Problém Octavia I

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Zdeněk M
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Zdeněk M »

Hanzz píše:Očistil jsem ten šroun a je to lepší, tak se uvidí v budoucnu.Jinak ať nezakládám nový téma.

Někdy když startuju, tak se ozve divnej zvuk, přirovnal bych to ke zvuku autíčka na setrvačník.Ale jen jednou za čas a jakoby při doběhu startéru jak motor chytne.Musí se někde promazat nebo tak něco?
To je pastorek ve starteru, je chvíly v zubeh a de s motorem než vyleze. Zajimavý je, že to delaj nejvic Octy.
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Zdeněk M píše: To je pastorek ve starteru, je chvíly v zubeh a de s motorem než vyleze. Zajimavý je, že to delaj nejvic Octy.
¨
Tak si někdy poslechni nějakýho forda TDCI třeba transita, focuse nebo mondeo.... a změníš názor na octy, to je šepot květin proti tomuhle výtvoru.
Elektronika auta a technika........
776 829390
milan59
Přispěvovatel

Oprava starteru

Příspěvek od milan59 »

Pokud jsi to nikdy nedělal,tak se radši obrať na někoho znalého v tvém okolí,není to sice žádná velká věda,ale všechno se musí umět.
Octavia I Tour PD 74 kW AXR
Jirka800
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka800 »

libor.98 píše:
Hanzz píše:Očistil jsem ten šroun a je to lepší, tak se uvidí v budoucnu.Jinak ať nezakládám nový téma.

Někdy když startuju, tak se ozve divnej zvuk, přirovnal bych to ke zvuku autíčka na setrvačník.Ale jen jednou za čas a jakoby při doběhu startéru jak motor chytne.Musí se někde promazat nebo tak něco?
rozebrat a promazat startér a vyměnit futra dělalo mi to také
taky mě zlobí studený starty i když sem dal novou baterku a když budu sundávat starter tak bych rovnou vyměnil ty futra ale nemužu je nikde sehnat. odkud to berete? dík
Octavia TDI 81KW 1999 AHF
Jirka800
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka800 »

libor.98 píše:

rozebrat a promazat startér a vyměnit futra dělalo mi to také
taky mě zlobí studený starty i když sem dal novou baterku a když budu sundávat starter tak bych rovnou vyměnil ty futra ale nemužu je nikde sehnat. odkud je berete na OI bosch? dík
Jirka800
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka800 »

nevíte kde koupit ty futra?
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Na startéru Bosch jsem to po letech provozu nechával dělat každý rok a funkčnost se postupně pomalu zkracovala, takže jenom futra to u starého startéru časem nebudou, resp. už nepomůžou myslím.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140kw.
ZV-JANTO
Přispěvovatel

Příspěvek od ZV-JANTO »

Priatelia aj mne to na Oktávke stahuje svetla ale mám aj Punto a na tom to nestahuje (wallbash) ale pítal som sa aut.elektrikára že je to normálne :D
EX Škoda Ojctavia 1,9 TDI 81kw r.v. 11/2001 ASV :-)Obrázek
askerfaka
Přispěvovatel

Příspěvek od askerfaka »

Zdar, mne to robi len niekedy, ked stlacim brzdu, ked dam smerovku, a aj tie okna- ale zistenie... ked to zacne robit, vypnem motor hned zase nastartujem a uz to nerobi, takze chyba u mna je niekde inde, viete mi poradit co pozriet, dikes
luciana
Přispěvovatel

Příspěvek od luciana »

Firma Allstar Ostrava u makra.veškerý sortiment na altíky startéry atd atd.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

No, mám startér s volnými futry a mám to naopak, zastudena točí jako blázen, ale za tepla mi s motorem nehne..Tak chvilku počkám a zas to jde.. a poznal jsem to, že při startování mi startér/když se křížil za tepla/ přerušoval rádio.. :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“