Převodovka - hluky po repasi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
No kdyby jsi dolej do Hostivaře / Dolních Měcholup tak si to poslechnout mohu, otázkou je, jestli to bude něco platné
Jak říkám, měl jsem tohle ( ale možná to bude jiný zvuk ) v Caddy SDi kde byla konstrukčně stejná skříň, ona teda měla k různým zvukům blízko, třeba když jsem ráno na neutrál s již nastartovaným motorem couval do ulice ( mám vjezd do kopce ), tak si zarachotila, 5tka byla víc slyšet než ostatní rychlosti apod.

Jak říkám, měl jsem tohle ( ale možná to bude jiný zvuk ) v Caddy SDi kde byla konstrukčně stejná skříň, ona teda měla k různým zvukům blízko, třeba když jsem ráno na neutrál s již nastartovaným motorem couval do ulice ( mám vjezd do kopce ), tak si zarachotila, 5tka byla víc slyšet než ostatní rychlosti apod.
Tak mi to nedalo a povolil jsem převodovku od motoru, asi 5mm a středící pouzdra jsou na svém místě a převodovka je určitě vystředená . Do pr.... co může vydávat ten protivný zvuk na neutrál? Mohla by to být spojka? Připomínám, že to dělá občas a stačí přidat plyn , vyšlápnout spojku a nebo pohnout fofrklackem a je ticho.
Co je v té skříni za olej? jestli SI DOBŘE PAPMATUJETE KLUCI, TAK FELDY DĚLALY TAKOVEJ ŠKRKAVEJ ZVUK NA VOLNOBĚH TAKY A TEHDÁ SE TO ŘEŠILO převodovým olejem pp75w a bylo po škrkání, myslím, že je to obdobnej problém. Jinak většina nových proveniencí skříní na volnoběh rachotí uplně běžně, jsou to synchronizační kroužky viz fabia sdi, htp, skrátka převodovka 02t to dělá už od nova (její vlastnost)
Mi jeden uznávaný převodovkář špatně složil převodovku JCR a škrtaly mi zuby v převodovce o sebe. Tuším že na volnoběh a při rozjezdu na 1 st. Samozdřejmě se bránil že převodovku složil dobře. Tak jsme převodovku rozebrali sami a nenašli jsme žádné stopy nějakého opotřebení. Tak jsem převodovku odvezl na doporučení do Zlína a přišli na to že chytaly o sebe kola zpátečky a 1 st. bylo to špatně složené.