Výměna spojky, mechanik tvrdí že setrvačník není dvouhmota.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Rayx
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Rayx »

Nechte ho, přeci před uzavřením obchodu jsou info jasné, bude vlastní materiál, udělá mechanik práci nebo ne, pokud se obě strany dohodnou, tak přeci ten co kývl na práci nemůže posléze ukradnout dodaný díl a namontit jiný ... Kde to potom jsme???

Od mechanika bych si nechal vysvětlit, proč tvrdí, že to byla jednohmota a proč to tam tedy dal bez upozornění, když má ručit za provedenou práci.
Pokud jsou problémy s řazením, svez se s ním jako spolujezdec, přeci si to on sám jistě po provedené práci projel.
Pokud mechanik sám špekuluje, kolik má stát dodaná sada s dvouhmotou, je to podivné ...

Hlavně to řešit v klidu a věcně bez emocí, na ty je času dost ;) Třeba to byl vrácený díl a byla tam jednohmota, chyby se dějou, mechán to měl ale nejpozději před zvednutím auta poznat, kdyby na díl koukl ...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jj to jo, já nevím co je to zač ten kdo to dělal, vedle v dedine byl taky jeden takovej co si vzal 8000 ta výměnu spojky a pak se zjistilo že jen utahnul lanko (LOL)
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Třeba byl jen blbej a nepozná dvouhmotu od jednohmoty..

Se ho zeptej ať ti ukáže co z toho vyndal a kde bere jistotu že je to jednohmota. Kdyby ti tam dal lamelu pro dvouhmotu a měl si tam obyč setrvák, tak bys to poznal.
Car diag
Přispěvovatel

Příspěvek od Car diag »

Myslím si že kdyby tam dal jednohmotu ,nebo něco jiného než si si přinesl tak by držel hubu a nepozorovaně by tě na to,je to celé nějaké divné.
Proto dělám je z dílů co si koupíme a neseme záruku na dil i na práci a presne takovéhle situace se tím člověk vyvaruje (LOL)
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

Golf5Variant píše:adrian_B>> Tak ty máš v hlavě asi pěkně vymleto. Měsíc jsem porovnával značky spojek, hledal jsem, která spojková sada by byla nejlepší, hledal jsem si recenze obchodů a obecně jsem chtěl dát autu to nejlepší a nekoukat při tom na cenu. Jediný co chci po mechanikovi je, aby mi to namontoval od toho snad taková práce je. Mechanik není žádnej dodavatel dílů od toho tu jsou prodejci. A když vím jak díl objednat a zjistit kompatibilitu, tak to rád udělám :-) Zaplaceno za práci dostal a tady naše spolupráce končí, ale když mě i tak chce ojebat a výsledek toho všeho je, že nemám vubec jistotu, že je v autě díl, co jsem mu předal, nejde mi pořádně řadit a ještě k tomu mi řekne, že mýmu autu zbývá cca. 70tis. km, když ještě nemám najeto ani 200k. je trošku mimo mísu. Příště si to nechám udělat v Německu, protože s českýma mechanikama jsem zaručeně skončil.
Áno mám v hlave úplne vymleté ;)
Neviem čo viac by som ti k tomu viac napísal....
Keby si tam mal jenohmotu, tak to na tom PDčku hodne pocítiš. To že sa ťažko radí je problém toho majsterka čo ti to robil po xyz mechanikoch ktorí ťa poslali do zadku s tvojim dielom.
Hnevaj sa alebo nie, ja som s tebou husi nepasol tak sa ukluni vo vyjadrovaní :)
Poliak v Nemecku ťa ojebe viac ako ten tvoj /pravdepodobne/ amatér ktorého si si našiel.

PS: riešiš podľa mňa blbosti. To už by musel byť aký úbohý človek ktorý rieši nejakú vec za 350€ :roll: či ju namontuje alebo si ju nechá. Prepáč som vymlety a takéto veci mi nejdú do hlavy (crazy)
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Podstata věci je ale v tom, že koupil dvouhmotu a mechanik mu tvrdí že to dvouhmota není. Takže teď neví na čem je. To ostatní, mimo rady jak provést kontrolu, je jen galimatyáš který se do témat klasicky přimíchává :D
Člověk se pořád učí.
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

Tak koupil smontovanou sadu i se setrvačníkem..Vy už jste viděli smontovanou sadu s jednohmotou? Já tedy ne!
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Přesně tak, mechanik bude nejspíš ne zcela znalý těchto věcí, to že to blbě řadí asi neutáhnul ty tři šrouby co drží držáky lanek na převodovce,to už jsem viděl po výměně spojky po někom několikrát..
Bylo by ale dobré aby se k tomu zakladatel nějak vyjádřil co teda pořešil s tím kdo to dělal,ono psát na net silný příspěvky z tepla domova je jedna věc a konat je druhá věc že....taky nám jednou přijeli vyhrožoval s partou nějakých lopat v autě,vyběhnul jsem ven s trubkou od lisu v ruce a najednou vlastně žádnej problém nebyl (noteeth)
Car diag
Přispěvovatel

Příspěvek od Car diag »

Jak píšeš že mechanik neni prodejce dílů, tak to fakt nemáš pravdu. Každý na živnosťák na nakup a prodej dilů a dovede ti zajistit přesně to co požaduješ.
Tim ze tady uražíš mechaniky, tak si uvedom ze si na fóru kde je minimálně 50% mechaniků a veř že i dost šikovných a poctivých a veř tomu že i ty co tě s tvým dílem poslali pryč a teď z tebe mají prdel.
Bohužel si třeba narazil, to se stává. Příště si určitě dáš větší pozor a pojedeš do Německa kde ti Turek,nebo Polák nevyměni vůbec nic a bude ti tvrdit jak to skvěle funguje. Musiš začít u sebe a nejak to řešit a ne tady plavat na fóru, kde ti teď už nikdo nemůže pomoci!!!
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Ono se to řeší pořád dokola, neznám přesně literu zákona ale ona to není úplně pravda že když namontuješ díl kterej si donesl zákazník tak za nic neručíš, jedná se právě o nesprávnou montáž,poškození při montáži apod...
Každopádně je to nemilé pro všechny zůčastněné,dodavatel dílů to bude svádět na mechanika,ten zase na špatné díly,bytej je na tom zákazník (noteeth)
Proto už jak jsem psal přinesené díly NEMONTUJU,ne abych víc vydělal,o tom to ani není,u nás na vesnici ti stejně nikdo nic pořádně nezaplatí ale právě proto abych se vyhnul těmto tahanicím
Kolegovi týden zpátky dovezli supr kauf Citroen C8,neřadilo to,převodovka v kufru jakože na výměnu,všechny ale fakt všechny šrouby na nápravnici musel řezat,vařit matky,pak spravovat závity...příčku taky,hrozná práce,až to kuchnul zjistil že je převodovka jiná,tak že si borec doveze jinou,tak dovezl jinou,nebyla na 2.2 ale na 2.0Hdi,až jsme ji tam cpali zjistili jsme že je nepatrtně jiná příruba a nepasuje taky,tak znovu,třetí převodovka,venku tak nějak řadila,dal ji tam a zadní kvalty tam nešly,tak znovu ven,převodovku vyhodil ve vzteku do kopřiv a jel si do Holubic SÁM pro jinou,dali jsme ji tam a auto odjelo
Jo a pak mu říká že chce 3000 za práci a borec oněmněl...jako tolik jooooo....takže asi tak :roll:
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

Ano, to je přesně popsané , vidim to stejně
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je to prostě divné, copak by vojeb mechán informoval zákazníka, že to ojebal? Mohl počkat klidně "až ti praskne klika" a to už by tě mohl poslat do háje..Konstatovat, že všechni mecháni jsou ojebávači a atd. je demagogie.. :o
nepropadat panice...
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Nad dlouhou poloosou je malý plech na jeden šroub kudy lze kouknout co tam je. Pokud jsou tam na dvou místech proti sobě sváry tak to bude dvouhmota. A předmontovaný set je dvouhmota.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Já tedy jen napíši svůj názor, jak bych postupoval...zeptal bych se mechanika, co tím myslel...jakože jednohmotu v právém slova smyslu? Nebo že to není dvouhmota jakože origo VW/Audi ale druhovýroba? Dále bych to nechal někým nezávisle (protože počítám, že sám to nedáš) posoudit tak jak ti radí kluci...pak budeš chytřejší a můžeme dál debatovat...každopádně krok toho mechanika nechápu....proč po zjištění, že něco není tak jak má být nejdřív nevolal a nedomluvil se na dalším postupu...reklamace, popř rozhodnutí dej to tam, nebo nezávislé posouzení dílu dle čísla popř fotky tady na fóru třeba...
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS 6.5, Delphi 2015.R3
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Preto nemontujem diely od zákazníkov. Servisov je dosť , môžu ísť kde chcú. Roky praxe človeka vycvičia a za dobrotu na žobrotu. Nehovoriac o píčovinách čo doniesli + odstávka dielne kôli sockám vychcaným.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“