červená nafta

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

nogis
Aktivista
Odpovědi: 0
Příspěvek od nogis »

Nepoznají nic. PD si chrochtaj jak od pumpy. Už pár desítek tkm... ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

nogis píše:Nepoznají nic. PD si chrochtaj jak od pumpy. Už pár desítek tkm... ;)
já vím ;) miloš
supermuf0090
Přispěvovatel

Příspěvek od supermuf0090 »

kdysi jsem měl nabídku na 2000litrů lto tak jsem se o to trochu zajímal , a jestli si dobře vybavuju , tak lto má o běco větší výhřevnost , tehdy jsem měl P 405 1,9D a dost lidí mě varovalo před poškozením hlavy , nicméně u přímého vstřiku bych se toho už nebál, ale určitě bych to nelil do comonrailu
Ford Galaxy I Ghia 1.9 TDi AFN 81 kW
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
slovacek.milos
Aktivista

supermuf0090 píše:kdysi jsem měl nabídku na 2000litrů lto tak jsem se o to trochu zajímal , a jestli si dobře vybavuju , tak lto má o běco větší výhřevnost , tehdy jsem měl P 405 1,9D a dost lidí mě varovalo před poškozením hlavy , nicméně u přímého vstřiku bych se toho už nebál, ale určitě bych to nelil do comonrailu
na cr ti klidně odejde čerpadlo ve 14O na kvaliní naftu a repasovanívydrží daleko déle, taky se serou vstřiky,

cr jede na tu červenou normálně je to jen taková internetová teorie že stary D jede a pro CR je to nebezpečí ;) miloš
PavlikLN
Sběrač informací

Re: červená nafta

Příspěvek od PavlikLN »

slovacek.milos píše:..Jinak je to vlastně odpad ale starý motory bez pc to ani nepoznaj.Sám jsem na to jezdil skoro 1,5 roku když jsem měl toledo 92 obyč ropák bez turba a všechno ok. Do novýho bych to necpal...
a ty nový motory s PC to poznají jak :? miloš[/quote]
Zasírá to pal. soustavu a na filtru to poznáš co ti to tam udělá po čase. Zasírá to i trysky..Čerpadlo furt honí předvstřik..Je to olej a bez těch přísad to fakt nejede a dělá to bordel..Naše firma aby ušetřila,tak nám to vozej do phm a my to tankujem do manů...I když dolejváme adetiva tak přez tu zimu to stejně tune a dělá neplechu. Mám D 20 comonraila a už mám během dvou a půl let druhé vsřiky a repas čerpadla.Je to prostě do kotle nebo do zetoru..
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Blbost, v -25 to na drc nastartovalo, filtr se mění stejně jako dřív, zvuk i výkon stejnej. Ale není to topný olej, ale nějaká obarvená nafta... ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
slovacek.milos
Aktivista

nogis píše:Blbost, v -25 to na drc nastartovalo, filtr se mění stejně jako dřív, zvuk i výkon stejnej. Ale není to topný olej, ale nějaká obarvená nafta... ;)

těžko debatovat je tohovíc druhú vypadá to jak nafta i jako olej, já má nyní tunu a je to spíš olej, už jsem z toho byl neštastný ale s metylesterem to jede ok a nic nezasírá samotné mi to zadrbalo trysky během jedné nádrže miiloš
PavlikLN
Sběrač informací

Příspěvek od PavlikLN »

nogis píše:Blbost, v -25 to na drc nastartovalo, filtr se mění stejně jako dřív, zvuk i výkon stejnej. Ale není to topný olej, ale nějaká obarvená nafta... ;)
Jen se na to potej u někoho kdo to zná.Nejlépe jezeďáci. (LOL)
PavlikLN
Sběrač informací

Příspěvek od PavlikLN »

slovacek.milos píše:

těžko debatovat je tohovíc druhú vypadá to jak nafta i jako olej, já má nyní tunu a je to spíš olej, už jsem z toho byl neštastný ale s metylesterem to jede ok a nic nezasírá samotné mi to zadrbalo trysky během jedné nádrže miiloš
Každopádně je to načervenalí a smrdí to jako nafta a když to leješ,tak je namodralá. Je to na každém jestli na to bude jezdit.Já po skušenostech ani náhodou.To už si rovnou mužu koupit frytovací olej na smažení :o
maros261177
Přispěvovatel

Příspěvek od maros261177 »

Presne tak je to riadna nafta iba dofarbena aby sa dala zistiť pri kontrole či to niekto nezneužíva(dane), u nás to používajú všetky Poľnohospodárske družstva a pri terajších mrazoch cca -20 to štartovali v pohode... a nemajú určite ZETORY ale moderne traktory Massey Ferguson (motor Perkins common-rail) , Fastrac a John Deer a do nich by určite neliali Topny olej....!!!
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
supermuf0090
Přispěvovatel

slovacek.milos píše:
supermuf0090 píše:kdysi jsem měl nabídku na 2000litrů lto tak jsem se o to trochu zajímal , a jestli si dobře vybavuju , tak lto má o běco větší výhřevnost , tehdy jsem měl P 405 1,9D a dost lidí mě varovalo před poškozením hlavy , nicméně u přímého vstřiku bych se toho už nebál, ale určitě bych to nelil do comonrailu
na cr ti klidně odejde čerpadlo ve 14O na kvaliní naftu a repasovanívydrží daleko déle, taky se serou vstřiky,

cr jede na tu červenou normálně je to jen taková internetová teorie že stary D jede a pro CR je to nebezpečí ;) miloš
ja jsem nepsal , ze na ni state diesely jedou a CR ne. , zminoval jsem akorat to , ze LTO ma vetsi vyhrevnost , tudiz i vysi teplotu , coz muze byt pro standartni diesel s neprimym vstrikem nebezpecne dale jsem citoval ,ze s ni mohou mit problem comonraily , ktere jsou dosti choulostive na kvalitu paliva a zpusob zachazeni . jinak moje zkusenost s tuzemskou naftou je takova ze napr. u mondea 2.0 TDCi je uspech kdyz v čr vydrzej vstřiky 120 tis km , u aut napr. z belgie jsou ve 180.000 jeste ve slusny kondici ;) , takze bych řekl , že u modernich motoru je kvalita paliva Dost podstatna vec a LTO bych si do comonrailu bez hromady aditiv rozhodne lejt netroufl ;)
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
slovacek.milos
Aktivista

maros261177 píše:
Presne tak je to riadna nafta iba dofarbena aby sa dala zistiť pri kontrole či to niekto nezneužíva(dane), u nás to používajú všetky Poľnohospodárske družstva a pri terajších mrazoch cca -20 to štartovali v pohode... a nemajú určite ZETORY ale moderne traktory Massey Ferguson (motor Perkins common-rail) , Fastrac a John Deer a do nich by určite neliali Topny olej....!!!
m

to nesmíš psát perkins, palubní počítač a cr vstřik to bys totálně vyřadil z činnosti internetové teoretiky ;) miloš
venouš
Přispěvovatel

Re: červená nafta

Příspěvek od venouš »

PavlikLN píše:
slovacek.milos píše:..Jinak je to vlastně odpad ale starý motory bez pc to ani nepoznaj.Sám jsem na to jezdil skoro 1,5 roku když jsem měl toledo 92 obyč ropák bez turba a všechno ok. Do novýho bych to necpal...
a ty nový motory s PC to poznají jak :? miloš
Zasírá to pal. soustavu a na filtru to poznáš co ti to tam udělá po čase. Zasírá to i trysky..Čerpadlo furt honí předvstřik..Je to olej a bez těch přísad to fakt nejede a dělá to bordel..Naše firma aby ušetřila,tak nám to vozej do phm a my to tankujem do manů...I když dolejváme adetiva tak přez tu zimu to stejně tune a dělá neplechu. Mám D 20 comonraila a už mám během dvou a půl let druhé vsřiky a repas čerpadla.Je to prostě do kotle nebo do zetoru..[/quote]
jen ty D20 jsou celý nemocný.mam kartu benzina menily mi 5 vstřikovaču u 4leteho auta.na servis jezdím jen do Manu.v zime mi taky tuhla pač tam nemam predehrev.
VW sharan 81kw AVG
Škoda Felicia combi 1.3MPi
supermuf0090
Přispěvovatel

maros261177 píše:
pochybuju o tom že červená nafta bude mít kvality nafty, kterou koupíš příkladně u Benziny leda že by ji ještě před přidáním směsi červeného barviva a značkovací látky obohatily aditivy navíc motorová nafta určená pro koncového uživatele podléhá určitým normán
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
maros261177
Přispěvovatel

Příspěvek od maros261177 »

slovacek.milos píše:
maros261177 píše:
m

to nesmíš psát perkins, palubní počítač a cr vstřik to bys totálně vyřadil z činnosti internetové teoretiky ;) miloš
Ok... ako by som nič nepovedal... ;)
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“