Jaký je motor 1.9 TDI (77.kw) v Octavii II

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

turbo kamna power
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od turbo kamna power »

mám s tím motorem zkušenost z OII 4x4, má najeto okolo 140tis. km a turbo i setrvačník zpívají poslední píseň :( jinak docela bezproblémovej motor, spotřeba dobrá a na to že to moc nejede to docela jede ;) vadí mi teda velikej hluk toho motoru, ale možná by tomu pomohl normální olej, ten longlive asi nebude žádnej zázrak, možná by potom taky neodcházelo to turbo
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
jear ewing
Přispěvovatel

Příspěvek od jear ewing »

Tomas.cz píše:Určitě chipovat, počítej tak 150koní a jedem :)
Nad tím také uvažuji, lenoch to sice není, ale pojede to stejně jako moje 81.kw ASV..
jear ewing
Přispěvovatel

Ladas píše:spolehlivost vyšší než 2,0 16V ale i tak dost vysoká klasické problémy typu odcházející turba,dvouhmotové setrvačníky,vstřiky,oběhané vačky,kabeláže a podobně...
Jelikož prodávaš všechny jmenované komponenty tak tomu věřím, ovšem kurva z čeho to dělají, já mám 81.kw TDI 2004 a spojka je původní-neklouže, turbo je už vyměněno, setrvačník je podle mě také původní.
Chci vyměnit Octavu 2004 81.kw za Octavu 2007 II 77.kw (80.tis km-objektivní stav), 2.0 TDI jsem zavrhl vzhledem k tomu jak to tady proklínají, dokonce jsem četl u inzerátu (tady na foru u 2.0 TDI) super stav 90.tis km, vyměněno turbo, servačník, hlava a k tomu dodatek klasické závady tohoto motoru.. (crazy)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

hádej co mám za auto a nejni to tím že bych neměl na jiné...

(co si koupit jiného je pro mě velká neznámá)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
jear ewing
Přispěvovatel

Ladas píše:hádej co mám za auto a nejni to tím že bych neměl na jiné...

(co si koupit jiného je pro mě velká neznámá)
To jsi mě přesně vystihl, když jdu se známýma na pivo, tak se mě všichni ptají, kdy prodám tu starou kurvu Octavii I, vesměs všichni mají A6 3.0TDI nebo Volva S60, pokažde jím říkám, že kupovat A6 3.0 TDI s 200.tis km za 380.tis Kč je moc peněz za šrot a čekat, kdy se co vysere..
Díval jsem prodávaš jeden vstřik na 3.0 TDI za 5000,-Kč (a to je asi dobrá cena), když se to sejde se spojkou, turbem možná i diferenciálem tak jsi na 100.tis Kč a uvažuješ jestli to nepojistit a zapálit..
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

no a to si nepřej vědět co to stojí vstřik na starou verzi A6 3,0 a že se serou :P
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
jear ewing
Přispěvovatel

Každopádně vozy už se nedělají jako před léty, na prvním místě u automobilek je zisk, bohužel to nezměníme :(

Uvažuji o tomto http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... ia/8148047, po komentáři od Ladase jsem trochu na pochybách, že je to bíla mi moc nevadí, dám ocranné lišty do laku a jinej nárazník, ten standartní je příšerný, mlhovky z V3S (crazy)

Ještě jsem uvažoval o tomto Volvu http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... 60/8128484, mám ale obavy z servisu u nás v Asii, je pouze autorizovaný servis (850,-Kč/hod) a neznám nikoho kdo ty Volva dělá, nebo má diagnostiku, náhrádní díly téměř žádné, sehnat na to turbo, vstřikovače velký problém!
A další Volvo http://www.carnext.cz/nabidka-vozu/page ... D=26930533 ovšem hodně slaboučký motůrek 93.Kw/300 nm 1500.kg, jen mě zaráží jak jsou ty Volva levné??
Naposledy upravil(a) jear ewing dne 10 srp 2010, 21:31, celkem upraveno 1 x.
jear ewing
Přispěvovatel

Ladas píše:no a to si nepřej vědět co to stojí vstřik na starou verzi A6 3,0 a že se serou :P
To budou asi ročníky 2005-2006, tydle přesně mají mojí pivní kamaradí :)
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

jj to jsou povedený kousky (rofl)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

to jako měníš auto jen kvůli kamarádům? jestli jsi spokojený se stávajícím autem a jestli nesplesnivělo za ty roky, tak bych si ho nechal, kup si na něj třeba větší trysky a nějaký fešný kola, ať máš změnu a neřeš ;)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
jear ewing
Přispěvovatel

turbo kamna power píše:to jako měníš auto jen kvůli kamarádům? jestli jsi spokojený se stávajícím autem a jestli nesplesnivělo za ty roky, tak bych si ho nechal, kup si na něj třeba větší trysky a nějaký fešný kola, ať máš změnu a neřeš ;)
Kamarádi jsou trubky, neboť si kupují staré vrány a spolehají, že Audi je zárukou tuty kvality, je to koncern VW tak jsou komponenty podobné či shodné na všech vozech, nepřeju jim ať se jim to začne srát a to neumějí vyměnit ani žhavící svíčky či vzd.filtr.
Auto chci prodat, neboť najedu 30-40.tis km za rok a někdy jsem i 100.km od domova, nemůžu si dovolit ani jeden den mít auto v servisu, natož řešit odtah(prozatím řešeno jen jednou) a to se u Octavii I po 200.tis km nějak opakuje, sice už jsem do toho hodně narval (podvozek vše vyměněno, včetně šroubů ramen, kola jsem si koupil také nová, ale potřebuji spolehlivé bezporuchové auto, nové ale nechci je tam za 3.roky ukrutnej propad v ceně.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Kolikrát si říkám,kolik lidí si koupí Audi jen kvůli tomu,aby si před ostatními zvedli sebevědomí a pak zruinují babičku a ostatní příbuzné,aby zaplatili servis..Osobně neznám nikoho, kdo koupil ojetou AUDI /po labuti/ s najetýmí kilometry,TDI nebo ne, a vzpomínali na ni s láskou....Auto má přeci normální člověk kvůli tomu,aby mu vydělávalo peníze, nebo aspon dovezlo, kam chce, nebo se pletu?
nepropadat panice...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

U garáže mi stojí jedna A4, majitel nemá peníze na opravu.
Tuhle tam byl, říkal že by jí prodal a koupil RS4, mu říkám vole k čemu chceš auto, když tohle ti dva měsíce stojí, jednak ho asi denně nepotřebuješ a jedna z čeho bys to chtěl živit.
Tak odfrknul se slovy: I kdybych s tím měl jet jen jednou měsíčně tak mi to stojí za to! (noteeth)
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

jear ewing píše:Ještě jsem uvažoval o tomto Volvu http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... 60/8128484, mám ale obavy z servisu u nás v Asii, je pouze autorizovaný servis (850,-Kč/hod) a neznám nikoho kdo ty Volva dělá, nebo má diagnostiku, náhrádní díly téměř žádné, sehnat na to turbo, vstřikovače velký problém!
A další Volvo http://www.carnext.cz/nabidka-vozu/page ... D=26930533 ovšem hodně slaboučký motůrek 93.Kw/300 nm 1500.kg, jen mě zaráží jak jsou ty Volva levné??
... a seš si jist, že to je ještě VOLVO? (noteeth)... aby to nebyl převlečenej Renault (rofl)
GIV Variant TDi ???kW
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

2.4D nejni renault
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“