EGR ventil Fiat Palio weekend 1,9 JTD r.2002
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Tak ventil som zohnal . Jedna dobrá duša tu z fóra mi ho poslala za rozumnú cenu.Bol z havarovanej Alfy Romeo ale je taký istý ako na Paliu. Bol trochu vo vnútri zakarbonovaný tak som na vyčistenie použil prípravok na čistenie krbových skiel, ktorý som doňho nastriekal a asi po hodine som ho prepláchol horúcou vodou. Bol ako nový. Už som ho aj namontoval ,FiatEcuScanom vymazal chybu ,pretestoval ho. Všetko O.K.
Jazdiť zo zaslepeným EGR som nepovažoval za vhodné riešenie.Keď tam má byť ,tak nech tam je.
Jazdiť zo zaslepeným EGR som nepovažoval za vhodné riešenie.Keď tam má byť ,tak nech tam je.
Fiat Palio weekend 1,9 JTD
Sdelano v Brazílii
Sdelano v Brazílii
ahojte ja by som mal taku otazku na funkciju egr teda mam na mysly samotneho toho ventylu co je na fotkach v tomto vlakne . Su v nom vlastne dve akoby podlozky na jednej hriadeli a nedzi nnimi je pruzina a sluzia vlasne ako dva ventyly no a mna zaujima ci sa pri posune tej hriadelky otvaraj oby dva naraz alebo najprv jeden a potom druhy co by vlastne zabespecovala ta pruzina. Momentalne tu nemam ziadny na preskumanie dakujem
Já se podělím o zkušenosti kamaráda. Na AR156 1.9JTD 16vetilů. Zaslepil EGR, rožla se kontrolka vstřiku a zvedla se spotřeba. Diagnostika ukazovala na váhu vzduchu (příliš silný signál) a opravdu na volnoběh 550mg/i výrazně převyšovala hodnotu požadované ( tedy sníženou o sračky ze svodů ). Jen dodám, že EGR byl zaslepen plíškem a konektor na EGR zůstal zapojen. Možná kdyby odpojil ten konektor, holt se řídící jednotka spokojí s tím, že ho nemá a bylo by vše v pořádku 

Po zaslepení mi vyhodilo chybu EGR, samozrejme na to kašlem. Ale asi ju nevyhodí stále, lebo po zmazaní sa už neobjavila. Zajtra ti poviem ( ale asi tam bude ), budem to musieť napojiť, bliká mi žhavenie, snáď to vie rozoznať chybu žhaviču alebo RJ žhavenia, nechce sa mi to merať ohmmetrom každý žhavič.Botas píše:No nevím, pozná to i jednotka EDC15 z prvního JTD (77kW), ještě ovládaný podtlakem...
Pokiaľ to má kolesá alebo kozy, tak s tým budú čoskoro problémy...
Moje to tiez pozna. Chyba zostane len v jednotke. Na budikoch OK. Jednotka EDC15C5.origoš píše:Tahle by to poznat neměla, nepozná to ani ze slabý Multiply elektický AGR. Konektor zapojen, smradová trubka zahlušena. Včera jsem to dělal a úspěšně.No nevím, pozná to i jednotka EDC15 z prvního JTD
Po zaslepeni to ma horsie prechodove rezimy. Plyn je viacej citlivejsi-horsie sa udrzuje stala rychlost. Ma to tendenciu s autom trhnut.
Ale nehuli.

Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
Jenom dodám že se kontrolka nerozsvítila po zaslepení egru. Kontrolka se rozsvítila až když jsme zkoušeli ručně nastavit správnou hodnotu vzduchu pomocí "škrtící klapky", potom se rozsvítila kontrolka a vyběhlo několik dalších chyb..Botas píše:Já se podělím o zkušenosti kamaráda. Na AR156 1.9JTD 16vetilů. Zaslepil EGR, rožla se kontrolka vstřiku a zvedla se spotřeba. Diagnostika ukazovala na váhu vzduchu (příliš silný signál) a opravdu na volnoběh 550mg/i výrazně převyšovala hodnotu požadované ( tedy sníženou o sračky ze svodů ). Jen dodám, že EGR byl zaslepen plíškem a konektor na EGR zůstal zapojen. Možná kdyby odpojil ten konektor, holt se řídící jednotka spokojí s tím, že ho nemá a bylo by vše v pořádku
Já EGR úplně vyhodil z auta a když chybu smažu, vždy po nastartování je zpátky... Asi má jednotka pod kapotou kameruorigoš píše:Tahle by to poznat neměla, nepozná to ani ze slabý Multiply elektický AGR. Konektor zapojen, smradová trubka zahlušena. Včera jsem to dělal a úspěšně.No nevím, pozná to i jednotka EDC15 z prvního JTD

-
- Nováček
mám Fiat stilo 88 kW, 120 PS. od nového roka mám problém s kontrolkou motora na palubovke. začala mi svietiť počas jazdy ale auto sa chovalo ale sa aj stále chová rovnako. Normálne funguje. bol som ho dať napichnúť na počítač a ukázalo mi chybu egr ventilu. egr ventil som vymontoval, mechanickú časť som vyčistil a ide úplne lahúčko. skúšal som teda pripojiť elektromagnet priamo na baterku a elektromagnet ani nehlo. logicky mi vychádza, že keď pripojím na svorky cievky 12 V, hriadelka vnútri cievky by sa mala vysunúť a tým ovládať samotnú mechanickú časť ventilu. skúsil som aj samotnú cievku nechať pripojenú na konektor tak ako to má byť a zvyšoval som otáčky motora od minima až po 3000 ale cievka sa ani nehla. Ohmicky som cievku premeral a zistil som, že vinutie nie je prerušené. potom mi už asi ostáva len zaseknutý ten hriadelik vnútri cievky, ale zatlačiť do vnútra cievky ide, keď ho potlačím do protismeru. Zohnal som si aj druhý elektromagnet ale choval sa tak isto, ako ten čo mám momentálne namontovaný na egr v aute. som z toho už zúfalý. už mesiac jazdím so svietiacou kontrolkou a dosť ma to znervózňuje.
tu náhradnú cievku som ináč dal do smútku, ale aspoň som zistil, že rozobrať sa dá a do od strany ventilu nie od jej napájania, ale musel som odpíliť na štyroch miestach skelet cievky od spodného plechu, ktorý sa uchycuje štyrmi skrutkami na ventil a potom som ten spodný plech vypáčil a tým som otvolil vnútro jadra cievky a mohol som vybrať aj tú hriadelku - všetko bolo pomerne čisté a mal som dojem, že nemohol byť zaseknutý. neviem ale, ako by som cievku dal dokopy - jedine navŕtať do štyroch odpílených miest diery, narezať závity a priskrutkovať naspäť. Vie niekto ako opraviť túto cievku, resp. má niekto funkčnú. Je moja úvaha o pripojení cievky na 12 v správna v tom ohlade, že hriadelka by sa mala po pripojení vysúvať? Cievka je celá zaliata v čiernom plaste a primontovaná na plechu, cez ktorý je prichitená k samotnému telu egr ventilu.
ďakujem za odpoveď, lebo nový ventil za 150 eur sa mi moc nechce kupovať, zvlášť keď auto funguje tak isto ako predtým a ani spotreba nejde hore.
tu náhradnú cievku som ináč dal do smútku, ale aspoň som zistil, že rozobrať sa dá a do od strany ventilu nie od jej napájania, ale musel som odpíliť na štyroch miestach skelet cievky od spodného plechu, ktorý sa uchycuje štyrmi skrutkami na ventil a potom som ten spodný plech vypáčil a tým som otvolil vnútro jadra cievky a mohol som vybrať aj tú hriadelku - všetko bolo pomerne čisté a mal som dojem, že nemohol byť zaseknutý. neviem ale, ako by som cievku dal dokopy - jedine navŕtať do štyroch odpílených miest diery, narezať závity a priskrutkovať naspäť. Vie niekto ako opraviť túto cievku, resp. má niekto funkčnú. Je moja úvaha o pripojení cievky na 12 v správna v tom ohlade, že hriadelka by sa mala po pripojení vysúvať? Cievka je celá zaliata v čiernom plaste a primontovaná na plechu, cez ktorý je prichitená k samotnému telu egr ventilu.
ďakujem za odpoveď, lebo nový ventil za 150 eur sa mi moc nechce kupovať, zvlášť keď auto funguje tak isto ako predtým a ani spotreba nejde hore.