neskutočný rachot

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Podíval bych se na rozvodák, zda není volný řemen/zda napínací kladka ještě funguje/..Tryska by to mohla být, ale jako plech po schodech..?To jsou spíš kovové rány kladivem do zábradlí... :D
nepropadat panice...
arpi666
Přispěvovatel

Příspěvek od arpi666 »

jericho-3 píše:Podíval bych se na rozvodák, zda není volný řemen/zda napínací kladka ještě funguje/..Tryska by to mohla být, ale jako plech po schodech..?To jsou spíš kovové rány kladivem do zábradlí... :D
bolo to kovove a 60-tis km sa mi na rozvody nikto nepozrel
ráďa99
Sběrač informací

Příspěvek od ráďa99 »

dělá mi to taky když při startování moc brzo pustím klíček,nechytnou všechny válce a rachot jak popisuješ.Stačí o vteřinu dýl podržet start a je po problému.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

arpi666 píše:
morose píše:tipuju take vstřik a samozřejmě nějake vadne žhavičky.
,

odpor zhavicov je rovnaky vsetky maju 0,8 Ohm .. Merane s FLUKE

odpor žhavičů je na nic musíš je vymotnovat a vidět okem miloš
morose
Aktivista

Příspěvek od morose »

je dobry je vyndat a zkusit na vterinku připojit na 12V. Jestli se ohreji stejne, pak mas jistotu. Odpor je nízký, nebezpečí chyby měření při zkratu/přechoďáku je velké
O1, 1.9TDi 81kW chip ACE, 2001
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

vyndat a prezkouset.vyndane to mas do 10 minut.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

morose píše:je dobry je vyndat a zkusit na vterinku připojit na 12V. Jestli se ohreji stejne, pak mas jistotu. Odpor je nízký, nebezpečí chyby měření při zkratu/přechoďáku je velké
morose já si udělal měřák ampermetr na 25O A po debatě s origošem,

ze zátěžáku na akumulátory, přečtu si na auto kelly kolik žere svíčka třeba 11A a měření probíhá zapneš klíček naskočí 6O A a po chvilce spadne na 4O A

v příštím roce si vyrobím upínací lištu na čyři žhaviče kterou napíchnu přímo na kostru motoru a drát žhavení+ myslím že to bude nejpřesnější test žhavičů oko vidí a vyhnu se do budoucna problému odpálit rychložhavku miloš ;)
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Srává se mi to občas taky, zblbne se něco v systému řízení, kamarád říkal, že se motor může točit obráceně. Nejvíc se to stává, když motor vypnu a hned zapnu ale starrtér zapnu jen na ťuk - motor prý chytne obrácený chod :o
Pokud ale po nastartování to jde zas normálně, nic se neděje, hlavně se to nesmí nechat běžet nebo zkoušet prošlápnout plyn. Jestli teda píšem o stejné věci.
G3 Variant synchro
Jirka Kužel
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka Kužel »

Problem je jinde.. tohle delá když rychle pustiš kliček ještě než motor chytne dela to volna dvojhmota rozklepe se taky na to ma velkej vliv modul tzv. teply start. u aut co ho maj jseu si tohodle všiml když nechaš prostě ten starter chvilku dyl otočit tak se to nestane :D
VW SHARAN
Fabie 1.4 TDI mvolesko soft
flubber
Přispěvovatel

Příspěvek od flubber »

Tohle se mi stalo v létě. Po jízdě asi 100km v kuse jsem vypl motor, za 5 minut nastartoval a rachot jako by se sypalo železářství. Měl jsem docela strach znovu nastartovat, ale od té doby OK (ťuk ťuk na dřevo). Motor ALH, dvojhmota těsně před smrtí.
arpi666
Přispěvovatel

Příspěvek od arpi666 »

a nemoze to byt starterom?? mam novy aku lebo stary sa mi zdal ze toci slabo ma 5-rokov tak som kupil novy 77ah exide ... toci lepsie ale niekedy sa mi zda ze dost tazko toci
Jirka Kužel
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka Kužel »

jestli ti to malo točí tak to tam mas starter bosch dej si tam valeo a uvidiš jak to bude toči standartne se daval do oct. cca 2002 a vejš
VW SHARAN
Fabie 1.4 TDI mvolesko soft
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

No, já teď shodou okolností dělám Mareu 1,9 TD/100/ a pán mi zavolal, že pořád mění baterky a nestartuje..Tak jsem to zkusil a hrozný rachot a motor stál..Povídám to rachotí převodovka ve startéru...Pak jsem jej chtěl vyndat a držel na jednom šroubu,vyvalený ven, druhý šroub chyběl a třetí se přetrhl v půli a zbytek zůstal v převodovce a budu jej odvrtávat...Nevím jaký bude věnec, ale je mi divné , že se majitel zapřísáhá, že to při startu žádné zvuky nevydávalo, až to ráno, co chtěl odjet...Říkám si, že se mohli povolit šrouby, ale že se přetrhl ocelový šroub /není ani ohnutý/ to mě zarazilo... :(
nepropadat panice...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Taky se mi tenhle stav podařilo nasimulovat, start nadrc a motor se klepal jak ratlík, to bylo ještě s dvouhmotou, u jednohmoty nikdy.
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

jj, tiez sa mi to stalo na rotacke, staci o nieco skor pri starte pustit klucik. RJ nezvlada udrzat chod motora.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“