Fabia rs čip

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Stingray
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stingray »

Vôbec by som ani nerozmýšlal nad kua "BIG" intercoolerom vzduch/vzduch je to taká hovadina zvlášt ak každý chce strčiť čo najvačší IC do nárazníku.......už som videl aj Skyline IC v tdi ale ak sa zdravo rozmýšlajúci človek na to pozrie a vidí že namiesto "ocelovej výstuhy nárazníku je tam 40mm trubka" a 60% IC je prekrytá nárazníkom....

Kua som síce za výkon ale jazdiť bez dôležitého prvku deformačnej zony.......je možno tak pre samovrahov.....aj ked môžem frajeriť s BIG Intercoolerom.....

Učinnosť intercooleru vzduch/vzduch je max 60% ak si zoberiete že tdi IC je neustále zaolejovaný znižuje sa to už na 50% prestup tepla je vzduch/olej/hliník.....samozrejme treba brať do úvahy aj zuženie vnútorného aktívneho priemeru chladiaceho kanála....

IC voda/vzduch je pri dodržaní základných podmienok 90% pri použití ladovej vody až 115%......

Naviac voda/vzduch IC je niekoľko násobne menší a prívodné potrubie je veľmi krátke.......to určite ocení ten kto ma napr. GT23 aleb GT25 turbo...že??
...to be or not to be... - faster
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

To je sice fakt, ale kde chces chladit tu vodu, ktera ti chladi ten IC? To je zase další chladič + nějaká nádobka + další hovadiny...
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
Stingray
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stingray »

lt.kubosh píše:To je sice fakt, ale kde chces chladit tu vodu, ktera ti chladi ten IC? To je zase další chladič + nějaká nádobka + další hovadiny...
Výmenník tepla (chladič) pre voda/vzduch je daleko učínnejší kedže chladiace medium - voda môže obsahovať špeciálne prísady na zlepšenie prestupu tepla......účinnost prestupu tepla voda/vzduch je cca 88% čo je o 38% lepšie ako u vzduch/vzdcuh IC.
...to be or not to be... - faster
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Eeeee, to ti nikdo nebere, ale ta voda, kterou ohcladis vzduch v IC se ohreje - to znamena, ze ji musis zase ochladit. To je nejaky dalsi vodni chladic + okruh.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
Sali
Nováček

Re: Fabia rs čip

Příspěvek od Sali »

Libor Hanzal píše:Tento týden mi Ríša vylepšil mojí hapinu.Ještě pred tím jsem tam dal od Andreho turbo 150 ,výfuk nerez vnitřek 66 mm a col. velkej jako je vodní chladič.Je to sice docela nanic, protože ho víc jak z poloviny zakrejvá nárazník a po 6 sprintu do zkušebního kopce v Plzni byla teplota v sacím potrubí na 90 stupních.Jinak to ale jede moooc pěkně a u nás na zkušebním vršku .......... Jinak jsem s čipováním nadmíru spokojen a je možný ,že tyto dvě závady s tím vůbec nesouvisí protože to začalo až druhej den.
Ahoj. Měl bych na tebe 3 otázky:

1. proč fabii RS říkáte hapina ?
2. turbo 150 , mohl bys mi o něm ríci něco bližšího ?
3. zkušební kopec v Plzni , mohl bys mi rict co je to přesně za kopec ? Jsem totiž z Plzně, tak že bych tam taky začal jezdit testovat :)

Jsou to asi stupidní otázky, ale jsem tady novej a moc se v té termonologii zatím neorientuju. (crazy) Doplatil jsem leasing a tak snad konečně zbydou nějaké love na úpravy. Musím, ale nejdříve nasbírat nějaké informace.
JasteR
Aktivista

Příspěvek od JasteR »

Sali píše:
Libor Hanzal píše:Tento týden mi Ríša vylepšil mojí hapinu.Ještě pred tím jsem tam dal od Andreho turbo 150 ,výfuk nerez vnitřek 66 mm a col. velkej jako je vodní chladič.Je to sice docela nanic, protože ho víc jak z poloviny zakrejvá nárazník a po 6 sprintu do zkušebního kopce v Plzni byla teplota v sacím potrubí na 90 stupních.Jinak to ale jede moooc pěkně a u nás na zkušebním vršku .......... Jinak jsem s čipováním nadmíru spokojen a je možný ,že tyto dvě závady s tím vůbec nesouvisí protože to začalo až druhej den.

3. zkušební kopec v Plzni , mohl bys mi rict co je to přesně za kopec ? Jsem totiž z Plzně, tak že bych tam taky začal jezdit testovat :)

Jsou to asi stupidní otázky, ale jsem tady novej a moc se v té termonologii zatím neorientuju. (crazy) Doplatil jsem leasing a tak snad konečně zbydou nějaké love na úpravy. Musím, ale nejdříve nasbírat nějaké informace.

2. 150PS turbo je z Golva IV GTi nebo ze 150koneveho Leonu FR / 4Cupra

..:: Octavia vRS TDI - 210HP @ 476Nm NA PRODEJ !!!
..:: Leon Cupra4 TDI - 270HP @ 580Nm

Obrázek
jordee_23
Aktivista

Příspěvek od jordee_23 »

JasteR píše:
Sali píše:

2. 150PS turbo je z Golva IV GTi nebo ze 150koneveho Leonu FR / 4Cupra
nemusi to byt GTI proste GiV 150 k v serii :D
GIV var asz 4mot upraveny
rici.houba
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rici.houba »

...taky by mě zajímalo,jak to tam máš udělaný!!! Hoď náky foto a info z brzdy,až bude... dík!!! :D
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“