Octavia 1,6 LX NETOPÍ

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

Octavka píše:vcera jsem menil kab.filtr znacky Valeo, tim to nebude. Vrtulka je ok, je menena pumpa a je mosazna a navic pokud pridam plyn hadice ztvrdnou. Nejaky dalsi napad prosim?
Prava hadice do radiatoru topeni zhava a ta leva chladna, jen vysoke otacky hrejou obe.
Dekuji
zkus to takhle, vytáhni tu horní hadičku do expansky a ucpi ji třeba svíčkou, štuplíkem, na expansku nasad hadici a dej ji do flačky s vodou, nastartuj a pokud ti pujdou bublinky těsnění pod hlavou KO a zavzdušnuje se ti topení miloš
Octavka
Přispěvovatel

Příspěvek od Octavka »

ale mam jeden poznatek
pokud pomackam hodne hadici treba ke chladici tu horni vpustni a dalsi male po prave strane motoru tak topeni funguje ze nenecham prsty u ventilace topeni az nechty palej a to je super.
Mam dojem ze bude nekde neco ucpane-nejaky spunt
Octavka
Přispěvovatel

Příspěvek od Octavka »

diky za radu i kdyz necekam bublinky-hlava byla venku,nove tesneni,gufera na ventilech a dalsi. Voda se me pred tim ztracela-ted opraveno.
Ale pomackam hadice a mrcha zacne topit.
Jsem z toho na prasky a nejen ja
slovacek.milos
Aktivista

Octavka píše:ale mam jeden poznatek
pokud pomackam hodne hadici treba ke chladici tu horni vpustni a dalsi male po prave strane motoru tak topeni funguje ze nenecham prsty u ventilace topeni az nechty palej a to je super.
Mam dojem ze bude nekde neco ucpane-nejaky spunt
svůj dojem si potvrdíš zde http://www.vestirna.com/www2/_koule/index.php

nebo musíš okruh přepojit na hadici s vodou a druhou trubkou ti musí volně vytékat

miloš;)
Octavka
Přispěvovatel

Příspěvek od Octavka »

taky byl meneno plast koleno-vyusteni z prave strany motoru-napojujo se tam hadicky jak smer chladic tak i smer topeni. Ale vymena byla protoze tenhle rozcestnik byl rozezrany chl.kapalinou ze se uplne rozpadal.
slovacek.milos
Aktivista

Octavka píše:taky byl meneno plast koleno-vyusteni z prave strany motoru-napojujo se tam hadicky jak smer chladic tak i smer topeni. Ale vymena byla protoze tenhle rozcestnik byl rozezrany chl.kapalinou ze se uplne rozpadal.
no ono se to rozpadá tak že máš G12 na výměnu kašleš a ona se tlačí ven v všechno zničí chladící kapalina se u starých aut mění každé dva roky jinak tě čeká podobné překvapení miloš
Octavka
Přispěvovatel

Příspěvek od Octavka »

Tak to pozor ja menil kapalinu urcite - menil jsem cumak a je tam uplne nova kapalina.
Jsou ale starsi auta a mam velky strach ze si nemrzku meni kazde 2 roky a treba i brzdovou kapalinu.
Ja mam vsechy naplne ve vozu ok vcetne prevodovky.
slovacek.milos
Aktivista

to máš to v pořádku ale jak píšeš
Ale vymena byla protoze tenhle rozcestnik byl rozezrany chl.kapalinou ze se uplne rozpadal.

miloš ;)
Octavka
Přispěvovatel

Příspěvek od Octavka »

jo to beru, jinak nova nebo stara,vsechno to casem sezere, gumu ne ale plast. Maximalne tam hodit zelenou
slovacek.milos
Aktivista

Octavka píše:jo to beru, jinak nova nebo stara,vsechno to casem sezere, gumu ne ale plast. Maximalne tam hodit zelenou
přesně jak píeš asi přejít na zelenou

já měním G12+ každí dva roky někdy i každý rok, v soustavě mám po 11 letech čisto jak po výrobě že bych našel někde za těsnícím kroužkem červený oxid to zatím ani omylem,

u feldy pikapa jsem musel přejít opět na G11 ta soustava šla jen srát na G12+, prostě to nebylo podchyceno od mlada miloš
Octavka
Přispěvovatel

Příspěvek od Octavka »

resil tu nekdo ucpane hadice-hadicky chladici soustavy pripadne jejich cisteni?
Mam koupit nejakou sracku?
Kdyz se tahle kapalina vypoustela tak zadny bordel v ni nebyl,ale je jasny ze bordel v motoru zustane a v nejakych hadich
slovacek.milos
Aktivista

já mnohokrát prostě napojíš na tlakovou hadici a musí ti valit voda z druhé,

jednou mi netopilo na mazdě dovezené z ameriky Cu topení, bylo průchozí, všechno fachčilo, klapky těsnily, a nic, nakonec jsem pustil do topení nezředěnou kyselinu solnou a zas nic, za tři dny se vyloučil nějaká bílý sajrajt, jako by seprožrala nějaká barva, bílá,
mazda začala super topit,kyselinu nelze samozřejmě pustit do Al topení miloš
Octavka
Přispěvovatel

Příspěvek od Octavka »

jo s kyselinama pracuji
co doporucit- kys.oct, citronovou,hydroxid sodny, peroxid vodiku, impoacid a pod
slovacek.milos
Aktivista

Octavka píše:jo s kyselinama pracuji
co doporucit- kys.oct, citronovou,hydroxid sodny, peroxid vodiku, impoacid a pod

radiátor topená v kelly stojí 3OO až 4OO korun, nebo škoda díly cz, co na tom chceš řešit, dej nový máš lázně miloš
Octavka
Přispěvovatel

Příspěvek od Octavka »

uz je novej asi 4 mesice tekl, ale to vse uz jsem tu psal
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“