Zimní pneu O1

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

misoVW
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od misoVW »

Huml píše:dobrý zkušenosti mám i se Sava Eskymo S3
Ved tie boli vitazom aj toho nemeckeho testu, len neviem v ktorom roku. (crazy)
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

teď jsem teprve kouknul na ten odkaz co tam hodil Bugs, ty Savy jsou 2., teď mám na autě ty Ultra gripy 7 a taky to celkem jde ;) ,ty savy mají dle mýho o něco horší boční vedení aspoň pocitově, ale záběrový vlastnosti jako zrychlování a brzdění jsou supr, chtěl jsem je koupit loni zas, vyměnil jsem brzdy, tak jsem musel přejít na 16", ale nebyly nějak hned, potřeboval jsem někam jet, tak jsem vzal ty ultra gripy, jinak bych si ale vzal zase ty Savy S3, v podstatě proti nim nemám žádnou výtku
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Ten test co jsem v rychlosti našel je staršího data. Savy jsem měl jen jednou, možná byly nějak ztvrdlé, ale s MTDi na mokru do kopce při tatáčení jsem hrabal i za 5 a zatočit na kruháči nechtěli vůbec. Po výměně za jeté Goodyear Ultra Grip se auto začalo chovat znatelně lépe.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

Bugs.Bunny píše:Ten test co jsem v rychlosti našel je staršího data. Savy jsem měl jen jednou, možná byly nějak ztvrdlé, ale s MTDi na mokru do kopce při tatáčení jsem hrabal i za 5 a zatočit na kruháči nechtěli vůbec. Po výměně za jeté Goodyear Ultra Grip se auto začalo chovat znatelně lépe.
Nesmies chodit do kruhaca 80km/h! :D
Bugs.Bunny
Aktivista

misoVW píše:
Bugs.Bunny píše:Ten test co jsem v rychlosti našel je staršího data. Savy jsem měl jen jednou, možná byly nějak ztvrdlé, ale s MTDi na mokru do kopce při tatáčení jsem hrabal i za 5 a zatočit na kruháči nechtěli vůbec. Po výměně za jeté Goodyear Ultra Grip se auto začalo chovat znatelně lépe.
Nesmies chodit do kruhaca 80km/h! :D
Některé starší kruháče šli i 150 kmh (noteeth) (noteeth)

Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Koukám tobě když bral benzíňák na sto do 20ti litrů tak to bylo málo :D
Bugs.Bunny
Aktivista

Radši už si na benál ani nevzpomínám. (noteeth)
S TDI umím bez problémů za 13 l.

misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

Bugs.Bunny píše: S TDI umím bez problémů za 13 l.
To sa mi este v zivote nepodarilo. Posli nejaky navod (noteeth) .
blizard
Sběrač informací

Příspěvek od blizard »

Já mám GY UG 7+, ale známí mají Savy Eskimo 3 a jsou naprosto spokojeni, i cena je slušná. Co se týče Barumek, tak ty na auto nikdy více. Možná tak první zimu, ale jinak katastrofa, je faktem, že já jsem z hor, a tady je to něco jiné než ježdění po městě.
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Pánové, jak někteří víte jezdím taxikem v Krkonoších. Přes den je to vždycky brnkačka, protože silnice jsou všude upravený, ale v noci jezdíte v tom co příroda pošle.
Největší průser je v tom, že má Octavia předepsanou šíři pneu 195. To je na zimu moc široké.
Na Fiat Croma jsem měl 185 a neměl jsem nikdy problémy se zimní gumou. Sice byl jeden typ lepší v tomhle nebo tamtom, ale v zásadě to bylo fuk jaký byl výrobce.
Octavia s šíří 195 je pí .. - krávovina. Nezáleží tak na výrobci, jako spíše na vzorku gumy.

Vraník je dobrý, ale jenom proto, že je to samá drážka a nemá tak velkou kontaktní plochu.
Vraník je protektor, hučí jako svině a někdy dokáže házet tak, že se nedá skoro ani vyvážit. Jede ale výborně a pro nějaké motání po horách je to slušná guma.
Jinak břečka, čerstvý sníh nebo led všechno jedno. Vždycky jedete parádně a ani na asfaltu skoro neubývá. Po nějakých 25kk km je na přední nápravě na 50% vzorku.
Má jediný zásadní problém. Když napadne prašan je ta guma mrtvá. Zalepí se a končíte. V prašanu máte z Vraníků krásnou "letní" gumu.

Sava je dobrá guma i pro Octavii. Výkon srovnatelný s Vraníkem. Jenom ten kilometrový průběh je jinde a životnost samozřejmě mnohem menší.

Měl jsem tam i dva dny Firestone WinterHawk. S tou gumou je v zatáčce jedno jestli plyn přidáte nebo uberete. Auto se hrne pořád rovně.
Guma špatná nebude, ale v tom rozměru to prostě na OC. nefunguje.
Kdo vymyslel pro takový malý a lehký auto jako Octavie zimní gumu v šíři 195, ten byl padlej na hlavu.
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

na služební oktě mám continenal a velká spokojenost, jsou lepší než barum, ale i s nima se dá jezdit :-D
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
v_est
Sběrač informací

Příspěvek od v_est »

no nevim ale na zimu snad nemusiš použivat 195 ale 185 v techničaku je to alternativní rozměr jinak ja sem nemněl žadny problemy v zimně z octavkou a jezdil jsem taky převažně po horach na rozměru 195/65-15
octavka 1.9 tdi usmolenejch 66 KW
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

já mám 195/50 zimáky na golfu III.... ale zase nejezdím po horách :D
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Bugs.Bunny
Aktivista

misoVW píše:
Bugs.Bunny píše: S TDI umím bez problémů za 13 l.
To sa mi este v zivote nepodarilo. Posli nejaky navod (noteeth) .
Návod je. Vezmi auto, nejlépe PD na okresky a jeď. Rotačka cca 180ps si na autodromu vezme okolo 17 l. ;)

misa.89
Aktivista

Příspěvek od misa.89 »

díky moc. v pneuservisu mi doporučili ty savy, ale asi pujdu do těcj good year:-)
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“