Zatékaní do Octavie I

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jear ewing
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od jear ewing »

Ladas píše:já mám taky 2004 a měl jsem slehlý ty těsnící gumy fólii už nemám ale takovou tu novější pěnu a taky jsem měl mokro po dešti na prahu ale neplaval jsem...
U mě v tom mém šrotu, byl také původně pěnový koberec, neuměl jsem ty čepy držící tapecírung vytáhnout, tak jsem to vystříhaval asi se tomu říká miralon (používá se to na srovnání nereovností) jak chuj a lepil jak cyp.
Mě to protéká přes práh na gumotextilní koberečky, když v noci intenzivně prší tak je tam tipuji i litr vody u řidiče a litr vody u spolujezdce, kdyby to byla aspoň nějaká lihovina :)

Prosím napište mi někdo email, já to pošlu a vložte to..
jear ewing
Přispěvovatel

Mira_Brno píše:To stejné v bledě modrým na Koktě I. Koupil sem plastovej pytel za dvacku, nařezal a nalepil oboustrankou. Su zvědavej co to udělá až budou vedra, ona ta slída tam není pro srandu, ale ta cena!
No na hovno to tam není, jestli se dostane nějaká voda do dveří, tak to má odtéct skrz ty spodní díry co jsou ve dveřích, ale v těsnění dveří jsou také díry a jestli ty díry nemají sedět na sobě aby to neodtékalo a nehromadilo se to tam a nepřetékalo do interiéru.
Mira_Brno
Přispěvovatel

Příspěvek od Mira_Brno »

Miralon 17 Kč/bm v Bauhausu, dělal sem podlahu a ještě mám, to su vůl s tím plastovým pytlem (wallbash) .
jear ewing
Přispěvovatel

Mira_Brno píše:Miralon 17 Kč/bm v Bauhausu, dělal sem podlahu a ještě mám, to su vůl s tím plastovým pytlem (wallbash) .
Tak jak píšeš, 17,-Kč/m2, ale ten originál je lépe tvarován, hlavně kolem reproduktoru.
jear ewing
Přispěvovatel

Vyměněna vnější sametová lišta a těsnění spodních dveří (samozřejmě nový originální kus od Škody), odtokové díry ve dveřích jsou průchozí, slída ve dveřích je v pořádku - stale tam teče, ale nenapadá mě kde, obvodové těsnění dveří je v pořádku není nikde protržené či poškozené.
Záteká přes práh do interiéru, záleží jestli stojím z kopce či do kopce, případně je vůz nahnut do prava či do leva, buď zatéka pravá nebo levá strana v přední části prahu nebo u středového sloupku prahu :?

Nejsou tam ještě někde nějaké odtokové drážky, něco jako májí vozidla s střešním oknem ?

P.s.foto opět nejde vložit, tak jestli to někdo čtete, pošlete mi email, a vložte to tam.

Dík
mistrkutil
Přispěvovatel

Příspěvek od mistrkutil »

a to těsnění zvenku u oken si nezkoušel měnit? tak zkus přihnout vršek dveří směrem ke kastli ;)
T4+B5,5
jear ewing
Přispěvovatel

mistrkutil píše:a to těsnění zvenku u oken si nezkoušel měnit? tak zkus přihnout vršek dveří směrem ke kastli ;)
Myslíš obvodové těsnění okna, drží ve dveřích a okno v něm jezdí jako v kolejnicích, tohle těsnění mi zkurvysyn poškodil při vloupačce, tak jsem ho vyměnil, ale na pohled to lícuje dobře, klade to kurva odpor když to chci oddělat, nevím co myslíš-přihnout ho je to pouze guma ?
P.s. vyhnul mi kus dveří-sloupek dveří, ale jen tam kde drží těsnění, dveře jsou narovnány, těsnění vyměněno, teče ale i z druhé strany(dveře spolujezdce) a tam se nikdo nevloupal. :?
sky59
Aktivista

PROSIM VAS,

Příspěvek od sky59 »

mam rovnaky problem, ked prsi a stoji auto vonku mam vodu v spodnom gumennom tesneni u vodica, niekedy pretecie aj dovnutra, myslel som, ze su posunute dvere ale vsetko sedi, rovnake medzierky dookola dveri...

cele som to tu precital ale nepochopil som, aka "slida" ake sacky lepis do dveri a kam? moze to prosim niekto vysvetlit 5 vetami?

dakujem

PS: dvere som nikdy nerozoberal, ta sluda ma byt vo vnutri dveri?
DutchDixon
Přispěvovatel

Příspěvek od DutchDixon »

Ked sa to neriesi tak moze zacat korodovat kasna? Tiez mam po dazdi pod nohami mokro (nie od topanok :-) )
1.9jtd 77kw
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ty máš Passata tam dvojnásobný majzl, dole na podlaze je jednotka komfortu!!
jear ewing
Přispěvovatel

Re: PROSIM VAS,

sky59 píše:mam rovnaky problem, ked prsi a stoji auto vonku mam vodu v spodnom gumennom tesneni u vodica, niekedy pretecie aj dovnutra, myslel som, ze su posunute dvere ale vsetko sedi, rovnake medzierky dookola dveri...

cele som to tu precital ale nepochopil som, aka "slida" ake sacky lepis do dveri a kam? moze to prosim niekto vysvetlit 5 vetami?

dakujem

Něco jako miralon, lepí se na vnitřní část dveří, izoluje to vnitřní část dveří (stahovačku, elektro kabely ve dveřích atp.), když sundáš tapecírung dveří tak uvidíš ten miralon, pokaď je protrženej tak je to většinou příčina zatékání...

V mém případě tomu tak, ale není :?
Naposledy upravil(a) jear ewing dne 12 zář 2010, 08:37, celkem upraveno 1 x.
raztos
Přispěvovatel

Příspěvek od raztos »

all:

Chalani nemate niekto nahodou foto, ako tie folie vyzeraju ?

Dikez
jear ewing
Přispěvovatel

raztos píše:all:

Chalani nemate niekto nahodou foto, ako tie folie vyzeraju ?

Dikez
Hier lies: http://www.skodaoctavia.cz/clanek/jak-v ... stahovacku
sky59
Aktivista

Re: PROSIM VAS,

Příspěvek od sky59 »

jear ewing píše:
sky59 píše:mam rovnaky problem, ked prsi a stoji auto vonku mam vodu v spodnom gumennom tesneni u vodica, niekedy pretecie aj dovnutra, myslel som, ze su posunute dvere ale vsetko sedi, rovnake medzierky dookola dveri...

dakujem

Něco jako miralon, lepí se na vnitřní část dveří, izoluje to vnitřní část dveří (stahovačku, elektro kabely ve dveřích atp.), když sundáš tapecírung dveří tak uvidíš ten miralon, pokaď je protrženej tak je to většinou příčina zatékání...

V mém případě tomu tak, ale není :?
diky, nizsie dal aj niekto foto...

mam aj otazku: to vestky auta su robene tak ze sa POCITA s tym ze na dazdi prsi do dveri dovnutra a ma to potem niekade spodkom vytekat?

pri O1 teda voda ktora zrejme steka po folii kam ma potom ta voda ist?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Měla by zase týct do dveří a dírama ve spodku dveří ven.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“