Maradona18 píše:Chlapci a chlapy,mám podobný problém,ale u jiného vozu: Ford Mondeo 2.0TDCi 85kw r.v. 2002....když nastartuji auto,klepe mi dost hlasitě spojka,že je to spojka,to jsem si zjistil od nekolika lidi a i sám osobně jsem zkusil spojku sešlápnout a když ji držím v podlaze,tak neklepe,ale funguje pořád skěle a neprokluzuje,takže moje otázka zni: Dá se to nějak seštelovat,nebo musím koupit přitlačák novej?... .
Díky za info..
lozisko
Ok,zkusím pořešit obojí,jak setrvák,tak ložisko...,díky za info..
Jsem 2000km po výměně spojky a teď mám ten problém, že mi spojka zabírá úplně dole.Špatně se mi teda řadí, že nevypne úplně.Co teda s tím.Pomůže odvzdušnit?Jestli ano, může někdo napsat jak na to? A Na co se ještě zaměřit.
Maradona18 píše:Chlapci a chlapy,mám podobný problém,ale u jiného vozu: Ford Mondeo 2.0TDCi 85kw r.v. 2002....když nastartuji auto,klepe mi dost hlasitě spojka,že je to spojka,to jsem si zjistil od nekolika lidi a i sám osobně jsem zkusil spojku sešlápnout a když ji držím v podlaze,tak neklepe,ale funguje pořád skěle a neprokluzuje,takže moje otázka zni: Dá se to nějak seštelovat,nebo musím koupit přitlačák novej?... .
Díky za info..
tam bych spíš tipnul setrvák,ale ať se vyjádří jiní...
JJ ted sem dělal focuse a ten měl taky ko setrvák a jak tam byla rozmačkaná pružina v dvouhmotě tak třecí střed v dvouhmotě házel pač pod ním byla ta upadlá pružina
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
Jsem 2000km po výměně spojky a teď mám ten problém, že mi spojka zabírá úplně dole.Špatně se mi teda řadí, že nevypne úplně.Co teda s tím.Pomůže odvzdušnit?Jestli ano, může někdo napsat jak na to? A Na co se ještě zaměřit.
Občas mě taky zůstane pedál spojky dole, je to spojené s poklesem brzdovky v nádobce. Už jsem vyměnil hlavní i pomocný spojkový válec, potrubí spojky neteče. Zřejmě mi to teče někde na brzdách, jenže to zatím není nikde vidět. Vždycky když pedál trochu spadne, doleju brzdovku a mám 3 měsíce pokoj.
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
Nebo vylepšený systém varování o nízkém stavu brzdové kapaliny
No každopádně až se oteplí tak mám co dělat.
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
U Octavy I jedna se řazení seřizuje i na bowdenech řazení..
Je to popsáno v dílenské příručce, ale seřizuje se tím tah řadící páky, zabírání spojky asi neee,
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
Pánové jak prosím odvzdušnit tu spojku.Už jsem z toho nešťastný.Uteklo mi dost kapaliny přes brzdový váleček a zavzdušnila se mi spojka.Brzdy mám udělány, ale pedál spojky je pořád jak z gumy a zabírá úplně dole.Zpátečku ani nejde dát a když dám jedničku, tak se auto i přes vyšláplou spojku pomalu rozjíždí.Odvzdušňoval jsem to přes propojení brzdy levého předního kola a spojkového válce.Jak to tedy odvzdušňujete vy?Jak z toho dostat ten vzduch?
Já to dělám klasicky, naleju baňku na max aby hadička sosala jen brzdovku, kolega šlápne, povolím odvzdušňovák na válci u spojky, ucákne kapalina přes hadičku do hrnku a takhle pořád dokaď jde jen kapalina. Nic složitýho
Jo, jen teda je potřeba zvednout pedál ručně protože ho nevytlačí kapalina nazpět ze spojky a mít plnou baňku aby byla ponořená hadička.
Dělám takhle jak 5q tak 6q s tím hydroložiskem a no problém.