Fabia rs čip
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- Stingray
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
Vôbec by som ani nerozmýšlal nad kua "BIG" intercoolerom vzduch/vzduch je to taká hovadina zvlášt ak každý chce strčiť čo najvačší IC do nárazníku.......už som videl aj Skyline IC v tdi ale ak sa zdravo rozmýšlajúci človek na to pozrie a vidí že namiesto "ocelovej výstuhy nárazníku je tam 40mm trubka" a 60% IC je prekrytá nárazníkom....
Kua som síce za výkon ale jazdiť bez dôležitého prvku deformačnej zony.......je možno tak pre samovrahov.....aj ked môžem frajeriť s BIG Intercoolerom.....
Učinnosť intercooleru vzduch/vzduch je max 60% ak si zoberiete že tdi IC je neustále zaolejovaný znižuje sa to už na 50% prestup tepla je vzduch/olej/hliník.....samozrejme treba brať do úvahy aj zuženie vnútorného aktívneho priemeru chladiaceho kanála....
IC voda/vzduch je pri dodržaní základných podmienok 90% pri použití ladovej vody až 115%......
Naviac voda/vzduch IC je niekoľko násobne menší a prívodné potrubie je veľmi krátke.......to určite ocení ten kto ma napr. GT23 aleb GT25 turbo...že??
Kua som síce za výkon ale jazdiť bez dôležitého prvku deformačnej zony.......je možno tak pre samovrahov.....aj ked môžem frajeriť s BIG Intercoolerom.....
Učinnosť intercooleru vzduch/vzduch je max 60% ak si zoberiete že tdi IC je neustále zaolejovaný znižuje sa to už na 50% prestup tepla je vzduch/olej/hliník.....samozrejme treba brať do úvahy aj zuženie vnútorného aktívneho priemeru chladiaceho kanála....
IC voda/vzduch je pri dodržaní základných podmienok 90% pri použití ladovej vody až 115%......
Naviac voda/vzduch IC je niekoľko násobne menší a prívodné potrubie je veľmi krátke.......to určite ocení ten kto ma napr. GT23 aleb GT25 turbo...že??
...to be or not to be... - faster
- Stingray
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Výmenník tepla (chladič) pre voda/vzduch je daleko učínnejší kedže chladiace medium - voda môže obsahovať špeciálne prísady na zlepšenie prestupu tepla......účinnost prestupu tepla voda/vzduch je cca 88% čo je o 38% lepšie ako u vzduch/vzdcuh IC.lt.kubosh píše:To je sice fakt, ale kde chces chladit tu vodu, ktera ti chladi ten IC? To je zase další chladič + nějaká nádobka + další hovadiny...
...to be or not to be... - faster
Re: Fabia rs čip
Ahoj. Měl bych na tebe 3 otázky:Libor Hanzal píše:Tento týden mi Ríša vylepšil mojí hapinu.Ještě pred tím jsem tam dal od Andreho turbo 150 ,výfuk nerez vnitřek 66 mm a col. velkej jako je vodní chladič.Je to sice docela nanic, protože ho víc jak z poloviny zakrejvá nárazník a po 6 sprintu do zkušebního kopce v Plzni byla teplota v sacím potrubí na 90 stupních.Jinak to ale jede moooc pěkně a u nás na zkušebním vršku .......... Jinak jsem s čipováním nadmíru spokojen a je možný ,že tyto dvě závady s tím vůbec nesouvisí protože to začalo až druhej den.
1. proč fabii RS říkáte hapina ?
2. turbo 150 , mohl bys mi o něm ríci něco bližšího ?
3. zkušební kopec v Plzni , mohl bys mi rict co je to přesně za kopec ? Jsem totiž z Plzně, tak že bych tam taky začal jezdit testovat

Jsou to asi stupidní otázky, ale jsem tady novej a moc se v té termonologii zatím neorientuju.

Sali píše:Ahoj. Měl bych na tebe 3 otázky:Libor Hanzal píše:Tento týden mi Ríša vylepšil mojí hapinu.Ještě pred tím jsem tam dal od Andreho turbo 150 ,výfuk nerez vnitřek 66 mm a col. velkej jako je vodní chladič.Je to sice docela nanic, protože ho víc jak z poloviny zakrejvá nárazník a po 6 sprintu do zkušebního kopce v Plzni byla teplota v sacím potrubí na 90 stupních.Jinak to ale jede moooc pěkně a u nás na zkušebním vršku .......... Jinak jsem s čipováním nadmíru spokojen a je možný ,že tyto dvě závady s tím vůbec nesouvisí protože to začalo až druhej den.
3. zkušební kopec v Plzni , mohl bys mi rict co je to přesně za kopec ? Jsem totiž z Plzně, tak že bych tam taky začal jezdit testovat![]()
Jsou to asi stupidní otázky, ale jsem tady novej a moc se v té termonologii zatím neorientuju.Doplatil jsem leasing a tak snad konečně zbydou nějaké love na úpravy. Musím, ale nejdříve nasbírat nějaké informace.
2. 150PS turbo je z Golva IV GTi nebo ze 150koneveho Leonu FR / 4Cupra
..:: Octavia vRS TDI - 210HP @ 476Nm NA PRODEJ !!!
..:: Leon Cupra4 TDI - 270HP @ 580Nm

-
- Aktivista
nemusi to byt GTI proste GiV 150 k v seriiJasteR píše:Sali píše:Ahoj. Měl bych na tebe 3 otázky:Libor Hanzal píše:Tento týden mi Ríša vylepšil mojí hapinu.Ještě pred tím jsem tam dal od Andreho turbo 150 ,výfuk nerez vnitřek 66 mm a col. velkej jako je vodní chladič.Je to sice docela nanic, protože ho víc jak z poloviny zakrejvá nárazník a po 6 sprintu do zkušebního kopce v Plzni byla teplota v sacím potrubí na 90 stupních.Jinak to ale jede moooc pěkně a u nás na zkušebním vršku .......... Jinak jsem s čipováním nadmíru spokojen a je možný ,že tyto dvě závady s tím vůbec nesouvisí protože to začalo až druhej den.
3. zkušební kopec v Plzni , mohl bys mi rict co je to přesně za kopec ? Jsem totiž z Plzně, tak že bych tam taky začal jezdit testovat![]()
Jsou to asi stupidní otázky, ale jsem tady novej a moc se v té termonologii zatím neorientuju.Doplatil jsem leasing a tak snad konečně zbydou nějaké love na úpravy. Musím, ale nejdříve nasbírat nějaké informace.
2. 150PS turbo je z Golva IV GTi nebo ze 150koneveho Leonu FR / 4Cupra

GIV var asz 4mot upraveny
- rici.houba
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele: