kolik oleje 2,5tdi V6 ? prosím, spěchá, pomožte

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

airbone
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od airbone »

Ja som nedávno menil olej v AFB a vošlo tam 5.5l - tak akurát.
Aktivista

Příspěvek od avatar »

Mel sem to koplet vypustene 6l se tam nevejde. tak 5 max 5,4 ale to us si nad riskou.

Jinak u 2.5 tdi V6 strasne dlouho trva nez ten olej vsechen ztece do zkrine vzdy kontrolovat na rovine (staci malej sklon a dela to hned caa 1cm na risce).

Napriklad ja kontroluji olej vzdy rano kdy auto stoji pres noc v garazi na rovne podlaze mam jistotu ze olej je vsechen ve skrini a ze je ho tam tak jak ma. je to jistota.

ale zajimalo by me jak v origo servise toto muzou udelat jsou to magori
octavia_66_tdi
Přispěvovatel

Příspěvek od octavia_66_tdi »

Do motoru 2.5 TDi V6 vejde 5,5-5,8 litrů

také souhlasím s tímto (rofl)
airbone
Přispěvovatel

Příspěvek od airbone »

noo, tych 5.5 mi tam voslo, a to som niekde v 2/5 blizsie ku min na ryske. Myslim, ze keby som tam hupsol este ten pol-liter, tak by to bolo akurat na max.
Aktivista

Příspěvek od avatar »

nechte to vzdy dlouho stect uvidte ze tech 5,5 bude akorad)). lepsi mene mezi riskama nez vice!!!. Jednodusi je ot pak druhej den rano dolejt nez odsavat)))
spacak
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spacak »

Karl píše:AFB, AKE : 4,3 udáva príručka pokial máš AKN tak tam ide skutočne tých 6L takže dúfaj, že máš ten :)
tak helemese mam afb dnes jsem koukal do manualu a mam 5,4l nevim kde jsi vzal 4,5
passat 2,5Tdi V6 4x4 kombajn
Obrázek
zelva
Nováček

Příspěvek od zelva »

Nejlepší asi bude,když necháš auto někde na rovině a pak se mrkneš na měrku.Já jsem měnil olej asi před týdnem (A3,1,9TDi),nalil jsem tam okolo 4 litrů a ráno to zkontroloval,trochu dolil a je klid.No a když jsem já nalil do 1,9 něco přes 4 litry,tak do 2,5,podle mě,se musí vejít víc.Ovšem nejsem automechanik,takže jen můj názor.
passak
Přispěvovatel

Re:

Příspěvek od passak »

včera jsem to měnil a víc jak 4,7l jsem tam nedostal a měl jsem to po horní rysku.
možná do novýho motoru dáš víc protože nic není v kanálkách a ruzně roztříknuto v motoru.
Těch 6l je psáno z důvodu aby se měl kde ten olej vyšetřit,přece si nebudou účtovat jen za práci :x :P
Ještě chvilku a to auto bude hořet! (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“