VYMENA OLEJA VW GOLF V 1.9TDI
Moderátoři: šulda, Moderátoři
my ano máme to daný ekologickou likvidací a zákonem...misoVW píše:Ale chlapci. Teraz si dajte vsetci ruku na srdce, ci vsetci likvidujete tak ako sa ma olej a olej.filter (ekologicky!).
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
-
- Aktivista
To mi je jasne, ze firmy to maju. Ale co sukromnici? Najmenej polovica ho spaluje
a druha polovica co? vylieva? kam? 

Naposledy upravil(a) misoVW dne 09 říj 2008, 19:43, celkem upraveno 1 x.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
těm co spalují bude zima každej schraňuje...misoVW píše:To mi je jasne, ze firmy to maju. Ale co sukromnici? Najmenej polovica ho spalujea druha polovica co? vylieva? kam?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower
-
- Aktivista
Sukromnik- myslel som obycajneho uzivatela, ktory si vie olej vymenit doma (sorry zle som sa vyjadril). Mna osobne auta nezivia, mam to ako hobby. Stary olej lejem do sudu a ked je plny, tak ho odovzdam na likvidaciu.Peete píše:a soukromnik jako neni firma, ten nepodleha zakonum nebo co?? Nevim, jak to mate na slovensku, ale u nas se to pekne flastruje
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
-
- Přispěvovatel
- este
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
mno tak jako nevi ale pokud je tohle auto jestě v záruce tak je to těžky navíc nemyslim si že by to byla taková částka jako si psal za pouhou výměnu oleje.. navic jak uživaltel psal tak stim moc zkušeností nemá proto si myslim že je pro něj výhodnější když to nechá na servis nebo aspon na nekoho kdo má dílnu a umi si poradittravel242fx píše:vy tu pekne pomahate
![]()
ale klasika slovacisko si kupi auto za pol melona a potom place doma ze kde pre boha ziveho vymenim olej za 3-4 tisic,ved sa uplne zrujnujem.

VW T5 GP 103 KW long
No pani cakal som lepsiu reakciu nie prednasku o eko likvidacii,ale co uz porad si sam ked daco chces v minulosti som si olej menil sa peugeot HDI renault DCI teraz mam VW a neverim servisu co mam znamich tak viem ze podvadzaju nemenia olejove filtre atd pri vymenach a za vymenu oleja chceli 7000sk co su z timu F1 tam mechanici vsetko sami 18rocni vyhrizkovia co hladia kde co ukradnut a ako zarobit bez roboty asi tak ;Ale nevadi som rad aj ekologickej prednaske co ste mi tu napisali. inac motor je to 1.9 TDI 77kw 105k kod motoraBXE
-
- Přispěvovatel
Kluci neděláte z té výměny oleje zbytečnou ekologickou havarii?
A ruku na srdce,kdo z vás nemá před dílnou ani kapku oleje,ha?
Jinak já osobně si olej měním taky sám a nepřipadá mě na tom nic divnýho.
A kdo strhne závit na vaně,tak je prase! Jinak já mám zase takovou zkušenost,že mě v servisu to bakelitové víčko od olej.filtru datáhli tak prasecky,že jsem ho pak málem rozlomil a auto zamudlaný od oleje,kde se opřel tak se opřel,hnus!
Jinak souhlasím vyměň si to sám nic na tom není.Vypoušták je mislím na 19 klíč a filtr, mám pocit je tam papírová vložka.
Ale můžu se plést já to beru podle své Octavie.Hlavně vše dotahuj s citem!!A ten filtr raději jen rukou.
Hodně zdaru!
A ruku na srdce,kdo z vás nemá před dílnou ani kapku oleje,ha?
Jinak já osobně si olej měním taky sám a nepřipadá mě na tom nic divnýho.
A kdo strhne závit na vaně,tak je prase! Jinak já mám zase takovou zkušenost,že mě v servisu to bakelitové víčko od olej.filtru datáhli tak prasecky,že jsem ho pak málem rozlomil a auto zamudlaný od oleje,kde se opřel tak se opřel,hnus!
Jinak souhlasím vyměň si to sám nic na tom není.Vypoušták je mislím na 19 klíč a filtr, mám pocit je tam papírová vložka.
Ale můžu se plést já to beru podle své Octavie.Hlavně vše dotahuj s citem!!A ten filtr raději jen rukou.
Hodně zdaru!
Taky servisům nevěřím a na autě si dělám všechno sám, tedy včetně výměn olejů.
Moje první reakce na tento příspěvek, aby pisatel uvedl typ motoru, byla pouze z důvodu abychom se domluvili, kde je olejový filtr (zda vložka seshora v hliníkové nádobě u motorů A4 nebo šroubovací kovový filtr zespodu u motorů A3).
Jinak ohledně vypouštěcí zátky na olejové vaně - strhnout závit na vaně může opravdu leda dement. Pokud člověk použije momentový klíč, nemůže se vůbec nic stát.
Moje první reakce na tento příspěvek, aby pisatel uvedl typ motoru, byla pouze z důvodu abychom se domluvili, kde je olejový filtr (zda vložka seshora v hliníkové nádobě u motorů A4 nebo šroubovací kovový filtr zespodu u motorů A3).
Jinak ohledně vypouštěcí zátky na olejové vaně - strhnout závit na vaně může opravdu leda dement. Pokud člověk použije momentový klíč, nemůže se vůbec nic stát.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)