Tak jako naprogramuješ EEPROM, naprogramuješ i MCU, samozřejmě máš li čím. V tom bych problém neviděl.Octavian II píše:Takže, pokud správně rozumim, "smáznutej" kabel například tolikrát citovaným updatem vymaže EEPROM (což není problém opravit) a přepíše nějaká data v atmege (což je problém opravit)?
heex-can
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
-
- Sběrač informací
Nic nehledej, není to žádný soft. ISP - (In-System Programming).Octavian II píše:Maxi, já se nepohybuji v této oblasti, ale jsem ochoten udělat cokoli. Předpokládám, že to je SW, tak jdu zkusit pohledat a počíst. Můžeš-li ulehčit, udělej to prosím. Díky
Připojíš se přímo programátorem na MCU v zapojení a jedeš.
-
- Sběrač informací

Ano, mprogem muzete do kabelu nahrat zpet smazanou eepromku a tim ho donutit k vyzadani spravnych ovladacu. Navod je na www.hex.kvalitne.cz
Oprava se provadi pripojenim kabelu k USB. Pokud se vam vsak smaze atmega, nezbyde nic jineho nez kabel rozebrat, programatorem naprogramovat, ale hlavne musite mit spravnou napln. Jiny zpusob neni. Neexistuje zadny chytry programek, ktery by opravil atmegu pres usb konektor kabelu.
Oprava se provadi pripojenim kabelu k USB. Pokud se vam vsak smaze atmega, nezbyde nic jineho nez kabel rozebrat, programatorem naprogramovat, ale hlavne musite mit spravnou napln. Jiny zpusob neni. Neexistuje zadny chytry programek, ktery by opravil atmegu pres usb konektor kabelu.
-
- Sběrač informací
1. Ano, mám na mysli MProg třeba.
2. Takže Kully potvrzuješ to co říká MAX? Rozumim správně tomu, že není třeba nic pájet ven?
3. Kully, víš taky kdo, co, jak a proč maže obsah atmegy? Opravdu se maže obsah atmegy nebo jen obsah EEPROM?
4. Myslíš Kully, že se dá ta náplň do atmegy nějak někde sehnat?
Moc otázek, je mi to jasný, ale rád bych fakt přišel věci na kloub.
Díky
2. Takže Kully potvrzuješ to co říká MAX? Rozumim správně tomu, že není třeba nic pájet ven?
3. Kully, víš taky kdo, co, jak a proč maže obsah atmegy? Opravdu se maže obsah atmegy nebo jen obsah EEPROM?
Díky
-
- Sběrač informací
Ahoj ef.K0. No dobře. Ne lacino je sice super, ale vyplatí se mi kupovat "náplň" do atmegy, když cena klonu je dnes třeba do dvou tisíc?ef.K0 píše:Octavian II, obsah do atmegy nezozenies len tak. Nema to moc ludi, a ak to zozenies , nie lacno...Ja ten obsah mam.

Tuším, že jsi v oboru asi kovaný, že? Když to fakt nepude, přežiju to, ale muj problém je hlavně pořád v tom, že nevim, kdo nebo co maže či přepisuje obsah atmegy. Myslíš, že se nedozvím ani tohle? Ty to víš? Kdybych to věděl, mohl bych zkusit tomu nějak zabránit, co myslíš?
To nie je také jednoduché ... VAG COM.exe je packovaný súbor, nedá sa priamo disassmeblovať ... unpacknuť známOctavian II píše:Ahoj ef.K0. No dobře. Ne lacino je sice super, ale vyplatí se mi kupovat "náplň" do atmegy, když cena klonu je dnes třeba do dvou tisíc?ef.K0 píše:Octavian II, obsah do atmegy nezozenies len tak. Nema to moc ludi, a ak to zozenies , nie lacno...Ja ten obsah mam.![]()
Tuším, že jsi v oboru asi kovaný, že? Když to fakt nepude, přežiju to, ale muj problém je hlavně pořád v tom, že nevim, kdo nebo co maže či přepisuje obsah atmegy. Myslíš, že se nedozvím ani tohle? Ty to víš? Kdybych to věděl, mohl bych zkusit tomu nějak zabránit, co myslíš?

Cim sa da unpacknut? mozno by som sa v nom trosku pohralizero píše:To nie je také jednoduché ... VAG COM.exe je packovaný súbor, nedá sa priamo disassmeblovať ... unpacknuť známOctavian II píše:Ahoj ef.K0. No dobře. Ne lacino je sice super, ale vyplatí se mi kupovat "náplň" do atmegy, když cena klonu je dnes třeba do dvou tisíc?ef.K0 píše:Octavian II, obsah do atmegy nezozenies len tak. Nema to moc ludi, a ak to zozenies , nie lacno...Ja ten obsah mam.![]()
Tuším, že jsi v oboru asi kovaný, že? Když to fakt nepude, přežiju to, ale muj problém je hlavně pořád v tom, že nevim, kdo nebo co maže či přepisuje obsah atmegy. Myslíš, že se nedozvím ani tohle? Ty to víš? Kdybych to věděl, mohl bych zkusit tomu nějak zabránit, co myslíš?, ale nemám čas sa mu venovať, nemám čas na pokusy, zisťovať, kde je blacklist, opravovať zakaždým kábel ... ak niekto vie, čo kde a ako sa prepisuje a kde je blacklist, potom sa na to dá mrknúť

1. Nevim co k tomu rict - proste MProgem se da prepsat zpet eepromkaOctavian II píše:1. Ano, mám na mysli MProg třeba.
Díky
2. Ven neni treba nic pajet, je ale potreba pripajet konektory programatoru (nejlepe ISP) primo na Atmegu, nektere kabely maji tyto konektory vyvedeny i zvlast na desce
3. Kdo - kazdopadne program VagCom. Presne za jakych okolnosti - to netusim. Snad jen pri pokusu updatovat kabel na vyssi verzi, ale slysel jsem uz, ze "pry" i beznym pouzivanim
4. Napl se sehnat da, ale nevim jestli se ti to vyplati. Jak bylo receno - moc lidi ji nema a ti, co ji maji ji jen tak nedaji. A klon, ktery funguje s CZ verzi asi do 2 tisic nekoupis ...
Original kabel je sice o dost drazsi, ale je treba uvazit vyhody/nevyhody a rozhodnout se sam.