Pavel píše:TO Rudolf diesel:
Pokud máš řadové čerpadlo tak vůbec nic žádný příhřevy neřeš, to protlačí i sádlo bez nějaké újmy.
jedna vec je pretlacit a druha vec je bezproblemovo spalit...
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Pavel píše: A jestli je olej studenej nebo teplej nemá na splování či hoření až takový vliv. A pak stejně se olej vstřikuje horkej pač se po pár zápalech ohřeje tryska a z ní už pak jde jen olej horkej.
radluk třeba traktor zetor proxima má přímé vstřikování a žhaviče v každém válci, avie má čtyři žhaviče a přímý vstřik, sklízecí mlátička E512 měla žhavení, třeba TK 14 určitě jezdí kolem tvého domu má žhavení na knot, a přímý svtřik, traktor holdr co vypadá jak TK má žhavící svíčku, hatz má žhavení,. traktor terex má perkins přímý vstřik a žhavení v každém válci, co se týče Case s motory E2 tak určitě taky, těžko by jinak splnovaly normy na exhalace, a jak píšeš CASE s motory IH to jsou motory IVECO a tak jsou taky svíčky,radluk píše:- Zhavice nema zadny Zetor s primym vstrikem, nevim jak nove Fortery atd.
- ruzne motory, pocinaje Mercedesy u sklizecich mlaticek nemaji zhavici svicky ( MB 402 LA ), motory Case IH taky zadne zhavici svicky. Vse primy vstrik.
- JD taky nema nic takoveho.
Ale urcite novejsi motory maji i zhavici svicky, pro lepsi starty za nizsich teplot.
v liazce jsou v sání dvě žhavící svíčky v sání, jestli si to pleteš s motorem RTO tak tam je pumpička na éter, v zimě by ti asi liazka nechytla bez žhavení, polemizovat o žhavení v sání, já mám doma NDR eresa žhavení v sání je to vlastně velká topná spirála, nenažhavíš nehcytne, superstart je i horkovzdučná pistole do sáníwiguf píše:no tak to už sou ale nový zetory nemýlím-li se.
E512 ehm to je právě to žhavení v sání, o jeho funkčnosti bych s klidem mohl polemizovat.
Každopádně původně byla řeč o Liazke, která rádoby žhavení vlastně má, ale ve skutečnosti při použití oleje NENE
já jen že píšeš žhavení nemá žádný zetor s přímým vstřikem, krystala jsem vlastnil, že by tam bylo žhavení to jsem si nikdy nevšiml, za komunistů se startovalo na teplou vodu a radluk kdyby ses někdy dopracoval k Z25 tak se žhavící svíčky opět vyrábí brisk tábor a jmenují se Z25 milošradluk píše:njn. jenze 160ky, 120ky Zetory, ani 70ky nic nemaji. Taky v zime jdou hur startovat.
Jak pisu, s mlatickou, co mela Mercedes, jsem jezdil, a kdyz bylo uz zari, ranni teploty okolo 7°C, moc se ji startovat uz nechtelo.
Motory, treba u starsich axialu 21xx, ty nejsou IVECO a zhavice nemaji, to vim, protoze to mam cele leto pred sebou.