nevím jak jsi přišel na to že je tam filtr se spodní montáží...nejsou to ty motory,když píšu že jsem původní prodal a žee ten ARL je v autě...je tam ten originál co tam má být ale je prostě dlouhej oproti tomu druhýmu typu a jde to do chladičový stěny...takže tady foto ještě to jak vypadá krátkej a jak dlouhej...
vanplus1 píše:ahoj,napadá někoho jak vyřešit problém s dlouhým olejovým filtrem? konkrétně jde o to že jsem do T5 dal motor ARL a filtr překáží chladičům,auto je už rok a půl odstavený a nikdo si neví rady
Přehlídl jsem název topicu a četl pořádně jen první příspěvek ... Podle všeho neřešitelný bez jinýho bloku.
Podľa mňa by najlepšie riešenie bolo preskladať to do originál bloku ktorý máš aj zapísaný v papieroch, aspoň s tým nebude na STK problém, kedže kód motora bude rovnaký. to že všetko vnútro je iné asi nikto nezistí
Samozrejme nie som si istý či to pasuje, to už iní musia povedať
Octavia 2003 ASV 81kw
/ FB S764 / "J" čerpadlo / Brzdy 312mm / ASZ vedenie vzduchu / vymenik olej-voda ASZ / DPF ON 1??Kw/3??NM
technickou neřeším na to mám lidi (a krom toho to lze i legálně-výmazem typu motoru z důvodu koroze) spíš potřebuju poradit do jakejch bloků to jde,mám známýho co má vrakoviště takže mi dá jakejkoliv budu chtít...
Když ti tu desku udělá podle filtru co tam patří a výstup a vstup pustí svrtanim tam co to patří tak nemusíš nic řešit výměník voda olej lze dat také na bok pod kovovou plechovku filtru. Měl jsem to tak kdysi udělaný na sharanu 1 kde jsem honil výkon do aleluja též predelanim na PD motoru a ještě kvůli většímu chladiči vody, intercooleru,přídavnýmu chladiči oleje, předělání předku na Sharan 2 se mi to tam taky nevlezlo.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
hansdob píše:Když ti tu desku udělá podle filtru co tam patří a výstup a vstup pustí svrtanim tam co to patří tak nemusíš nic řešit výměník voda olej lze dat také na bok pod kovovou plechovku filtru. Měl jsem to tak kdysi udělaný na sharanu 1 kde jsem honil výkon do aleluja též predelanim na PD motoru a ještě kvůli většímu chladiči vody, intercooleru,přídavnýmu chladiči oleje, předělání předku na Sharan 2 se mi to tam taky nevlezlo.
no jo ale ten krátkej filtr má 5 kanálů a ten dlouhej 4 nebo naopak,ted přesně nevim,tak jak vědět který propojit?
vanplus1 píše:víš to 100% ? mám tam rozebranou fabii sdi motor ASY tak do toho by to šlo jo?
SDI som neriešil , do toho to pravdepodobne nedáš (podla katalógu iné hlavné ložiská kľuky).
pohľadal by som ten ASZ blok s malým obalom filtra. Poprípade iný kde je malý obal filtra, neviem teraz kde všade ho dávali.
který bloky maj krátkej filtr to zas vim já,zjistil jsem to v etce podle těsnění příruby...sdi má právě taky krátkej ale už nepoznám jestli to tam půjde nebo ne...takže to musí bejt motor s turbem ?
turbo kamna power píše:vadí to přímo chladičům, nebo jen sahaře? Jestli by nebylo nejjednoduší saharu vyhodit a místo ní dát tlačný ventilátory před chladiče.
Přeskládat do jinýho bloku to jde, ale samozřejmě ten motor nejlépe funguje složený z fabriky zaběhaný ve svém bloku
vadí to sahaře,sahary tam snad ani bejt nemusej,mám to auto 7 let a sahara se nikdy nesepla ale mám pocit že i kdyby se vyndala sahara bude to od toho chladiče snad milimetr,ne li v něm....pak zase otázka jak vyměnit potom fitr když ten držák je šikmo dopředu?