Převodovka-opravit nebo vyměnit

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

ritchie
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od ritchie »

Dobře,dobře kluci už jste mě proprali žrádlo dost.Tak já tam tu rychlostku teda ještě nechám,no....Ale jo,díky za rady,učený z nebe nespadl,tak jsem zase chytřejší. Ale jinak celej já-ten tvůj známý.Ráno vyjedu zlehounka,stáhnu okna a poslouchám motor,nápravy,zvuky...Pak pomalu přikládám motoru i audiu-2 zesíky+sub.Ale brzda provozu nejsem,klobouk nenosím.
(jen tak náhodou,neprodává někdo zachovalou převodovku?)
--octavia SLX 1.9Tdi --
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

mám pocit, že JasteR, mrkni do bazaru
ivula
Nováček

Příspěvek od ivula »

Ve většině případu to dělá lamela spojky,nebo dvojhmota můj případ před rokem totálně kouslej ale když byla už převodovka dole tak jsem už dal nové ložiska na předl.hřídel cena u VW 1060.kč takže je někdy lepší opravit než koupit horší než tam ted máš :(
passat1,9TDI PD85kw kombi
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

no ale ten zvuk dělá převodovka, akorát ten špatný setrvák a lemala to umocní, protože neutlumí ty rázi do převodovky jak by měli..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

No já bych jezdil dál a pro sychr bych si tu převodovku náhodou koupil, když máš takovou obavu. :)
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
ivula
Nováček

Příspěvek od ivula »

MAX píše:Může se stát že když seženeš jinou jetou budeš na tom stejně, možná i hůř. Já bych vyměnil ta ložiska.
Přesně tak dej ložiska ,ale můžeš mít všechno nové stejně ten zvuk tam trochu bude pokud nemáš dvojhmotu
passat1,9TDI PD85kw kombi
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Taky mi to chrastilo jen na volnoběh. Během cca 5tkm začala převodovka v tahu hrozně hučet až pískat. Koupil jsem nový orig. setrvák, lamelu, přítlačák a spojkové ložisko. Bohužel se nezlepšilo vůbec nic, rádio už skoro neslyším, uši mi zaléhají... Bojím se jí rozebrat, tak teď sháním nějakého "odborníka" Už mám strach s tím jezdit (Bora, 6kvalt, 200tkm) ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

No já ráno nastartuju a jak pustím spojku tak se z převodovky začne ozávat takový jakoby rachocení, rozjedu se ujedu tak 5km a je klid.
S Humlem jsme naznali, že je problém na předloze a jak se namaže tak je klid. Olej tam mám sprtávný a i správné množstí. Dělá to tak už 20 000km. Mě ten hluk spíš znervózňuje.

Ale už mám koupenou jinou převodovku tak je někdy vyměním + manžety na poloosách a bude zas klid.
RR
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RR »

No ono to ale není zas tak drahá záležitost a když se daří tak je to za sobotu hotové a nerikuješ protočení a následnou destrukci ložiska a nejen ložiska.To ložisko vyjde na nějakých 400kč tak at pak nemáš Peška (wallbash)
RRadim 608557734
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“