo lepší sehnat rovnou převodovku z té Fabie 74 kW a dát jí tam? Jde mi z toho už hlava kolem (LOL)
Pája
tribit
Přispěvovatel

Příspěvek od tribit »

Koupil bych jiné auto nebo to nechal být a užíval si jednoduchého auta a nevrtal do toho, golf 4 nebyl nikdy na dálnice, natož když je dvacet let starý a má najeto pár set tkm.
AMF; M47/T2
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“