v kazdym pripade vam kluci dekuju za podporu,rady a tem co jste mi tu nabizeli veci se ozvu jak to nafoti pojistovak a ja udu moudrejsi....vsem jeste jednou diky
nabourany passat
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- patrik.kloucek
- Aktivista
- patrik.kloucek
- Aktivista
nene airbagy jsou Ok....dostalo to na kolo nosniky jsou okmisoVW píše:Neviem, ked som robil v servise, a ked priviezli havarovane auto, na druhy den prisiel poistovak a ked povedal ze je to totalka, vzdy dostal majitel menej penazi ako stala oprava. Ked to bolo na opravu, poistovna vsetko preplatila. Ked Ti to daju ako totalku, tak iste prerobis! Nechaj to vsetko tak, nic nefinguj (ked tak ibe to ze to nejde nastartovat) a daj to nejakemu znamemu do servisu. Ak by si mal aspon trochu znsmeho poistovaka, tak je to ideal a mas vyhrane. Ozaj airbagy mas strelene?
- patrik.kloucek
- Aktivista
a pojistovna co hradi ?jen pronajem a treba 4kč za kilometr platim pojistovne ja nebo jak je to?12skvarka píše:normálně si vem auto z půjčovny po dobu opravy to hradí pojištovna.........nebo se spoj s někím v okolí kdo se tím zabejvá pomuže ti
Jes te bycj se rad zeptal....pojistovna ma vychazet z cen orig.ND a od nich odecte amortizaci...v mojem pripade treba 50%???ale jak je to s praci???Vim ze by meli platit100% ale...Musi zaplatit hodinovou sazbu jako je v servisu VW nebo toho konkretniho treba garaznika kterej to bude opravovat???Jde mi o to jestli kdyz to budu opravovat napriklad treba sam,nebo v kruhu rodiny tudiz skoro zadarmo tak aby se na me treba nevykaslali
Lak by asi meli platit pry taky 100%....nevite kolik to vychazi cca na dil?
omlouvam se ze se na to tak ptam ale jsem z toho uplne na mrtvici
- patrik.kloucek
- Aktivista
tak tu byl pojistovak zkouknul nafotil a ze s ozve. vcera mi volal ze je to totalni skoda,
dily pry na to jsou drahy a a kdyz spocital opravu a origo dily dosel na cifru ktera prevysuje hodnotu auta a ta ze je 149000Kč.
Tak nevim
myslite ze se mam proti tomu nejak branit?Sam mi sice rikal ze vi ze zas tak moc bourany to neni ale ty dily tu opravu vyhnali do nebe.
Ja osobne bych to chtel opravit jednak pro to ze tehle aut v bazarech po cely republice stoji 4 a to nevim jaky jsou a jednak pro to ze jsem si na pasika tak nejak zvyknul.
Tvrdil mi sice ze to opravit muzu ale ja nevim jestli se tim ze to likvidovali jako totku neco meni....
Ptam se vas pro to ....nechat to jako totalku a opravit a nebo se pokusit jejich vypoctenou cenu opravy nejak srazit aby z toho totalka nebyla...prosim poradte...diky moc
Tak nevim
Ja osobne bych to chtel opravit jednak pro to ze tehle aut v bazarech po cely republice stoji 4 a to nevim jaky jsou a jednak pro to ze jsem si na pasika tak nejak zvyknul.
Tvrdil mi sice ze to opravit muzu ale ja nevim jestli se tim ze to likvidovali jako totku neco meni....
Ptam se vas pro to ....nechat to jako totalku a opravit a nebo se pokusit jejich vypoctenou cenu opravy nejak srazit aby z toho totalka nebyla...prosim poradte...diky moc
tak nevim, jestli jsem to dobře pochopil, ale vždyt to je ok že ti z toho udělal total a dostaneš pěno a mužeš koupit jiný auto než to opravovat ne?? opravovaný už nikdy neni origo, a hlavně je málo lidí co si s tím fakt vyhraje aby to bylo 100% stav
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO 
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
nech si spočítat rozpočtem kolik ti vylatí...........podle mě to bude kolem 100.000,- .................. a za to to opravíš..........nebo když to vypočítají třeba pouze na 50,000,- tak jim mužeš říct že jim auto necháš a oni ti vyplatí cenu auta což stanovili 149000,- a auto si vemou.................ale většínou je to tak že si díly seženeš z vrakarny a opravíš to tak že ti ještě něco zbyde
...........prostě aŤ tě zavolají kolik tě dají rozpočtem........
kdybys byl někde v okolí Plzně tak bych tě pomohl
když si pučíš auto tak si platíš jen benzín zbytek platí pojjištovna
603917329
- patrik.kloucek
- Aktivista
ok pockam co od nich prijde a uvidim....12skvarka píše:nech si spočítat rozpočtem kolik ti vylatí...........podle mě to bude kolem 100.000,- .................. a za to to opravíš..........nebo když to vypočítají třeba pouze na 50,000,- tak jim mužeš říct že jim auto necháš a oni ti vyplatí cenu auta což stanovili 149000,- a auto si vemou.................ale většínou je to tak že si díly seženeš z vrakarny a opravíš to tak že ti ještě něco zbyde...........prostě aŤ tě zavolají kolik tě dají rozpočtem........
pri pujceni auta pojistovna hradi vse krom benzinu????A co za ujety kilometr? To je taky na jejich triko?Mam pocit ze mi nekdo rikal ze si svoje auto taky vlastne ujizdim a tak ze to nezaplati.....ty mas nejakou zkusennost?U jaky pojistovny?dekuju
Jojo taky u nás byl nějakej pojištovák od triglavu a byl uplně mimo :Da zákazník od nich čekal na peníze 4 měsíce a musel jsem tam posílat fakturu 3x protože se jim pořád ztrácelaLadas píše:Triglav ti nezávidím zjisti si kde maj pobočku myslím že nejni ani v Praze místo kde by fotily zrušený auta nechci strašit ale jednou nám přijel fotit od Triglavu člověk co tomu ani za mák nerozuměl a nechal si posílat formuláře faxem aby měl co vyplňovat snad se zlepšily no hlavně že jsi celej...

Z pojištění odpovědnosti za škodu způsobenouprovozem motorovéhovozidla (povinné ručení) je pojištěna nucena platit 100% za práci v připadě pojistného plnění. Za materiál ( náhradní díly) je amortizace až 50% záleží na stavu vozu a počtu ujetých kilometrů. ( do 100 tis a 3 let stáří se amortizace nezapočítává). Tedy logicky než koupit nový blatník tě vyjde výhodnějí, když bude klempíra opravovat ten starý.
K totálce se přistupuje, když předběžná cena opravy dosáhne výce než 70 nebo 75% procent z tabulkové ceny vozu. (Je to cena za kterou se obdobné vozidlo v obdobném stavu prodává v uvedenou dobu). Myslím, že tuhle cenu by ti pojišťovna mohla sdělit (ale určitě bych si jí zaznamenal i se jménem konkrétního pracovníka, který ti jí sdělil). V případě totální škody, se poškozenému vyplatí obvyklá cena vozu (tabulková), od které se odečtou použitelné náhradní díly. V některých případech se opravdu stává, že poškozený na totálce prodělá, než kdyby auto opravoval.
Já bych si asi zjistil tabulkovou cenu od pojišťovny, tuto bych ještě ověřil u nějakého velkého bazaru. Potom bych zkoušel obcházet servisy za kolik to kdo opraví. Samozřejmě že tabulková cena je vždy v nějakém rozsahu např+/- 10 tis, to také hodně udělá.
Jinak v případě tvého nespokojení se službami pojištovny se múžeš domáhat svých práv pomocí občansko-právního soudu. Nemůžeš přeci ty jako poškozený doplácet za nečí chybu.
K totálce se přistupuje, když předběžná cena opravy dosáhne výce než 70 nebo 75% procent z tabulkové ceny vozu. (Je to cena za kterou se obdobné vozidlo v obdobném stavu prodává v uvedenou dobu). Myslím, že tuhle cenu by ti pojišťovna mohla sdělit (ale určitě bych si jí zaznamenal i se jménem konkrétního pracovníka, který ti jí sdělil). V případě totální škody, se poškozenému vyplatí obvyklá cena vozu (tabulková), od které se odečtou použitelné náhradní díly. V některých případech se opravdu stává, že poškozený na totálce prodělá, než kdyby auto opravoval.
Já bych si asi zjistil tabulkovou cenu od pojišťovny, tuto bych ještě ověřil u nějakého velkého bazaru. Potom bych zkoušel obcházet servisy za kolik to kdo opraví. Samozřejmě že tabulková cena je vždy v nějakém rozsahu např+/- 10 tis, to také hodně udělá.
Jinak v případě tvého nespokojení se službami pojištovny se múžeš domáhat svých práv pomocí občansko-právního soudu. Nemůžeš přeci ty jako poškozený doplácet za nečí chybu.
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec