kolik oleje 2,5tdi V6 ? prosím, spěchá, pomožte
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Mel sem to koplet vypustene 6l se tam nevejde. tak 5 max 5,4 ale to us si nad riskou.
Jinak u 2.5 tdi V6 strasne dlouho trva nez ten olej vsechen ztece do zkrine vzdy kontrolovat na rovine (staci malej sklon a dela to hned caa 1cm na risce).
Napriklad ja kontroluji olej vzdy rano kdy auto stoji pres noc v garazi na rovne podlaze mam jistotu ze olej je vsechen ve skrini a ze je ho tam tak jak ma. je to jistota.
ale zajimalo by me jak v origo servise toto muzou udelat jsou to magori
Jinak u 2.5 tdi V6 strasne dlouho trva nez ten olej vsechen ztece do zkrine vzdy kontrolovat na rovine (staci malej sklon a dela to hned caa 1cm na risce).
Napriklad ja kontroluji olej vzdy rano kdy auto stoji pres noc v garazi na rovne podlaze mam jistotu ze olej je vsechen ve skrini a ze je ho tam tak jak ma. je to jistota.
ale zajimalo by me jak v origo servise toto muzou udelat jsou to magori
- octavia_66_tdi
- Přispěvovatel
Nejlepší asi bude,když necháš auto někde na rovině a pak se mrkneš na měrku.Já jsem měnil olej asi před týdnem (A3,1,9TDi),nalil jsem tam okolo 4 litrů a ráno to zkontroloval,trochu dolil a je klid.No a když jsem já nalil do 1,9 něco přes 4 litry,tak do 2,5,podle mě,se musí vejít víc.Ovšem nejsem automechanik,takže jen můj názor.
Re:
včera jsem to měnil a víc jak 4,7l jsem tam nedostal a měl jsem to po horní rysku.
možná do novýho motoru dáš víc protože nic není v kanálkách a ruzně roztříknuto v motoru.
Těch 6l je psáno z důvodu aby se měl kde ten olej vyšetřit,přece si nebudou účtovat jen za práci

možná do novýho motoru dáš víc protože nic není v kanálkách a ruzně roztříknuto v motoru.
Těch 6l je psáno z důvodu aby se měl kde ten olej vyšetřit,přece si nebudou účtovat jen za práci
Ještě chvilku a to auto bude hořet!