Cena za práci.

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
rudy5
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od rudy5 »

Za neznackovy servis by som 2 tis na hodinu nikdy nedal v landorveri co jazdíl kamarát brali 70eur na hodinu aj BMW, segra v Belgicku ma landrover a tam majú 85eur normo hodina.
Bracho co robi servis a je to servis vybavený že tam je všetko veľká lakovana, nová geometria 3d,5zdvihakov, kompletne vybavenie kupujú stále samé nive veci aj prípravky všetko originál nič na kolene robene tak beru 700cz bez DPH na hodinu.
Autorizaku ma na každý úkon normo hodiny na danú prácu, keď som dal nacenit na expert spojku tak vo finál CD co je autorizak bola cena práce na spojku o 100eur lacnejšia ako u garážnika co čo som cumel.

Volvo ma teraz napríklad akciu že nepocita žiadne náplne pri výmene len cena za hodinu a to aj pre staré auta aj pre toho kto tam nikdy nebol.
BMW 330 ix
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Josefbmw píše:Tak měl jsem takovou představu, že mechanik živnostník napíše
Za úkon 1.bych si řekl 2K
a za úkon 2.bych si řekl 4K, bez žádné marže na dílech jen čistě cena práce
Jenže pak něco zalomíš, budeš odvrtávat, nebo renovovat závit, schánět trubku s uraženým holendrem u starého auta a po součtu ti zbyde 150kč/hod., já bych tohle paušálně dopředu nenaceňoval, to není "zánovní" vůz, kde to lze udělat.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jo, to si myslím že je rozumná cena, nezapomeň ale zákazníka varovat že díly si dodává on sám a pokud nebudou pasovat a tobě auto uvázne na zvedáku...
Navíc pokud budeš dělat spojku bacha na to bývá tam v prdeli ta vypínací páka, pak takovej silonovej kolík o kterej je opřená a taková pružina která tu páku drží v poloze, tak aby tě to nevyjebalo

https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=21_0140

05 Clutch rel.fork lever 1 06/1996 21511204229 $14.08
SI 210186503
06 Ball pin H=20MM 1 09/1996 21511223328 $1.17
07 Spring clip 1 21517570284 $4.50
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tomas.cz píše:
Josefbmw píše:Tak měl jsem takovou představu, že mechanik živnostník napíše
Za úkon 1.bych si řekl 2K
a za úkon 2.bych si řekl 4K, bez žádné marže na dílech jen čistě cena práce
Jenže pak něco zalomíš, budeš odvrtávat, nebo renovovat závit, schánět trubku s uraženým holendrem u starého auta a po součtu ti zbyde 150kč/hod., já bych tohle paušálně dopředu nenaceňoval, to není "zánovní" vůz, kde to lze udělat.
Ano, mě "učil" předák v dílně systém cen takhle..napsat cenu za normu umí každý blbec, ale napsat "správnou" cenu, aby vše bylo O.K. zákazník ji akceptoval, pokryl všechny průsery opravy a uspokojil mechanika je umění. Bohužel to byl v podstatě zloděj. Uvažoval bych o ceně až po provedené opravě..Pak máš všechny "podklady" pro cenu. A pokaždé je to jiné, někdy to je pohoda jindy věšák...A proč nedat třeba 2000/hod. když to bude expert a díky jeho zkušenostem majiteli ušetří mnoho peněz v budoucnosti? Někdy být levný je podezřelé... Děláš buchar BMW? Jsi v obraze a dovedeš to? Tak ať platí...jako v té pohádce.. :)
nepropadat panice...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Je pravda že to nějak napřesno naceňovat dopředu je problém,protože fakt nevíš jak to půjde nebo naopak nepůjde, je to stará kára
Te´d čerstvá zkušenost - X6 35D, prasklý přední pružiny,vybitý spodní přední ramena,KO brzdy, říkám si celkem "nový" auto, to bude dobrý
Hoši, na tom autě nešlo normálně vůbec,ale vůbec nic, já nevím jestli to stává někde v jeteli nebo co,všechno orezlý,zarezlý,nic nešlo povolit,ani poloosy nešly vymlátit z nábojů,to bylo ran...šrouby zarezlý v silentblocích že se to protáčelo celý tak řezat ocaskou no hrůza, původně to měla být akce na 2 hodiny (rofl) byl z toho pomalu celej kurva deeeeeeen
Pepíček
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepíček »

S tim naceňováním se taky dost peru. Naceňovat před rozebráním je dost ošementá věc. Několikrát jsem se už dost spálil a proto dávám radši trochu větší nástřel, který musím nějak okecat a přesnější cenu zavolám až jak to bude vypadat po rozebrání. Většinou to zákazník chápe a když je to pak míň, tak je zákazník spokojený. Takhle to dělám a zatím to funguje.
Mám tu mimo jiné i stáleho zákazníka a z toho jsem už na prášky. On mi předá auto, naceňovat nic nechce, zaplatí bez keců co si řeknu ale několikrát denně mi volá co jsem zjistil, jak to vypadá, co tomu je...odpálkovat ho nemůžu, protože platí a vrací se ke mě :bang:
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ono s lidmi je to leckdy úsměvné, přál mi k svátku jeden zákazník, co dojíždí O1 a říkal, že už mě nechtěl otravovat, tak si olej mění sám a stejně auto půjde do sběru za nějakou dobu.
V neděli bombardování smskama že mění zadní brzdové destičky, protože jsou nadranc a nemůže zatočit třmeny, tak že by přijel, vše si rozebere, já mu jen zatočím třmeny a zase pojede :)
Jednak práci na počkání nemám rád a jedna se bojím, že třmeny budou ko a stejně nic nezatočím...
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Sranduješ? Telefón sa po 17tej vypína, cez víkend off celý víkend, robím max. to čo chcem v kľude v dielni, alebo ak chcem niečo dokončiť z týždňa. Na počkanie sa nerobí, treba počítať s komplikáciami, aj pri banalite. Keď začal, nech si to dokončí sám a s vlastným kúpeným náradím. Skúpi 2x kúpi. Tam ho nechaj, nech si točí strmene ako chce. Takýchto majstrov doma som zažil XY. Rady nedávaj , max kolegom z fachu, dobrým kolegom. nie vychcancom !

K téme. Urči si hodinovku a bude platiť podľa počtu hodín + si urči základnú taxu. Povedz mu napr. 7000 , ak všetko pôjde ok . Ak nie čo hodina to 1000 napr.. Ak niečo nebude sedieť a bude odstávka práce a zdviháku, kôli jeho blbým dielom + 1000. Nebabri sa s nikým a s cenou dopredu už vôbec nie. Koľko x som sa oj... a zostal som ešte v mínuse s dosratými rukami. Nie nie nedaj so sebou vyj...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jozef líp bych to nenapsal... ;)
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Za úkon 1. bych si řekl 2K
Za úkon 2. bych si řekl 4K, bez žádné marže na dílech jen čistě cena práce
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Chce to říct cenu za celou "akci" , když někomu řekneš hele dělal jsem to 2 hodiny a chci 2 litry, zní to hrozně (noteeth) , to si může dovolit navoněnej servis kde ti slečna uvaří kávu, dá zákusek atd
Většina co já znám jsou vesměs takové lepší dílnogaráže bez vstupní haly a přijímacího technika (rofl)
mirek999
Přispěvovatel

Příspěvek od mirek999 »

Až se to zvedne a rozdělá, tak vyplave dalších spoustu věcí.
Proto upozornit, že se to může prodražit, aby s tím počítal. Jsou lidé, kteří mají nějakou částku a nemůžou přes ní jít. Tak aby Ti tam auto nezůstalo.
Toledo 1L, 1Z. Octavia 1Z, BSE. Caravelle T4, ABL.
toby66kw
Aktivista

Příspěvek od toby66kw »

BMV není auto , ale diagnóza , nebude to nikdy bez problémů.

PS . Normohodiny v autoryzaku dotují právě výměny těch olejů.
G5 TDI - 66KW - 3X OFF + VB + čip a Plusko jede líp

G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

To hovoríš preto lebo naň nemáš? :D inak keď si pozrieš o aké auto ide tak je to podľa mňa jedno z najlepších BMW co sa vyrobilo
BMW 330 ix
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

No, ona taková e38 8) :pusa:
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“