Opotrebenie vacky Tdi PD 96kw

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Ono taky všechny vynálezy ať již z důvodů "omezené údržby" nebo "tichosti chodu " jsou právě tou příčinou, že nastávají problémy tohoto typu. U aut bez hydroštelů tenhle problém moc nenastává , protože tvrdé zdvihátko se nezasere, vůli dodržuje pořád stejnou/díky špičkovým matariálům i doživotně/, takže třeba nějaké vyvěšování ventilů je neznámou věcí o ušetření prostředků nacpané do nových ND nemluvě ..V jednoduchosti je genialita a když se k tomu připočte věda v tom, jaké stupně tvrdosti musí mít zdvihátko a vačka vůči sobě /musí být rozdílné/ ukáže úroveň jednotlivých firem v těchto oblastech..A vždy to jsou kompromisy, na jednu stranu musí být olej vhodný pro DPF, ale na druhou stranu hůře maže. Slavné přímé vstřikování /benzin/si žádá jiné oleje, které tolik nekarbonují, jsou jako chcanky OW 20 , ale pro starší motory jsou smrtelné. Nastává doba, kdy budou "detektivní kanceláře "a tabulky pro jednotlivé provedení motorů , které řeknou , co použít, aby motor přežil a cena za litr začíná na 1000kč/litr..Takže se máme na co těšit..... :)
nepropadat panice...
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Já se celkem těším, až mi klekne Golf tak další auto asi nebude, protože u těch dnešních je to tak že každé má něco, já budu platit měsíčně místo 4500,- za naftu jen 1000,- kč za vlak.
Odpadnou náklady na výměny oleje, pneumatiky a vše spojený s provozem auta, udělám něco pro zdraví a ještě spoustu peněz ušetřím. :D
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já budu veteránista až do smrti, ať si výplodků moderní doby užijí ti, kteří ji milují..Samozřejmě EGO vyžaduje "notebook" v kapse nepřetržitě, už ani lidí okolo nebude třeba, vše se dozvíš včas , stačí jen kliknout... :D
nepropadat panice...
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Treba kupit benzin a vymenit.znacku :D
BMW 330 ix
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jo, vše k tomu spěje , já mám ještě diesela, která umí jet i sám, když shoří celá instalace a zůstane jen přívod od baterie k stop ventilu..A jeho vačka klidně najede milion na 15W-40 ze supermarketu..Bohužel už i benziny jsou dojebané ekologií a "konstruktéry na krátký úvazek" ... :D
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“