1pavel píše:za 500kč ti ho v turbopower převážej jestli to ovšem půjde
Tak kdyby to bylo uplne jasny, ze je to nevyvazkem rotoru, tak to resim reklamaci u upravce, protoze na to drzi zaruky, ale auto jezdi bez problemu a nazory se na to ruzni, viz odkaz na dalsi vlakno v mem prvnim prispevku nahore a vyjadreni treba Andreho. Hlavne podotykam, ze v mym pripade dokud tam bylo seriovy turbo, tak to nehoukalo a zacalo to az po vymene za hybrid a houka to od zacatku furt stejne okolo 2000 rpm a za studena hlasiteji. Za tepla temer neznatelne.
Taky mi houka za studena víc za tepla už to není moc slyšet..koukal sem na lopatky a sou OK
kdyby bylo špatně vyvaženy tak už by se rozletělo
kolik s tim foukaš??
1pavel píše:za 500kč ti ho v turbopower převážej jestli to ovšem půjde
Tak kdyby to bylo uplne jasny, ze je to nevyvazkem rotoru, tak to resim reklamaci u upravce, protoze na to drzi zaruky, ale auto jezdi bez problemu a nazory se na to ruzni, viz odkaz na dalsi vlakno v mem prvnim prispevku nahore a vyjadreni treba Andreho. Hlavne podotykam, ze v mym pripade dokud tam bylo seriovy turbo, tak to nehoukalo a zacalo to az po vymene za hybrid a houka to od zacatku furt stejne okolo 2000 rpm a za studena hlasiteji. Za tepla temer neznatelne.
Taky mi houka za studena víc za tepla už to není moc slyšet..koukal sem na lopatky a sou OK
kdyby bylo špatně vyvaženy tak už by se rozletělo
kolik s tim foukaš??
co jsem odkoukal v turbopoweru , tak vždy pomohlo převážení , pokud už nebylo poškozené uložení , tam se musela udělat oprava , ale pokud myslíte že je OK že turbo vydává pazvuky je to vaše věc
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD
1pavel píše:mám taky hybrid tlačí skoro 1,8 bar při tom má v 1900 ot už 1,4 bar výfuk mám od něj jen rouru se zadním tlumičem a běhá naprosto potichu
Ja mam vyfuk jen trubku 60mm takže ten zvukovej projev bude někde jinde...ja to slyšim tak na 0.3bar pak už neni slyšet nic..foukam s tim 2bar
a jednu chvili to funělo 2,5bar takže pokud by bylo rozvaženy tak už není mezi živejma
Olegoj vozej ze škodovky nový turba pro známí na převážení , jsou kolikrát až za toleranci nevývah , pak si udělej představu o nevyváženosti turb , kontrola tvého turba určitě nebude problém , pokud již není ojetá osička ke straně
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD
Tak jen pro info. Hybrid je samozrejme skladany z pouzitych dilu. Byl rozebran a vymeneny preventivne streva a znovu slozen a VYVAZEN. Zadne odchylky mimo tolerance tam nebyly. Na strane kompresoru i vyfukove turbiny zadne znamky poskozeni. Bylo po 30tis km jak nove.
Po vymenene houkani znatelne stichlo, ale je to tam porad a jakoby v sirsim spektru otacek nez pred tim. Dela to jen pri minimalni zatezi, pri plny ne. Jak pise kosta103. Uz na to kaslu.
Ozivim trochu tema, nebot houkam stale a porad. Nekdo nejake nove poznatky ?
Turbo tlaci cca 1,7bar dle logu z VCDS, regulace OK, pozadavek z mapy je nasledovan skutecnou hodnotou tlaku, auto jezdi, vse se zda byt OK. Houka to jen pri nizkem zatizeni behem jizdy v kolonach atp, nebo pri dobehu a za studena vic. Jakmile vyjedu na dalnici a pedal jde vic dolu k podlaze, turbo fouka na max a nic slyset neni.
Jinak samozrejme ten zvuk jde primo z turba a zcela urcite jde z vyfukove komory, resp. ma primou souvislost s variabilnim naklapenim lopatek, tohle nedela kompresor a nejde tedy ani o problem netesnosti v sani atp. Vzheldem k tomu co jsem s tim uz vse zkousel si troufam tvrdit, ze nejde ani o problem nevyvahy.
mam 2.5 v A6 a kdyz je kara studena houka to dost nebezpecne ale po zahrati o turbu ani nevim Koukal sem na filtr a ok, osekany lopatky nemam a regulace je v poradku.
Stejně to nechápu, turba na oko pěkný a jsou slyšet, vím o Xantii která párkrát vcucla vzduchový filtr takže lopatky dostaly zabrat, turbo má celkově vůli jak hodit bagetu do chodby a jen lehce hvízdne když se auto rozjíždí