pokud to nejede na sprej tak ti to nepojede nikdy, druhá možnost se sprejem to neumíš, jestli ho tam nahulákáš tak se motor tak zastaví
pro tupce je lepší sprej na brzdy nebo buchna s benálem
Fabia 2 1.4 TDI nejde nastartovat
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
Re: Fabia 2 1.4 TDI nejde nastartovat
Sprej nastříkám na vzduchový filtr a to ještě tak vteřinu, abych tam toho neposlal až moc. Náznak tam je, že to působí, ale hned na to mi vyskočí chyba ohledně otáček a pak startér zase jen točí. Chvilkama byla cítit i nafta z výfuku, ale ne a ne naskočit. Tam bude nějaká prkotina. Jinak to beru v pohodě, jej jsem si přišel pro radu, protože pár známých mechaniků mi přijdou že jsou jen rádoby, protože každý říká něco jiného a když jim řeknu, aby si to vzali a opravili, tak najednou nemají čas. Hold jsem si to vše udělal sám, protože se autům drobet věnuji, ale to je spíše jako koníček, protože mě to baví 
Škoda Fabia II 1.4 TDI 51kw
-
- Aktivista
vteřinu na filtr a náznak tam je, to odpovídá
autům se drobet věnuji
autům se drobet věnuji

A kolik ukazuje diagnostika při startování otáček?
Oct asv 2000, DieselPower
Miloši, zkusím se v týdnu mrknout na ty vstřiky, protože tu padla zmínka a nějak nad tím pořád přemýšlím. Začínám mít tušení, že ten problém bude u nich, ale bez rozebrání to nezjistím.
Klasický VCDS nemám, ale hodila by se. Používám jen ten malý bluetooth adaptér a přes Torque zjišťuji, takže taky žádná hitparáda.
Klasický VCDS nemám, ale hodila by se. Používám jen ten malý bluetooth adaptér a přes Torque zjišťuji, takže taky žádná hitparáda.
Ahoj, tak dávám update. V první řadě vstřiky. Kolíčky byly k.o a ty jsem vyměnil.
Děkuji za názory a tipy
Pak jsem koukal, že byly všechny vstřiky mix nafta olej, to jsem rovnou očistil a jemně rozleštil Tempem.
A teď k většímu problému, na tandemu netěsnilo to plechové těsnění a samozřejmě šel olej do nafty, což se vymění. Ale napojení na vačkovou hřídel už je horší
Otázka je, zda-li se to dá nějak opravit nebo vyměnit celý tandemové čerpadlo.Děkuji za názory a tipy
Ahoj, tak po delší odmlce, stále ne a ne nastartovat. Mám blbé tušení na vstřiky. Zkoušel jsem nastartovat a po pár minutách jsem vyndaval žhavičky, které jsou ok, ale z prvního i druhého válce šel drobet dým. Otevřel jsem víčko na dolevání oleje a tam šel taky drobet kouř, něco jako spálenina, ale těžko to rozeznat. Tak se spíš obávám, že mi dva vstřiky kapají. Žádnou chybu to nepíše a do vstřiku nafta jde. Děkuji za vaše názory