Zamrzlá naft HELP
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
JOJO KVALITA ALA VOJENSKE ZASOBY JA MUSEL DAT FILTR NEW JINAK KRISTALY NIKDO NEČEKAL ZIMU MINUS 12 ONI TAK DO -4 A SAMA BIO SRAČKA KTERA TUHNE HNED NALAJ BENZIN A NO PROBLEMfilipos píše:ALPIN DIESEL jsem tankova včera, přidal VIF a nafta mi dneska poprvý v životě zamrzla. Auto chytlo na drc, ujel jsem cca 2km, chcípnul a když jsem chtěl nastartovat tak už to nešlo. Pak to naštěstí čaplo ale trvalo to. Takže neplatí, že když budu tankovat u OMV, že to bude v poho
seat -vraj 200 ponikov ked sa zrátajů
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
Já bych zkusil, demontovat palivový filtr (dát ho do tepla, třeba do kbelíku, potom nasadit, napustit naftou s nejakým aditivem a také zředit nádž s naftou aditivem), má se pravidelně vypouštět (odvodňovat) taky jsem se na to vybod a dnes jsem startoval až na 3.trk.
Todle by mohlo fungovat, podle mě máš vodu v pal.filtru a proto to nejde natočit, případně kup novej pal.filtr, záleží jak dlohu ho tam máš...
Jinak na -15 stupňu je na zamrzání nafty málo, mám diesla několik let a přidávám aditiva, až když předpověď počasí, predikuje od -15 stupňu a níž (tankuji u LukOilu-takže žádna super kvalita, ale rozumná cena) a nezažil jsem zamrznutí nafty, pravidelně před zimou odvodňuji filtr, mám řádně nabitou baterku a funkční žhavící svíčky..
Todle by mohlo fungovat, podle mě máš vodu v pal.filtru a proto to nejde natočit, případně kup novej pal.filtr, záleží jak dlohu ho tam máš...
Jinak na -15 stupňu je na zamrzání nafty málo, mám diesla několik let a přidávám aditiva, až když předpověď počasí, predikuje od -15 stupňu a níž (tankuji u LukOilu-takže žádna super kvalita, ale rozumná cena) a nezažil jsem zamrznutí nafty, pravidelně před zimou odvodňuji filtr, mám řádně nabitou baterku a funkční žhavící svíčky..
Naposledy upravil(a) jear ewing dne 19 pro 2009, 22:47, celkem upraveno 1 x.
-
- Přispěvovatel
Tak ho vyndej ven, vylej někde ten koktejl, kup litr nafty do něj 200.ml aditiva, ráno nasaď napust zředěnou naftou, zřeď ještě nádrž a musí to chytnout, z potrubí to stejně nedostaneš, takže rady s wapkou jsou na draka, do čerpadla musí jít kvalitní směs..mcarisma píše:mam ho tam rok
dva prispěvky nahoře
Filtr má objem cca. 500.ml
P.s.musíš mít dobře nabitou baterii !
to je gut tak ho vyhodmcarisma píše:mam ho tam rok
dva prispěvky nahoře
jo a nafta nemrzne jen rosolovatí na papiře filtru dej 4 L benzin a jedeš hnet i s tim starym filtrem a nezmrzneš biosložky v naftě to je matroš 1+ a roste na poli
zmrzneš i s aditivama ty jsou na jine věci
jo Lukoil ten je zvyklej na minus 30
seat -vraj 200 ponikov ked sa zrátajů
-
- Přispěvovatel
Kolik máš najeto, filtr se má měnit myslím po 60.tis km, jestli ho máš rok tak víc něco kolem 30.tis km, tak bych se na to vybod.mcarisma píše:ok to vyzkoušim ale nevim jestli mam koupit novej Filtr nebo jestli tam mam nechat ten puvodni
Podstané je dostat koktejl z filtru, když to vypustíš dej to do kbelíku, odšroubuj i spodní vypoštěcí šroub filtru(tam se filtr odvodňuje), jestli to chceš urychlit, kup litr Natural 95 a proplachni filtr, spíš bych to nechal přes noc na topení.
P.s.dej vědět jak ti dopadlo
-
- Přispěvovatel
Já to tipuji, že měl ve filtru vodu a ta zmrzla, nafta s vodou nelze smichat. (nafta mu zrosovatěla a voda ve filtru zmrzla)dudu píše:to je gut tak ho vyhodmcarisma píše:mam ho tam rok
dva prispěvky nahoře
jo a nafta nemrzne jen rosolovatí na papiře filtru dej 4 L benzin a jedeš hnet i s tim starym filtrem a nezmrzneš biosložky v naftě to je matroš 1+ a roste na poli
zmrzneš i s aditivama ty jsou na jine věci
jo Lukoil ten je zvyklej na minus 30
P.s.na co jezdíš a na kde tankuješ ?
K čemu mu bude ředit nádrž, když je určitě zanesenej filtr ?