dvorky1 píše: nevím jak dlouho by to dokázalo ohřívat než by klekla baterka.
Vsechen dodatecny ohrev ale i ostatni el. spotrebice napr. pulsni cerpadlo RO
nejlepe zapojit pres rele na utomaticke spinani svetel v dobe kdy motor uz bezi. V tech nejvetsich mrazech doprejte starteru a zhavickam v hlave co jak nejvice proudu.
ms72 píše:Znate nekdo tento ohrivac motoru? Mate jej nekdo v aute? Pokud ano, jake jsou s nim zkusenosti? http://www.normans.cz/index.php?idm=pro ... =prutokove.
Ze z toho kouka drat a je to vec ala bufik je zrejme. Co uz je mene jasne je napr. to, co to udela s prutokem teple vody treba pres topeni v pripade zapojeni c.1 dle stranek normans. Pokud by s tim prutokem "vody" nebyl problem, je to financne velmi prijatelne reseni ohrevu motoru (a topeni)...
Predem diky za informace.
Nemáte někdo osobní zkušenost s tímto produktem? Když jsem si ho jel prohlédnout k prodejci, bohužel jsme se nesetkali. Já bych do něj šel, ale rád bych znal něčí osobní zkušenost. Prý to montujou do sanit a hasiči taky.
peugeot 205 ma svuj ohrev ,ohrejva se vodou primo ve filtru,na olej je lepsi pouzit ohrev z citroenu bx 1.8 d nebo 1.9 d ......je to trubicka cerna,ma konektor na 12v a svuj bimetal ktery vypina pri malem prutoku a prehrati....lepsi je mit dve nadrze a nasstartovat na naftu a kdyz se ohreje motor prepnout na olei,kdyz je motor studenej tece repka do oleje v motoru a pryskyrice tam dela sve....pred vypnutim motoru prepnout zase na naftu at nezustava olei na pistech....pak muzete jezdit jako ja...furt
dvorky1 píše: Na štítku bylo psáno 12 v a 6 A a obsah konvice která je dle mého názoru kolem 0,75 l je ohřátej do bodu varu za 20 min. teď ale)
12V, 6A -> 72 W je na ohřátí motoru beznadějně málo. Smysl by mělo tak 10-20x tolik teda proud 60-120A dejme tomu. To by ale baterka šla hodně rychle do kytek.
Řešil jsem tento problém minulou zimu kdy sem ještě měl starou nevadu ta jak vyděla kolem 0 C tak stávkovala tak jsme v práci vyvynuli takovej malej nerezovej vyměník a do něj topné těleso na 230V cca 1KW a to bylo super starty jak zvon a motor při -15 C měl cca 35-40C okamžitě auto topilo pokud by měl někdo zájem dá se nechat vyrobyt v různých výkonech mám ještě od teho někde výkresy oběh vody byl udělán přes samotížku a díky provedení předehřevu fugovál dále tam byl i šnek namotaný který zároven sloužil jako předehřev RO oleje pro motor.
kontakt:autonaolej@centrum.cz www.autonaolej.estranky.cz
dám na stránky asi večer fotečku teho a přibližné data + cena