Audi AFN kovaříci v motoru

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mistrkutil
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od mistrkutil »

A jak dlouho to auto máš nebo už jsi to někde servisně neřešil? protože ten tlak kvůli tomu klepání už mohl někdo zvednout před tím.
T4+B5,5
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

martinkratas píše:Chlapi dělá to u studenýho motoru cca od 70 stupňů je to OK
Změř ten tlak oleje, za studena i za tepla, pokud budes měřit v hlavě tak tam to nesmí přelest 5Bar. Pokud to za studena notocis, a přidavas plyn a po překrocení zhruba 3000ot to zakokta a na volnobeh jde na tři a po novým startu Ok , tak vysoký tlak.
martinkratas
Přispěvovatel

Příspěvek od martinkratas »

OK změřím tlaky a uvidíme. Auto už máme rok, ale to tak rachotilo, že jsem musel měnit to ložisko co na něm běhá spojka ventilátoru, vyměnil jsem teda i rozvody, pumpu, olej 10W40, ten olej už tam dal někdo přede mnou. Kde se měří tlak oleje v hlavě nemůžu tam nikde najít čidlo. Našel jsem jen v tom držáku filtru. :? A ty hydroštely jsou INA a dal jsem je tam jak byli nemačkal jsem na ně, ani jsem do nich nedal olej, ale ten tam je už z výroby ne???
martinkratas
Přispěvovatel

Tlak oleje u filtru 2,5 bar při 2000ot. min.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

To bylo za jaké teploty oleje?
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

martinkratas píše:Tlak oleje u filtru 2,5 bar při 2000ot. min.
To je za tepla předpokladam, tak to vypada na chycenou vacku.
martinkratas
Přispěvovatel

Jo bylo to cca 65 stupňů. Za studena když jedu tak to nesmím vytočit na 2900 ot. pak to zarachtá a nechce jít dál. Když se ohřeje tak jsem to zkoušel a můžu to točit kam chci a v pohodě. A to klepání je pořád.
martinkratas
Přispěvovatel

???????
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Nevím proč by se měli vymačkávat nová hydra nebo s nimi cokoliv dělat..Namontovat nechat nějakou dobu, než se seznámí s vačkou , pak ručně protočit, zda jde motor volně a má již kompresi a natočit...Ostatní atrakce okolo je jen kroužení okolo ohniště.. :)
nepropadat panice...
martinkratas
Přispěvovatel

Já je tam dal jak jsem je koupil, nechal 30min. odstát a pak rozvody protočil motor, kontrola a pak start. A pak ty problémy a kováři v motoru. (wallbash)
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

martinkratas píše:Já je tam dal jak jsem je koupil, nechal 30min. odstát a pak rozvody protočil motor, kontrola a pak start. A pak ty problémy a kováři v motoru. (wallbash)
A oco de, vždyt ti řikam že to dela vacka, kort když to ma pres 250 tisic a naký hydro melo plosku, ona se ta vacka taky opotřebí a na oko vypada že je ok, to hydro jakoby nakopává a ono odskakuje, neplní se olejem jak má, za tepla je řidší tak to drobet utichne ale cvrkot bude dál. Na nekerýh motoreh se to do 5000km zabehne a utichne, tak na 4motoreh s 10. Sis snad vsim, že je ten motor od vymeny hyder hlucnejsí. Ty hydra při vymene, v tej hlave se nijak nevaklali? Ten tlak stejne nic moc, změř to v hlavě na volnobeh za horka kolik tam je. Vetsinou se to takto podela, když vrch prd maže.
martinkratas
Přispěvovatel

Hydra se vůbec nevyklali, a kde mám v hlavě změřit tlak oleje to nevím :? Nikde jsem tam nenašel kam připojit budík. :roll:
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

martinkratas píše:Hydra se vůbec nevyklali, a kde mám v hlavě změřit tlak oleje to nevím :? Nikde jsem tam nenašel kam připojit budík. :roll:
Na konci hlavy nad tou přirubou jak vytýka voda k topení je zatka na 5 tku imbus ;)
martinkratas
Přispěvovatel

OK zítra na to vlítnu. ;)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

A nemohl by taky unikat tlak krz vymletý futra toho pohonnýho hřídele olejpumpy + vakuovky? :(
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“