subz3ro_tdi píše:ak myslis mna tak si ma celkom pobavil1pavel píše:připadá mě že tady někdo lobuje za prodejce dílů
nemam najmensi dovod za niekoho lobovat, radim podla vlastneho vedomia a svedomia

Moderátoři: šulda, Moderátoři
subz3ro_tdi píše:ak myslis mna tak si ma celkom pobavil1pavel píše:připadá mě že tady někdo lobuje za prodejce dílů
nemam najmensi dovod za niekoho lobovat, radim podla vlastneho vedomia a svedomia
k tomuto se nedá nic dodat, platí do puntíkuTomas.cz píše:A jako profi zařízení bereš co? Rovnání kotoučů na CNC mašině?![]()
Nedovedu si představit jak se chová soustružený kotouč, uložený na náboji přes jedno dvouřadé ložisko v těhlici.
Co jezdím stáčet kotouče k Origošovi, ten má na stáčení kotoučů masivní soustruh Volman z roku x a výsledky jsou excelentní.
Ak si nepostrehol, bavili sme sa o PRO-CUT PFM 9.0 sustruhu, to ja osobne povazujem za profi zariadenie, sustruh nie je v tomto ponimani profi zariadenie, ale len obycajny noz a kvalita ukonu zavisi prevazne od sikovnosti obsluhy.Tomas.cz píše:A jako profi zařízení bereš co? Rovnání kotoučů na CNC mašině?![]()
No povedal by som ze prave to je to patentovane know-how, ktore ti zabezpeci ze kotuc je customizovany presne na tvoje auto a nemal by byt problem s krutenim apod. Nechcem sa k tomu vyjadrovat, nie som technik ktory to zariadenie pouziva, ale predpokladam ze ked si za to niekto vypyta 50 eur tak dava doklad a zaruku, takze bud to funguje alebo ti vznika narok na reklamaciu.Tomas.cz píše:Nedovedu si představit jak se chová soustružený kotouč, uložený na náboji přes jedno dvouřadé ložisko v těhlici.
conti píše:Jako tenhle problem se už dávno řešil v Německu a vyřešil.
Je blbost, že kotouče od tohodle výrobce, nebo tohodle hází, nebo nehází.
Nehází žádný. Je to jen a jen v montáži.
Základ je pořádně vyčistit náboj.
Největší problém je zamaštění nového kotoče. Jsou přesně obrobené, kolikrát i broušené.
Stačí na odmastěný kotouč obtisknout mastný špinavý palec ruky. Garantuju, že po třech tis. km se projeví házení.
U stáčených kotoučů to neni tak náchylný, protože už nejsou tak hladký.
Klidně nevěřte. Je mi to jedno.
Sousedi to dělají v čistých rukavicích! A já:))
Umeju si aspoň ruce.
.nikdy to neupne tak aby sa to kvalitou rovnalo tomu co dosiahne s profi zariadeniami
Je to o drsnosti povrchu. Jemné soustružení má větší drsnost než broušení o tom není pochyb. Rozdíl ale není moc velký. Tady jde hlavně o rovinnost a házivost obou ploch a hlavně o to, aby všechy plochy (obě brzdící i upínací) měly společnou osu. Toho lze při soustružení na jedno upnutí dosáhnout. Ten povrch po pár stech km je úplně stený a když se jezdí v zimě v soli, tak je stejně zrezlej. Destičky ten soustružený vyhladí a je to nastejno.ideální orovnání kotoučů jde jen jak ve výrobě - broušením a ne soustružením