Vzpomenete si na "první nalití" ?

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

OilRos píše:No ja mam na octavii 600.000km takze mi bolo skoro jedno co to urobi ked to tam nalejem...ale islo to ..a ide stale...tak jazdim....a ked to chcipne :roll: tak si kupim komplet novi motor....a leju dal :D
:o no a kolik máš nádrží ventilů a předehřevů, určitě provádíš výplach čerpadla pro další start, (LOL) , a 600.000 no kurna nemáš to ještě tu starou oktávii tu poválečnou? miloš
kartmen
Přispěvovatel

Příspěvek od kartmen »

OilRos píše:No ja mam na octavii 600.000km takze mi bolo skoro jedno co to urobi ked to tam nalejem...ale islo to ..a ide stale...tak jazdim....a ked to chcipne :roll: tak si kupim komplet novi motor....a leju dal :D
Tak jak? Ještě jezdíš? :)
nemám žádné auto na naftu
slovacek.milos
Aktivista

kartmen píše:
Tak jak? Ještě jezdíš? :)
(hm) musí je taxikář jinak :o dojdou finance miloš
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

Vzpomínám na první lití nafty z kanystru byly 2 po 20 litrech a stály dohromady 500,- kde jsou ty časy..... (wallbash)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Ladas píše:Vzpomínám na první lití nafty z kanystru byly 2 po 20 litrech a stály dohromady 500,- kde jsou ty časy..... (wallbash)
Původně to bylo o prvním nalití RO a ne o naftě :D :D :D

Já raději nebudu psát, za kolik si pamatuji litr nafty...
GIV Variant TDi ???kW
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

já vím ale nemohl jsem si to odpustit :o věděl jsem i kdo míval za 8 litr ale 12.50 byla pořád a pak to šlo jen nahoru (wallbash)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

(offtopic) jj,zrovna nedávno jsem koukal do starého techničáku na zápis a razítko od pumpy, když tenkrát šel benzín ze 7 na 14 a byl na příděl 20l / techničák od auta a 7l / techničák od motorky.... fechtly nepočítaly, tak se nádž točila móóóóc krát aby se ještě celé prázdniny jezdilo za levno.

... ale je fakt, že v té době bylo 4500,- velmi hezký plat :D... takže co si stěžujete...
... a staří fotři nasírali, jak oni tenktát měli na pařeru za dvacku plnou a ještě zbylo na Startky :(
GIV Variant TDi ???kW
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

já měl taky všechno na LPG, a pořád hledal pohon jen na vzduch
tady ho mášhttp://www.autonavzduch.cz/
slovacek.milos
Aktivista

Slavkov píše:(offtopic) jj,zrovna nedávno jsem koukal do starého techničáku na zápis a razítko od pumpy, když tenkrát šel benzín ze 7 na 14 a byl na příděl 20l / techničák od auta a 7l / techničák od motorky.... fechtly nepočítaly, tak se nádž točila móóóóc krát aby se ještě celé prázdniny jezdilo za levno.

... ale je fakt, že v té době bylo 4500,- velmi hezký plat :D... takže co si stěžujete...
... a staří fotři nasírali, jak oni tenktát měli na pařeru za dvacku plnou a ještě zbylo na Startky :(
4500? já měl 1900, benzín stál 12k rifle 1000k brával jsem za 50 korun, první nalití bylo do žigula, věčně jsem neměl peníze a tak jsem musel brousit vařit leštit opravovat dnes :-D miloš
brutar68
Sběrač informací

Příspěvek od brutar68 »

První nalití RO 50/50 byl fakt adrealin, a pak ta dětinská radost, že to jede a jede a jede...... :D Prča byla, když jsem z kolegou tankoval u benziny a pozoroval paní čerpadlářku, jak něco pumpovala do 50lkanystru,prýproplachujou nádrž od bionafty, co už dlouho nepoužívaly, a že se to prý musí vylít. Samozřejmě jsem nabýdl pomoc při vylévání toho proplachu a šup s tím domů do mé rafinerie (filtrace oleje)
Kolegu málem trefilo, má totiž nového Rovera za asi 1mega a po půl roce prý natakoval špatnou naftu u Benziny, odešlo mu čerpadlo a v servisu ho strašily výměnou nádrže-že prý nejde vyčistit (LOL) . Škoda za 70000kč. A já leju do svýho Forda takovýhle sračky a vono to jede a jede a jede...... :D
Ford Fiesta 1,6 bez uprav na použitý RO. Fiesta 1.8 2nárže ohřev šluslá zpátečka. Auto slouži mě, né já jemu.
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

věděl jsem i kdo míval za 8 litr ale 12.50 byla pořád
První tankování nafty (50 hal/litr) to se psal rok 1974. Jinak se kupovala na poště, na lístek asi za 2 Kčs/l.
Teď se to zase vrátí, až zruší poplatky u doktora.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
slovacek.milos
Aktivista

origoš píše:
věděl jsem i kdo míval za 8 litr ale 12.50 byla pořád
První tankování nafty (50 hal/litr) to se psal rok 1974. Jinak se kupovala na poště, na lístek asi za 2 Kčs/l.
Teď se to zase vrátí, až zruší poplatky u doktora.
nikdy se nevrátí pohádka mládí :-D miloš
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“