Pánové, já jsem ozivoval 5 let staré téma. Origo olej mám koupen ten G 004... Ale zajímá mě to jak starý olej vypustit, viz můj poslední příspěvek na první straně
dawo píše:Uchylne představy nemám, jen se ptám abych nevypustil deci což by ztracelo smysl. Ale díky, víceméně je to odpověď na moji otázku
přes půl litra ti toho vyteče, co tam je za zásadu tak doplníš kapalinu nastartuješ a nesmíš točit dřív než bude nádobka na max, pak točíš max L max P a doplnuješ
dawo: Já to dělám tak,že koupím 2 litry nového oleje,jedním to propláchnu a druhým naplním..
Odpojím vratku z nádobky,dám do petflašky,ucpu vstup vratky do nádobky a za nastartovaného motoru nalévám do nádobky a točím volantem..Nejlépe to dělat ve dvou..Jeden nalévá,druhý startuje chcípe a točí volantem..
také přemýšlím o výměně oleje v servu ale u O II FC je to všechno jinak než u O I, jaký je postup u výměny oleje v servu O II a jaký olej tam dát ? v servisech to nějak neřeší a tvrdí ty samé hovadiny jako je doživotní náplně atd. samé chytré keci zvláště v autorizákách.
NOVON píše:Miloš: Po nalití nového oleje se PRVNĚ TOČÍ Z REJDU DO REJDU BEZ NASTARTOVANÉHO MOTORU,PAK DOLEJEŠ,NASTARTUJEŠ A ZASE Z REJDU DO REJDU!! Pane mistr..
to jo já beru repasky z uherského hradiště a musím se řídit příbalovým letákem abych neztratil záruku volantem se točí až po startu
Boban píše:také přemýšlím o výměně oleje v servu ale u O II FC je to všechno jinak než u O I, jaký je postup u výměny oleje v servu O II a jaký olej tam dát ? v servisech to nějak neřeší a tvrdí ty samé hovadiny jako je doživotní náplně atd. samé chytré keci zvláště v autorizákách.
tak oni ti tam netvrdí hovadiny ani nemelou chytré kecy, případně nemelou komu se co zdá,
No výrobce vozu zajímá 5 let a 200 tis.km,toť vše..Kdysi jsem to zkoumal a např. výrobce řízení ZF předepisuje výměnu oleje každých 5 let nebo 70 tis.km..Má to logiku už z toho pohledu,že oleje mají dobu skladovatelnosti,v uzavřených obalech 5 let..Nebo myslíte,že v řízení vydrží olej déle a zachová si současně ty vlastnosti co má mít??